Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žerbo rezy

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 035 kJ /
8 852 kcal
Bílkoviny122,46 g
Tuky453,96 g
Vláknina53,40 g
Cholesterol 876 mg
Sodík 213 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy1 042,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždia, cukru a vlažného mlieka si pripravíme kvások. Krok 2: Do veľkej misy presejeme obidve múky so štipkou soli, pridáme kocky zmäknutého masla, celé vajíčko a vykysnutý kvások. Krok 3: Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na tri rovnako veľké časti. Krok 4: Nenecháme ho kysnúť! Krok 5: Väčší plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou valčeka naň prenesieme prvý natenko rozvaľkaný plát cesta. Krok 6: Potrieme ho polovicou džemu a posypeme polovicou orechov rozmiešaných s práškovým cukrom. Krok 7: Zakryjeme druhým plátom cesta, potrieme zvyšným džemom a posypeme zostávajúcou orechovo-cukrovou zmesou. Krok 8: Navrch položíme posledný plát cesta, popicháme ho vidličkou a nožom, zarovnáme okraje. Krok 9: Pečieme 35-40 minút v rúre predhriatej na 180°C. Krok 10: Vo vodnom kúpeli si uvaríme polevu z uvedených surovín a polejeme ňou vychladnutý koláč. Keď poleva stuhne, koláč pokrájame ostrým nožom na rezy.

Zveřejněno 8. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žerbo rezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXP2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žerbo rezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXP2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Sú naozaj moc dobré,aj keď mne tam nejak nesedí tá čokoláda,tak som ich len posypala cukrom a orechami :-) Pridávam fotku ;-):yes:

senky:ďakujem, senky, krásne fotky a tvoj koláčik je určite skvelý:-K

Amálko, dnes jsem upekla Tvoje Žerbo řezy a moc nám chutnají:yes::yes: Použila jsem na náplň dýňovocitrusovou marmeládu a v kombinaci s ořechy a tenkými plátky kynutého těsta je to delikatesní zážitek;-) Bodík jsem dala dávno, dnes jen díky a foto:-K

miruna, Jozef: Google - Couleurs hongroises, heslo Gerbaud

omlouvám se,přehodila jsem písmenka:-(Gerbeaud,to je správný název!

Pravdu má pan Josef T.kavárna v centru Budapešti stále funguje a nese název jednoho ze spoluzakladatelů GEBREAUD.Stále tam podávají Gerbeaudovy řezy a vynikající Dobošův dort,který nemá chybu!

pro amalia:nechtěla jsem,aby to vyznělo jako výtka:-SJá tento recept znám od babky ale k dokonalosti jej přivedla Margó Bódy:-)

Jozef T.: Milý Jozef, nechcem sa s tebou škriepiť, verím, že v Budapešti môže byť kaviareň, ktorá sa tak volá. Podrobnejšie, dokonca vyčerpávajúce informácie o tom, ako to je s názvom Žerbó rezy, by si mohol dostať na Vareche.sk. Obráť sa na Pustu.

amalia:

Je mi ľúto, ale nemáte pravdu. Dodnes v Budapešti Kaviareň nesie jeho meno "Gerbaud".

miruna:Na Žerbo rezy je veľa receptov, videla som rôzne varianty. Tento je z receptového zošitu mojej starej mamy z obdobia po 1. svetovej vojne.

Jozef T.: Predpokladáte správne:-D Ale keďže sa pán Emile Gerbaud koncom 19.storočia usadil v Maďarsku, časom sa aj písomná forma jeho mena zmenila.

Jozef T. 9. 4. 2013 21:39
Predpokladám, že máte na mysli známe Gerbeaud rezy.

Sice až móc sladké ale skvělé řezy.Nejlepší jsou až po rozležení,dlouho vydrží.Jinak je lepší ořechy nahrubo posekat!:-)

tyto řezy máme rádi - jsou výborné:yes::-D

Tématické fráze:
zerbo rezy, gerbaud řezy, žerbo, ryba miruna, gerbaud dort, gerbeaudovy rezy, gerbeaud řezy, margo žerbo, rezy gerbaud, řezy žerbo, margo řezy, žerbo rezy recept, dort gerbaud, bódy margó recepty, gerbeaud, řezy gerbeaud, gerbaud, žerbo koláč, recepty margo bodi, kolac žerbo

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, máslo, vejce, mléko, cukr krystal, droždí čerstvé, sůl, marmeláda meruňková, ořechy mleté, cukr moučkový, čokoláda hořká, cukr moučkový, šlehačka

Přidat fotografie receptu