Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole s vepřovým na balsamicu

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 541 kJ /
1 324 kcal
Bílkoviny68,28 g
Tuky95,77 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 190 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,30 g
Sacharidy46,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Krok 2: Poté osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a zalijeme octem. Necháme ocet zredukovat, podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak do poloviny výšky masa, ztlumíme a necháme probublávat cca 40 minut. Průběžně podléváme tak, abychom měli hustší omáčku. Krok 3: Nakonec přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme a dochutíme trochou cukru.

Zveřejněno 10. 4. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole s vepřovým na balsamicu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj7r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole s vepřovým na balsamicu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj7r

Marie

Komentáře (56)

Já si pochutnala <3:-K

prave som to dovarila vobec to neni chutne tak ako je to napisane este som to dochutila a viac to nemusim moja rada
:no

lucian:To jsem moc ráda, děkuji za zprávu ;-):-K

Výbornéééé :-)

rebeka:Koukám, že na Andreu sázíme obě;-)

1974andrea: no, musela jsem trochu improvizovat, poněvadž doma ani v obchodě nebyl tymián, tak jsem zariskovala, dala jsem ostré curry a taky přidala 2 lžičky třtinového cukru.. lahoda je to převeliká:-p;-):yes::yes: U tvých receptů prostě nemohu šlápnout mimo;-) A sorry, že jsem si trochu hrála na pí Babicovou:-8:-D:-D Ale je to fakt vynikající.. s domácích chlebíkem bez hnětení je to prostě boží;-) Díky za recept, bodík už proběhl, teď jen foto, jestli neva;-)

1974andrea: No, tak snad jsem koupila ten správný;-)

Jana Remkova:Jani, já ochucené nekupuju, jenom klasiku, většinou z Modeny;-)

1974andrea: No, víš, to je docela těžké. Máme tady asi 6 druhů, viděla jsem, že jedno snad bylo s medem, jedno šery :-D(asi se to píše jinak) a na těch ostatních se nedočteš, s čím jsou. Tak jsem jedno vzala a risk v pysk:-D

Jana Remkova:Takže k realizaci došlo;-), díky:-K Jani, ono hlavně záleží na tom balsamicu, mně přijde sladkokyselé, mám ho ráda a hlavně kupuju od zaručených výrobců. Čím starší, tím sladší;-) A díky zo fotku:-K

Andreo, díky, že vedeš mou kuchyni už nějaký ten týdem!:-D Přidávám foto;-). Láďovi se to zdálo trochu kyselé, já, protože jsem to pouze vařila a samozřejmě ochutnala, ten pocit nemám. Ty chutě se mi zdají super vyvážené, ale pravda je, že jsem toho balsamica dala méně, než uvádíš;-)

aanicka:Nene, ocet balsamico není kyselý jako kvasný ocet, spíše sladkokyselý a má tendenci karamelizovat, takže kyselé to opravdu není;-)

Teda obrázek mě uchvátil. Jen mám trochu strach z toho balsamika. Není to tam pak moc cítit? Není to moc kyselé? Děkuji za odpověď!

:-p:yes::yes::-K

Česnek prý je stravitelnější, když se z něj vyndá klíček, který je uprostřed. To znamená stroužek se rozřízne napůl a pak už vidíte, co je třeba odstranit. :-)) Helena Růžičková zase jednou radila, že pokud někde přidáváme syrový česnek, třeba do salátů nebo pomazánek, máme přidat kvůli stravitelnosti také špetku cukru, pokud to jde.

magdalenka: děkuji, ten jsem také zkoušela a holka ani to není dobré:yes: no asi jsem si už svůj díl konzumace česneku vybrala a tak ho nyní můj žaludek nepřijímá:-D ale neboj, já si vždy poradím - pokud to jde, tak si odeberu svoji porci před přidáním česneku a pokud to nejde, tak to prostě nepolykám;-)
P.S. Magdalenko, je mi líto, že jsi se kvůli pomoci mě, dostala málem do kolize:-// a tak ještě jednou děkuji:yes:

Hezké foto jídlo asi ještě lepší. Jen místo feferonky u sebe dám zelené jalapeno :)

magdalenka: Tak to je štěstí, já čerstvý nemůžu ani náhodou, hned se ozve žlučník, ale tepelně zpracovaný, to můžu:-p:yes:

hanka: Nedorozumenie...nikde nevravím, že pečený cesnak nepoznám, alebo mi robí problémy konzumácia...ja pečený cesnak poznám roky, pečiem, konzumujem, milujem...:-)) ja som tu radila Dane61, ak jej robí zle cesnak "normálny", nech skúsi sušený...;-)

magdalenka: Ten česnek rozříznout napůl vodorovně, nevím jak to líp napsat, pak i ten česnek lze konzumovat, třeba na chleba a rozhodně není tak agresivní jako rozmačkaný:-K:-D

hanka:a čo a prečo mám rozrezať???:-D

magdalenka: Nejsem autorka, ale když ho rozřízneš napůl neloupaný, tak je to eňo ňůno:-p:yes:

Dana61: A sušený, granulovaný? Dcéra má z "normálneho" cesnaku problémy, ale ten sušený môže.

1974andrea: Andrejko, abych pravdu řekla tak nezkoušela, mám už prostě strach z těch neblahých následků:-D možná, že jednou odvahu dostanu, protože ten pečený česnek i nádherně voní;-)

Dana61:Danuš a zkoušela jsi ten pečený čenek? Ten by neměl být tak agresivní jako ten čerstvý a měl by být lépe stravitelný;-)

1974andrea: no alespoň vidíš, že to nemám také jednoduché:-D nicméně tvoje recepty jsou opravdu TOP:yes:
a pokud jde o ten česnek, ten já jim dopřávám, akorát já to zase nemůžu, ale neboj přibírám už jenom tím, že jim vyvářím;-)

Andrejko,fazole u nás frčí stejně,jako maso:-))Už jen při pohledu na Tvou krásně barevnou mňamku na talíři se žaludek usmívá:-p:yes::-K

Závidím. :-D :yes:

Porada:Á, zdravíčko pane Porada;-) Díky za koment:-K a Rebeko, ty už koukej mazat spát:-//:-D

rebeka - dík,asi se začnu červenat.:-8;-):-K

Tématické fráze:
recepty fazolky zelené čerstvé s vepřovym masem, co s vepřovým vývarem, fazole s vepřovým, fazole recept, kyselé fazole, vepřove kostky v balsamicu, recepty z fazolí, fazolové z vepřovým, fazole na kyselou z plechovky, vepřové na fazolích, mexické fazole, fazole veprove balsamikem, sázíme fazole, recepty fazole s vepřovým, fazole s kysela, fazole s vepřovým masem, fazole v receptech, pečené maso na balsamicu, fazolky na kyselou z vepřového masa, fazolky recept danca

Suroviny:
maso vepřové, fazole, slanina, cibule, balsamico, feferonka, tymián, olej, sůl

Přidat fotografie receptu