Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbovec z Chuchelny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 967 kJ /
1 904 kcal
Bílkoviny89,48 g
Tuky101,86 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 801 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy140,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájíme houby na kousky, osolíme, přidáme petrželku a ostatní koření a na trošce tuku podusíme. Krok 2: Polovinu smetany přivedeme k varu a do ní vlijeme druhou část smetany, ve které ale nejprve rozmícháme mouku. Krok 3: Za mírného varu stále mícháme. Vznikne polotuhé těsto, které vymíchame do zchladnutí a nesmí se chytat nádoby. Krok 4: Přidáme zbylý tuk a žloutky. Krok 5: Nakonec přidáme sníh a houby a opatrně promícháme. Krok 6: Upečeme v troubě do růžova.

Zveřejněno 22. 12. 2008

Poznámka autorky spagetka

Tomuhle se u nás říkalo letní hubník nebo houbovec - aby bylo jasné, o jakou variantu jde.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovec z Chuchelny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYjY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovec z Chuchelny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYjY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Marti, sušených hub do stejného pekáče dávám asi 60 - 100 g - nevážím to, dělám odhadem - cca 4 hrsti?, máme rádi, když jsou cítit houby, takže větším množstvím nic nezkazíš, ale ¨mám tu hubník i na ty sušený, podle mě je lepší na ty sušený houby, mrkni http://www.toprecepty.cz/recept/3319-hubnik-z-jize...;-);-)

Sice je zima, ale tohle mě láká vyzkoušet i teď. Jenom nevím kolik sušených hub mám dát místo těch 500g čerstvých:-?

jo zkus, uvidíš, že půjde :yes:

libecek je uzasna bylinka....pokial ho nemam tak fazulkovu polievku ani nezacnem varit...fakt neviem kde ho mam zohnat....asi si ho vysejem do crepnika a skusim ho pestovat tak ako ty

Jani, já si libeček pěstuju prakticky po celý rok v květináči, nějak si zvyknul nebo co. Ale vždycky mám ještě hromadu sušeného a mraženého, protože ho spotřebuju kvanta. Jo a mrkni se po něm mezi bylinkama v KAufu nebo i v Albertu. U nás ho měli - zelený, ale za moc nestál. Jooo a určitě je sušený v Kauflandu od docela dobré firmy, tak by to neměl být podfuk ;-)

Kde mám u čerta brát pořád ten libeček?:-(( Jsem ho měla tolik v mražáku a co dělám tvoje recepty, jsem asi králík, nebo co, libeček je v tahu!:-( Teď mi asi nenaroste a v obchodě tak seženu leda zelenou petrželku:-/

Tématické fráze:
houbovec, houbovec z čerstvých hub, houbovec ze sušených hub, bramborový houbovec, houbovec recept, hubník, houbovec, houby do mražáku, bramborový hubník, recept na houbovec, sladký houbovec, vánoční houbovec, houbovec z cerstvich hub, hubník houbovec, zamrazení bedel, zamrazení bedel, sušené houby z kauflandu, houbovec z mražených hub, jak se dělá hubovec, bedla uchování, hubník z čerstvých hub

Suroviny:
houby, sůl, petrželka, libeček, květ muškátový, pepř, smetana sladká, mouka polohrubá, vejce, tuk, strouhanka

Přidat fotografie receptu