Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 883 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,51 g |
Tuky | 41,32 g |
Vláknina | 5,18 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 2,36 g |
Sůl | 5,42 g |
Sacharidy | 9,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme do chladu. Mezitím si připravíme nádivku. Špenát necháme rozmrznout. Nakrájíme krkovičku i veku, dáme do mísy a pokropíme mlékem. Přidáme špenát, vajíčko, utřený česnek, na maličké kostky nasekanou trošku špeku, špetku muškátového oříšku a trochu pepře. Promícháme a případně přidáme i trošku strouhanky tak, aby nám vzniklo těstíčko.
Krok 2: Vyndáme si bůček a nádivku nacpeme do vyříznuté kapsy. Pekáček vymažeme zbytkem špeku, poklademe na dno cibuli nakrájenou na kolečka, položíme na ni bůček kůží dolu a vše podlijeme černým pivem. Nemusíme šetřit, ale nemělo by sahat na úroveň nádivky. Maso posypeme kmínem, pekáč přiklopíme a dáme pomalu péci do trouby rozpálené na sto dvacet stupňů. Po třech hodinách bůček odklopíme, polijeme šťávou a dopečeme ho na sto osmdesát stupňů, aby nám vznikla křupavá kůrčička. Podle potřeby během pečení poléváme šťávou. Podáváme buď jen s nádivkou a nebo s bramborem (vařeným i pečeným).
Zveřejněno 12. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček na černém pivu s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GX83
Moje poznámka
Bůček na černém pivu s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GX83
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 22 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 36 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 38 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 1 hodinou
Rychlá buchta Margot
XNika před 2 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 3 hodinami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 5 hodinami
Domácí nudle
Jindriskas před 6 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 7 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 11 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší nádivka do bůčku,
pečený bůček na černém pivu,
buček na pivě,
bůček na pivu,
pomalu pečený bůček na černém pivu,
nejlepší nádivka do,bůčku,
bůček špička,
pečený bůček špička,
pomalu pečený bůček na cernem na černém pivu,
pečeny bůček na černem pivě,
búčkové nádivky,
buček s černým pivem,
nádivka k bůčku,
vepřový búček na černém pivu,
bucek na cernempive,
búček pečený na černém pivu,
nádivka do búčku,
peceny bucek podle stupky,
plněný vepřový bůček na černém pivu,
nejlepsi nadivka do peceneho bucku
Suroviny:
bůček,
pivo černé,
cibule,
kmín celý,
pepř celý,
sůl bylinková,
krkovice uzená,
veka,
špenát listový mražený,
vejce,
česnek,
špek,
mléko,
strouhanka,
ořech muškátový
Komentáře (2)