Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček na černém pivu s nádivkou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medmic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 883 kJ /
689 kcal
Bílkoviny68,51 g
Tuky41,32 g
Vláknina5,18 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 2,36 g
Sůl5,42 g
Sacharidy9,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme do chladu. Mezitím si připravíme nádivku. Špenát necháme rozmrznout. Nakrájíme krkovičku i veku, dáme do mísy a pokropíme mlékem. Přidáme špenát, vajíčko, utřený česnek, na maličké kostky nasekanou trošku špeku, špetku muškátového oříšku a trochu pepře. Promícháme a případně přidáme i trošku strouhanky tak, aby nám vzniklo těstíčko. Krok 2: Vyndáme si bůček a nádivku nacpeme do vyříznuté kapsy. Pekáček vymažeme zbytkem špeku, poklademe na dno cibuli nakrájenou na kolečka, položíme na ni bůček kůží dolu a vše podlijeme černým pivem. Nemusíme šetřit, ale nemělo by sahat na úroveň nádivky. Maso posypeme kmínem, pekáč přiklopíme a dáme pomalu péci do trouby rozpálené na sto dvacet stupňů. Po třech hodinách bůček odklopíme, polijeme šťávou a dopečeme ho na sto osmdesát stupňů, aby nám vznikla křupavá kůrčička. Podle potřeby během pečení poléváme šťávou. Podáváme buď jen s nádivkou a nebo s bramborem (vařeným i pečeným).

Zveřejněno 12. 4. 2013

Poznámka autora medmic

Pokrm vznikl na základě vánoční špenátové nádivky, která slavila velký úspěch http://kdyzvarichlap.blog.cz/1304/nadivka-se-spena...

Pozor, pokud to naplníte tak, jak je to na fotce, tak vám nádivka vyleze ven. Chuťově to rozhodně nevadí, ale z estetického důvodu někdo nemusí být nadšen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček na černém pivu s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GX83

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček na černém pivu s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GX83

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dobrý den. Chtěl bych se jen pro ujištění zeptat... Po 3 hodinách při pečení na 180°C obrátit bůček kůží nahoru? Děkuji za upřesnění :-8

Kdyby vylezla -teda nádivka ,já už bych věděla co s ní ! :-p:-D

Tématické fráze:
nejlepší nádivka do bůčku, pečený bůček na černém pivu, buček na pivě, bůček na pivu, pomalu pečený bůček na černém pivu, nejlepší nádivka do,bůčku, bůček špička, pečený bůček špička, pomalu pečený bůček na cernem na černém pivu, pečeny bůček na černem pivě, búčkové nádivky, buček s černým pivem, nádivka k bůčku, vepřový búček na černém pivu, bucek na cernempive, búček pečený na černém pivu, nádivka do búčku, peceny bucek podle stupky, plněný vepřový bůček na černém pivu, nejlepsi nadivka do peceneho bucku

Suroviny:
bůček, pivo černé, cibule, kmín celý, pepř celý, sůl bylinková, krkovice uzená, veka, špenát listový mražený, vejce, česnek, špek, mléko, strouhanka, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu