Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný flapjack

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozarkaa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 263 kJ /
8 189 kcal
Bílkoviny146,89 g
Tuky411,00 g
Vláknina92,40 g
Cholesterol 1,87 g
Sodík 129 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy929,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu rozpustíme máslo s medem. Krok 2: Vločky nasypeme do větší mísy, ovesné vločky jsem si trochu nasekala v robotu, amarantové a quinoové jsem nechala tak, jak jsou. Krok 3: K tomu přidáme rozpuštěné máslo s medem a hezky promícháme. Necháme 15 minut stát. Krok 4: Mezitím si do druhé mísy dáme žloutky s třtinovým cukrem a trochou vlažné vody a ušleháme do pěny, kterou přidáme k vločkám a promícháme. Krok 5: Směs vloček rozdělíme rovnoměrně do čtyř misek a pak už jen podle chuti přidáme ingredience. Krok 6: Pro inspiraci jsem dala do jedné části směs sekaných oříšků a dvě lžíce datlového sirupu, druhá část byla sušené brusinky ( namočíme přes noc do silného čaje, já použila brusinkový ). K tomu jsem přidala čerstvé jahody pokrájené na kousky a pár celých malin. Krok 7: Třetí část jsem ochutila pokrájenými švestkami, rozinkami namočenými přes noc v javorovém čaji a na kousky nasekané hořké čokolády a lžíci skořice. Tato varianta je úžasná a jako poslední jsem použila kompotovaný scezený ananas, strouhaný kokos (ten jsem ještě v robotu na jemno přesekala ), jednu pokrájenou čerstvou nektarinku a hrst posekané bílé čokolády. Taky neměly chybu:-) Krok 8: Každou směs dám zvlášť na pečící papír a umačkám do obdélníku, okraje pečícího papíru si ohnu jako do tvaru pekáčku. Dám je na plech většinou se vejdou po dvou. A peču v horkovzdušné troubě na 160°C.

Zveřejněno 12. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný flapjack

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OX8Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný flapjack

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OX8Q

Marie

Komentáře (12)

Tak jsem dnes podle rozárčina receptu ten flapjack zkusila a musím říct že je super:-)krásně měkký skoro jako originál.Udělala jsem ten švestkový s mražených švestek s kousky čokolády a skořicí a bylo ho málo jeden kousek ti opravdu nestačí:-DDěkuji za tento recept s tím to se to nedá srovnat:wronski.cz/recept-na-flapjack

Náhodou, ač nejsem na tyto müsli pochutiny, mě se líbí, jak rozarkaa ten základní recept na flapjack obměnila :yes:

Terka: ;-) nemusíš se rozčilovat, doopravdy není problém v tom nalézt si flapjack na netu - pokud ovšem ten název znáš a víš, o co se jedná.
Ale je pravda, že málokdo zatím ví, co se za názvem skrývá, a tak si do vyhledávače asi těžko zadá neznámé slovo a tudíž tento recept nebude vyhledávat příliš mnoho lidí. A to je škoda, protože jde o celkem zdravé mlsání.
Je to stejné jako s jinými názvy, které už u nás zdomácněly - dnes už se málokdo pozastaví nad názvem müsli, muffiny, cupcake nebo cheesecake.
:-S Takže i já si myslím, že by bylo lepší nějak ty vločky do názvu propašovat, např.flapjack (müsli)

Jana Remkova:já doopravdy nevidím problém v tom nalézt si flapjack na netu.Podobný recept s tímto názvem tu již shodou okolností cca 1 rok je a Vy sama jste se mu až tak nepodivovala jako tady tomu,naopak Vám recept přišel zajímavý.A přiložené foto mi přijde také dost ilustrující o co vlastně jde.
Flapjack není český název,ale v anglicky mluvících zemích se používá normálně a v našich obchodech se zdravou výživou se také prodává pod tímto názvem(jen za trochu vyšší cenu).

spagetka:Ani moučník ani dort:-)Když už to opravit tak na Müsli tyčinky ;-);-)

rozarkaa: To pečení jsem ti zkopírovala do receptu, tady by se to ztratilo. Ještě dotaz: ten název tu fakt nikdo hledat nebude, co to opravit např. na "moučník" a ten "flapjack" dát do závorky?
Překladač mi to přeložil jako dort, ale spíš by se hodil ten obecnější moučník, co ty na to?
Jinak recept vypadá dobře, ale opravdu ten název bych upravila do obecnější podoby ;-);-);-)

ježiš to jsem ale hlava.Každou směs dam zvlášť na pečící papír a umačkám do obdelníku okraje pečícího papíru si ohnu jako do tvaru pekáčku.Dám je na plech většinou se vejdou po dvou.A peču v horkovzdušné troubě na 160 stupňů.:-K

Já tyhle cizí názvy fakt nemám ráda. Flapjack bych fakt těžko hledala, ikdybych to chtěla vyzkoušet. Byla bych pro použít třeba i ten správný cizí název, ale do závorky napsat, co to vlastně je. Mám ráda i jiné, zajímavé recepty, jako je tento, ale naprosto mne nezaujme, když už podle názvu nemám zdání o co jde.

Tak jsem trošinku projela .com stránky - v zásadě se flapjack skládá ze 4 hlavních ingrediencí: máslo, třtinový cukr (med, normální cukr), zlatý sirup a vločky (je to asi jako recept na bábovku - množství surovin se různě liší). Žloutky nejsou ale uvedeny nikde. Zato bez zlatého sirupu ( např. http://www.bio-harmonie.cz/sirupy/1056-sirup-agavo... ) se neobejde nikdy. Další suroviny, jako jsou oříšky, sušené ovoce, kokos atd.... se pak přidávají do směsi vloček a na pánvi rozpuštěného másla se sirupem, medem (cukrem - variant je nespočetně).
Celá ta směs se přitlačí na plech, vyložený pečícím papírem a upeče se v předehřáté troubě (cca na 180°C asi 15 minut), krájí se ještě teplý, poté to jde těžko.
To je to, co jsem vyčetla asi z deseti receptů, trochu mi to připomíná nějaké musli tyčinky, nebo tak něco :-)
Neříkám, že to tak musí být, prostě jsem na to jukla a toto jsem zjistila. Žádné povědomí o tomhle flapjackovi nemám a popravdě mě to ani neláká :-)

V Americku se flapjack říká lívancům. Takže bych si myslel prostě nalít kulaté placky na pánev.

Suroviny se mi líbí, ale co potom? :-?:-?

:-S Nevím, co je flapjack - tak jsem vygooglila, že je to skotský koláč z ovesných vloček, který se peče.
http://wronski.cz/recept-na-flapjack
rozarkaa: :-? Ty směs rozdělíš do mističek a přidáš k nim různé příchutě. A co s tím potom - pečeš v miskách? :-?

Tématické fráze:
flapjack recept, flapjack, quinoove vlocky recept, nepečený flapjack, recept na flapjack, co je flapjack, co je to flapjack, pečený ovesny flapjck, flep jack, flapjack recept bez masla, koláč flapjack, flapjack bez másla, recept flapjack, cheesecake z ovesných vloček, skotský dezert flapjack, recepty quinoové vločky, rozarkaa22, arasidove medove flapjack, ovesne vlocky dezert nepeceny, vločky quinoové jako přílona

Suroviny:
vločky ovesné, vločky amarantové, vločky quinoové, máslo, med, cukr třtinový, žloutek, oříšky, ovoce

Přidat fotografie receptu