Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí hřbet na fazolkách

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 081 kJ /
2 409 kcal
Bílkoviny223,76 g
Tuky134,00 g
Vláknina47,50 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 2,61 g
Sůl6,35 g
Sacharidy60,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prísady na pastu dobre premiešame a potrieme ňou jahňací chrbát. Uložíme do pekáča a obložíme kolieskami cibule a na polovicu rozdelenou hlávkou cesnaku (so šupkou). Pridáme bobkový list, nové korenie, borievky, podlejeme vodou a zakryté dusíme v rúre 40 minút. Potom chrbát otočíme, opäť podlejeme vriacou vodou a zakryté pečieme ďalších 40 minút. Krok 2: Medzitým rozškvaríme na kocky narezanú slaninu a na nej opekáme narezanú fazuľku asi 10 minút (možno troška podliať vodou). Podľa potreby dosolíme. Krok 3: Upečený chrbát odkryjeme, cesnak vytlačíme zo šupky do výpeku, rozložíme dookola pripravenú fazuľku a odkryté pečieme ešte 15 minút (ak treba, podlejeme vriacou vodou tak, aby bol dostatok šťavy). Podávame s knedlíkmi z kukuričnej polenty.

Zveřejněno 14. 4. 2013

Poznámka autorky tejaja

Polentové knedlíky nájdete tu : http://www.toprecepty.cz/recept/33507-polentove-kn...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřbet na fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkpV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřbet na fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkpV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Ďakujem za milý komentár a krásnu fotku. ;-)

Masíčko se jen rozsýpá a chuťové buňky se mohou zbláznit rozkoší.

dala bych si s chutí:yes:

To se mi líbí, ukládám, jehněčí mám v mražáku :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
jehněčí hřbet recepty, jehněčí hřbet recept, jehněčí hřbet, skopové maso na fazolkach, kančí hřbet s fazolkama, jehneci s fazoli, jehněčí s s fazolemi, recept na jehněčí hřbet, jehneci s fazolemi, recept jehneci s fazoli, pečený jehněčí hřbet s fazolkama, jehněčí s fazolkama

Suroviny:
hřbet jehněčí, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, jalovec, lusky fazolové, slanina uzená, sůl, hořčice kremžská, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu