Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pizza z žitného kvásku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Gabina_I

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 129 kJ /
748 kcal
Bílkoviny16,69 g
Tuky21,35 g
Vláknina9,95 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy117,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kvásek odebraný 5-7 gr a 50 gr vody + 50 gr žitné mouky pořádně promícháme a necháme zhruba 10-12 h kvasit v pokojové teplotě. Krok 2: Pak všechny ostatní suroviny smícháme v robotu nebo pekárně dohromady do těsta a dáme kynout cca 1,5-2 h. Krok 3: Potom pořádně propracujeme těsto pomocí karty, několikrát přehneme, aby se vytlačil přebytečný vzduch. Krok 4: Pak dáme opět kynout na zhruba 1,5 h. Krok 5: Pak vyválíme plát, necháme zhruba 20 min. odpočinout. Krok 6: Nachystáme si suroviny, které chceme na pizzu - nepsala jsem do úvodu záměrně, to si každý zvolí. Krok 7: Potřeme směsí těsto po okraj. Krok 8: Pak přidáme buď rajčata nebo smetanu jako základ, ostatní suroviny co nám chutná a pečeme na 275°C po dobu cca 8-10 min horkovzduch nebo poznáme dle barvy.

Zveřejněno 17. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizza z žitného kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vkk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizza z žitného kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vkk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

z receptu vůbec nejsem moudrá a to peču kvasový chleba

Gabina_I: Diky za upresneni. Variante 2 sice stale moc nerozumim, ale nevadi, ja stejne prebytky nemam, takze neresim a jedu dle varianty 1. :-)

Hanka:pokud ale zvolím že dám těch 50gr navíc přebytku, už nedávám těch dalších 50gr do základu, a přidám jen pšeničnou chlebovou... je to srozumitelnější? :-):-)

Hanka: Dobrý den, upravím recept trošku líp k pochopení, těch dalších 50gr je ještě další zbytek z tý sklenice nedokrmený, nevykvašený, pokud máme moc přebytků a máme velké množství v lednici ve sklenici, které se kupí a není uplatnění, tak lepší než vyhodit, využít...přes noc necháme vykvasit jen těch 5-7gr+50+50...

Dobry den, zkusim se skoro po roce zeptat - mam v lednici ve sklenici zitny kvasek, ktery jednou za tyden dokrmuji. Ve Vasem receptu nerozumim tomu dvojimu kvasku. Myslite to tak, ze kvasek vyndam z lednice, odeberu lzicku, kvasek dokrmim, necham pres noc prokvasit a pak z nej odeberu 50g? Dekuji.

:-p:yes:

Tématické fráze:
kvásek na pizzu, pizza z žitné mouky, testo na pizzu z kvasku, pizza testo z kvasku, pizza ze žitné mouky, jak se dělá kvásek na pizzu, pečivo z kvásku, pizza kvásek, domácí kvásek, domácí pečivo z kvásku, těsto na pizzu z zitne mouky, recepty na pečivo z kvásku, smetanový podklad na pizzu, kvaskova pizza, kvásek pizza, domácí žitný kvásek, žitný kvásek recept, jak udělat kvásek na pizzu, kvásek těsto na pizzu, jak se dělá kvasek

Suroviny:
mouka žitná hladká, mouka hladká pšeničná, kvas žitný, mouka žitná, voda, odlitek od kvásku, mouka, olej olivový, máslo, sůl, voda, olej olivový, bylinky, rozmarýn, bazalka čerstvá, česnek, sůl mořská,

Přidat fotografie receptu