Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební dort mušle

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maruska.humlova maruska.humlova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 978 kJ /
4 297 kcal
Bílkoviny99,03 g
Tuky75,81 g
Vláknina8,30 g
Cholesterol 2,41 g
Sodík 885 mg
Sůl2,59 g
Sacharidy800,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 250gr polohrubé mouky, 200 gr moučkového cukru, 6 vajec, 6 lžic horké vody, prášek do pečiva, tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy. Krok 2: Moučkový cukr utřeme se 6 žloutky a horkou vodou do pěny a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 3: Nakonec vmícháme opatrně sníh ze 6 bílků. Nalijeme na plech a pečeme při 180°C asi 35 min. Krok 4: Peču v plynové troubě.Piškot musí být krásně žlutý. Po upečení necháme vychladnout. Krok 5: Mám formu mušle, dělala jsem to do ní, ale dá se vykrojit i z upečeného korpusu. Chce to trpělivost. Já ho peču den předem. Rozdělím ho na dva díly a mažu krémem. U nás milují světlý krém. Používám základní máslový krém,do kterého přidávám pudink, rum podle chuti a vanilkový cukr a 4 žloutky, 300 gr moučkového cukru. Krok 6: Postup: uvařím 2 pudinky klasicky a nechám je vychladnout. Krok 7: Mezitím si utřu máslo se 4 žloutky, 2 vanilkovými cukry a moučkovým cukrem do pěny a vychlazený pudink. Krok 8: Nakonec přidávám rum podle chuti. Krém je s rumem velice nadýchaný. Krok 9: Hotový krém nechám trošku vychladit, lépe se s ním pracuje. Krok 10: Potřu díly korpusu a vložím na sebe. Krok 11: Zdobičkou nazdobím povrch dortu podle fantazie, co mě napadne. Krok 12: Záleží na každém,co se mu líbí. Na dokončení výzdoby jsem použila umělé kytičky,lístky a různé maličkosti. Krok 13: Úplně na konec jsem dala mašle a tady je výsledek. Snad se to bude líbit. Krok 14: Růžičky si dělám z vlastního marcipánu. Krok 15: Postup: Krok 16: 1 lžíce sušeného mléka (14%tuku), 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžička Solamylu a syrový bílek podle potřeby, přidávám ho po lžičkách a potravinářskou barvu, používám tekutou, lépe se s ní pracuje. Krok 17: Růžičky tvaruju tak, že si kousky hmoty rozválím ve folii hodně tence a tvaruju, jak se mi zlíbí. S hmotou se musí pracovat rychle, protože rychle tuhne. Je to výhoda,v ytvarované druhy jsou brzy suché.

Zveřejněno 27. 12. 2008

Poznámka autorky maruska.humlova

A tady je výsledek,snad se bude líbit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební dort mušle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ykK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební dort mušle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ykK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

já bych řekla,že je to vějířek...:yes:+:yes:

Tak to je nádhera:-K:yes:takový dort se mi nikdy nepovede,nemám na to ručičky:-Djasnej bodík je na cestě:yes::yes::yes:

Proč mušle? :)

No to je opravdu krása:-O+:yes::-K

Nádhera :yes::yes::-O..vypadá skvělé:-K;-):yes:

No, Maruš, tak to jsem tedy hotová z tohoto výtvoru. Nádhera!:yes:

tak jestli tohle nedělala cukrářka, tak to musí mít opravdu v krvi :yes::-O;-):-p

nádhera :yes:

Jejda,to je krása to jsi asi cukrářka že jo?:-p:-O:-O:yes:

Tématické fráze:
marcipánové mušle, recepty na luxusní svatební cukroví, zdobení dortů fotogalerie, růžičky na dort, luxusní svatební cukroví, svatební dorty z marcipánu, zdobení svatebních dortů, marcipánové růžičky, luxusní dorty brno, mašle z marcipánu, musle z marcipanu, svatební dort bez marcipánu, fotogalerie svatebních dortů, svatební dorty bez marcipánu, dort ve tvaru mušle, zdobení dortů postup, fotky svatebnich dortu, marcipánové růžičky postup, cukrářské dorty fotky, luxusní dorty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, vejce, voda, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, máslo, pudink vanilkový, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, rum, mléko sušené, cukr moučkový, solamyl, bílek, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu