Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.

Hodnocení receptu je 4,7 (275×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 962 kJ /
1 903 kcal
Bílkoviny85,80 g
Tuky128,19 g
Vláknina19,46 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,25 g
Sacharidy94,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzeninu nakrájíme na menší kostky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibuli do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená. Krok 3: Mezitím do varné konvice dáme vařit vodu a rozetřeme česnek se solí. Krok 4: Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme ji sladkou i pálivou paprikou, aby měl guláš pěknou barvu. Krok 5: Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou, aby paprika nezhořkla. Krok 6: Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Krok 7: V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit. Krok 8: Guláš dochutíme podle toho, jak nám vyhovuje. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. Krok 9: Podáváme s chlebem.

Brambory - velký přehled bramborových jídel a receptů

Zveřejněno 22. 4. 2013

Poznámka autorky MoniqueLaMutti

Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqgL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqgL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (127)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný buřtguláš! Váhala jsem delší dobu kvůli smetaně, ale zbytečně. Je jemný a velmi chutný 👍

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné. Vřele doporučuji!

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rychlý, nenáročný a moc dobrý :) Díky smetaně jemný, takže může i manžel který trpí na pálení žáhy

U nás se dělá podobně, jen přidáváme na kostičky mrkev, hrášek a kukuřici. Zkusím se smetanou podle Vás 😊 jinak majoránku a česnek je lepší dát až se to nevaří, aby to neztratilo aroma.

Je to skvělá chuť

Guláš skvělý, já jen všechny guláše i omáčky zahušťuji jíškou.🙂

Dělala jsem vždy stejně, ale bez smetany a musím říct, že ta smetana je v guláši moc dobrá, je jemnější a už ho děláme jen s ní. Děkuji za nápad :-)

Výborný :-)

Tesco: :-) I to se někdy stane, ale příště si už dá člověk pozor. Tak máte guláš pro sebe i na zítřek a dětem to chtělo udělat nějakou rychlovku, třeba palačinky. :-):-K

Přehnal jsem to s palivou paprikou :( deti to moc neocenily :)

Super recept děkuji

Guláš jako takový dobý, ale chtěl bych vidět ty 4 jedlíky, co sní každý jednu porci. To je tak pro 8 lidí nebo na dva dny... :-D

Přidávám ještě papriky a rajčata, česnek do všeho až na závěr po vypnutí. Smetanu ne.

JosefZeravicky: Také nakupuji maso a uzeniny u firmy Makovec. A mají nejlepší škvarky.

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
buřt guláš s bramborem, buřtguláš, bramborový guláš, nejlepší buřtguláš, buřt guláš, bramborový guláš podle babičky, buřtguláš s brambory, burtgulas recept, jak vařit buřt gulaš, buřtguláš s bramborami recept, bramborovy gulas recept, recept na buřtguláš, buřtguláš s bramborami, vuřtguláš, buřt guláš recept, recept burtguláš, bramborový buřtguláš, buřgulaš, nejlepší bramborový guláš, recept na bramborový guláš

Suroviny:
uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu