Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak

Cukroví, salát, vánočka, to je základ, bez kterého by naše Vánoce nebyly kompletní. Ještě jedna dobrota mezi nimi chybí - vaječný koňak. Lahodné spojení rumu, žloutků a vanilky můžete nalít do pěkných lahviček a podarovat blízké.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabusa

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 209 kJ /
2 440 kcal
Bílkoviny18,40 g
Tuky31,63 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 63 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy214,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem ušleháme. Krok 2: Vlijeme Salka, Tatru a nakonec rum. Krok 3: Vše vymícháme dohladka a nevaříme. Krok 4: Plníme do lahví a uchováváme v chladničce.

TIP: Rady a tipy pro přípravu nejlepšího vaječného koňaku

Zveřejněno 28. 12. 2008

Poznámka autora Gabusa

Je to kalorická, ale výborná BOMBA.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n50W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n50W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Marie Hrubá 17. 12. 2014 21:20
Také dělám vaječňák, a tak mě překvapil množství cukru v tomto receptu. Odhaduji, že vznikne opravdu tlamolepwww.toprecepty.cz

Marie Hrubá 17. 12. 2014 21:19
Také dělám vaječňák, a tak mě překvapil množství cukru v tomto receptu. Odhaduji, že vznikne opravdu tlamolep

Nostadámus 31. 12. 2013 12:59
tlamolep

dávám dvě salka a dvě tatry.Je výborný.Dělám ho již mnoho let.Děti na něj vždy tajně chodily a i nyní se ptají jestli budu dělat,aby věděly kdy mají přijet.:yes: :yes: :yes:

zkusil jsem jen Rum a taky dobrý...

Přátelé.... Smíchal jsem dva recepty dohromady. Použil jsem salko, tatru, pudink a pěkně to povařil.... A je to BOMBA!!!!:-D
Akorát jsem potřeboval vyprázdnit láhev, takže budu pít až o vánocích. Všem šťastné a veselé....

Dělám stejně, jen bez cukru. Salko úplně stačí.

dělám také, ale raději jej vařím ;-)

Zapomněla jsem napsat, že tam již nedávám cukr.Salko je sladké dost.

Dělám tento koňak již několik let a je výborný.Vždy se po něm zapráší.Děláme ho většinou jen na vánoce a to se manžel již na něj těší.:yes:

Vyzkoušela jsem dva recepty na vaječný koňak. Myslím, že tam to slazené salko patří /neslazené se asi nevyrábí, nesetkala jsem se s ním/ a spolu s tatrou má koňak tu správnou hustotu. Přesně podle tohoto rozpisu je koňak výborný a na přípravu rychlý:yes::yes: +

Je tady napsané 2 salka a 1 tatru. Tatra je neslazená, salko je slazené. Já tatru nedávám vůbec.;-)

mam dotaz???ta tatra,nebo salko se dava sladke???nebo neslazene???:-Sdiky:-)

Moc dobré, já jen nedávám tatru, jen konzervu salka:yes:

Tématické fráze:
vajecny konak recept, vajecny konak, recept na vajecny konak, vaječný koňak ze salka, recept vajecny konak, výroba vaječného koňaku, vaječný likér ze salka, vaječný koňak ze salka vařený, jak se dela vajecny konak, recepty vajecny konak, vajecny konak vyroba, vaječný koňak bez vajec, vaječný koňak ze salka bez vajec, vařený vaječný koňak ze salka, domácí vaječný koňak ze salka, rychlý vaječný konak, vaječní konak, recepty na vaječný koňak, recept na vaječný koňak ze salka, vyroba vajecneho likeru

Suroviny:
rum, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, mléko, mléko

Přidat fotografie receptu