Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový likér

Ochutnejte kombinaci sladkého karamelu a exotického rumu v lahodném karamelovém likéru ze Salka a rumu. Z dostupných surovin můžete doma jednoduše vyrobit jemný sladký smetanový likér.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabusa

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 335 kJ /
1 275 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den předem vaříme uzavřené sladké kondenzované mléko Salko potopené ve vodě asi 1 hodinu. Krok 2: Vychladlé Salko po otevření vlijeme do nějaké nádobky, přidáme rum a dobře protřepeme, nejlépe umixujeme v mixéru. Krok 3: Přelijeme do lahve.

TIP: Vánoce a jedlé dárky patří k sobě

Zveřejněno 28. 12. 2008

Poznámka autora Gabusa

Konzervu otvírejte až po vychladnutí!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2oB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2oB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

tomas:2 kondenzované mléka vařit 2hodky necháme vychladnout po vychladnutí otevřeme vlijeme do myxeru přidáme smetanu ke šlehání 12% přidáme 1/2rumu a vše rozmyxujeme.Mohu jen doporučit vynikající Bayliesa

Tak to zkoušim, akorát jsem se bál že to bouchne, tak jsem udělal do víčka 2 díry.. to by nemělo vadit ne?

jinak stalo se někomu že by to bouchlo:-?

tomas: Ano stalo se,nesmí vařit klokotem,musí jen lehounce probublávat a nesmí být narušená plechovka.Ty dírky do plechovky byla chyba,ale to už jsi asi poznal.Dávám recept na karamel z mikrovlnky.Do vyšší,stabilní,ohnivzdorné mísy dej 150g krystalu+4 lříce vody.Lehce zamíchej a dej vlnit na plný výkon 4 minuty.Potom vlij 1 dcl VŘELÉHO mléka,opatrně ,vyšumí.Proto vyšší a stabilní nádoba,míchej do rozpuštění karamelu.Můžeš potom ještě promixovat .

LucieProchy 17. 12. 2010 18:24
Vynikající recept,:-)) Můžu jen doporučit!;-).Přeji všem hezké svátky :-pwww.toprecepty.cz

Stemberkap, opravdu stačí v tom papiňáku jen 20 min? Někde jsem četla, že tak hodinu. :-S

my to taky děláme doma tradičně na Vánoce, akorát, že moc alkoholu neholdujeme takže to dělám spíš na mlsání- uvaříme 2 slazené salka potom smícháme s 1/3 rumu a ještě se šlehačkou a trochu rozmixujeme ať to není tuhé:-)ňamka:-p:-8:-)):yes:

stemberkap 18. 5. 2010 22:35
ja take delam v papinaku staci 20 minut super doporučuji

Džango, díky. Likér dělala dcera a moc se jí povedl, jen to trochu naředila kondenzovaným neslazeným mlékem a je to super. Jede dnes s partou slavit Silvestra, tak si to bere s sebou.

Dobrý den, Amiro, ano ponořené úplně :-)

Jen se chci zeptat, to Salko se vaří úplně ponořené nebo jen ve troše vody?

Ještě jsem zapomněla dodat, že je lepší vařit víc plechovek najednou, ušetří se energie ;-)

Díky za vysvětlení. Nyní to vyzkouším protože vám důvěřuji. Ale raději se zeptat než něco zvorat.:-//

Václave, plechovka se vaří uzavřená, neboj se toho, je to vyzkoušené ;-) Někdo vaří v papiňáku, je to rychlejší, ale já to ještě nezkoušela. Hlavně je důležité otvírat plechovku, až když je úplně zchladlá:-!:-!:-!

Gabuso. S tím "Salkem" jsem již viděl mnoho receptů, ale zatím jsem neměl odvahu ho vařit. Mám strach, že se plechovka roztrhne. Nebo se do víčka udělá dirka a nebo celá horní část otevře a vaří se otevřené. Jak na to, aby to bylo bezpečné, ale rád bych to zkusil. Díky a ty zaím +bodík.

Uvařené salko rozhodně nejde s rumem pouze protřepat. Vzniklý karamel je mnohem tuhší, než samotné neuvařené salko, takže, rozhodně mixér. Přidávám foto.;-)

Karamelový likér dělám, jen vařím 1 Salko a 1 Tatru neslazenou, aby to nebylo moc sladké a pak mixuju s rumem. K Amaretu má tohle opravdu dost daleko...;-)

moje maceška tomu říká baylies ale ještě tam přidává puding:-p

vybusna, ty mne vždycky, nevím proč- rozesměješ. No, karamel by byl fajn, že?:-)):-D

a okrem toho, amaretto je ciry liker. Nuz.....gabusa, hadam to skus premenovat...ako pise jana remkova...na karamelovy liker....a bude to v poriadku, pretoze znovu opakujem...pitie to bude dobre...akurat to s amarettom nema nic spolocne

vybusna, souhlasim s tebou, ale tohle dělám jako karamelový likér.

netvrdim, ze toto pitie nie je dobre..to ani nahodou, ale amarettom by som to nenazvala....mozno, keby sa tam pridalo mandlova prichut...

Tématické fráze:
likér baylies, karamelový koňak, liker z karameloveho salka, likér ze salka, baylies domácí se smetanou, baylies likér, salko likér, baylies recept, karamelový koňak recept, baylies, amareto likér, karamelový koňak ze salka, baylies ze salka, likér amareto, amaretto likér recept, domácí amareto, domácí likér amareto, domácí likér ze salka, likér ze salka recept, likér salko

Suroviny:
rum, salko

Přidat fotografie receptu