Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blinčiky z ovesných vloček

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aktija

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 109 kJ /
1 938 kcal
Bílkoviny73,86 g
Tuky41,64 g
Vláknina33,15 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 422 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy300,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vločky nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme asi 30 min. nabobtnat. Krok 2: Pak k nim přidáme nastrouhané jablko, mouku, cukr, špetku soli, skořici a žloutky. Krok 3: Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Na pánvi na trošce oleje lžící děláme malé nízké lívanečky a opečeme z obou stran dozlatova. Servírujeme je horké se zakysanou smetanou a přelité medem.

Zveřejněno 29. 4. 2013

Poznámka autorky aktija

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Blinčiky z ovesných vloček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V2oz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Blinčiky z ovesných vloček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V2oz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

jde se na to!!!

ano, ale ta konečná chuť se nedá nahradit.:-p:-8

Porada: Ovsem ruske bliny (ty prave) se delaji s pouzitim kvasnic a jejich priprava je hodne zdlouhava.

Porada: Nene, blinčiky jsou palačinky, lívanečky jsou bliny ;-) Lidé si to často pletou :-)

Bliny nebo blinčiky jsou lívance a lívanečky z kynutého těsta. S kaviárem nebo uzeným lososem a ruskou zakysanou smetanou to nemá chybu. Tzv. pochoutka pionýrů.:-D:-D:-p

Blinčiky znám, jsou skvělé, tenhle tecept též:yes:

zizala: již kdysi zpíval Jiří Šlitr: “Blinčiky, kartofjelné svinčiky,to koukáte,co jsem měl dnes k obědu!“:-)):-)):-)):yes:

snazilka: přesně tak, je to prý ruské jídlo ;-) měla jsem to již nějaký rok schované vytržené z nějakého časopisu, jedná se o ruské lívanečky opravdu s názvem blinčiky, je to pravděpodobně obdoba blinů, proto ten název :-K

Tohle jsou bliny, malé lívanečky oblíbené hlavně v Rusku a Polsku. Nejčastěji bývají s pohankovou moukou. Blinčiky vypadají spíš jako malé tenké palačinky, jsou plněné nejčastěji masovou náplní, zatočené a ještě jednou osmažené:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-klu...

Mě se moc nelíbí ten název - připadá mi takový blinkací, což rozhodně odporuje receptu samotnému:-! Ten určitě hodně brzy vyzkouším, jen ten med dám do těsta, musí to být dobrota, přesně pro moje chuťové buňky, už se těším:-*:-K

Tématické fráze:
lívanečky nekynuté z ovesných vloček, lívanečky z ovesných vloček a jablka, vdolky z ovesných vloček, ovesné vdolky, vdolky z vloček, svinčiky, lívanečky z ovesných vloček, recept na ruské blínčiky, palačinky z ovesných vloček a jablek, lívance z ovesných vloček a jablek, ruske blinčiky, palačinky z ovesných vloček, blinceky, ruska ovesná kaše, co jsou svinčiky, vdolky z ovesných vloček bez kvasnic, vdolkyz ovesných vloček, livanecky z ovesnych vlocek a jablka, palačinky nekynuté z ovesných vloček 200g hladké, svinčiky-recept

Suroviny:
vločky ovesné, mléko, jablko, mouka hladká, cukr, sůl, skořice mletá, vejce, smetana zakysaná, med

Přidat fotografie receptu