Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalený lilek

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: dle strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Lilek oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku. Krok 2: Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.

Zveřejněno 29. 4. 2013

Poznámka autorky savlinka

Vím, že to je recept šup-šup, ale vkládám spíš jen na připomenutí, co dobrého uvařit. Je to pochoutka, chuťově mě připomíná obalené žampiony.

Snad mě za ten recept neukamenujete. Přejí dobrou chuť a hezký den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalený lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jg5y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalený lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jg5y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dívala jsem se, co udělat, aby to bylo zdravé a ne příliš syté. Manžel je po nemoci a tak bych ráda něco lehčího. Padl mi do oka Váš recept a tak si zaběhnu pro lilek a udělám ho na večeři. Už se těším, jistě to bude pochoutka. Dělám kde co, ale lilek jsem nějak opomíjela. Budu mít další dobrotu do seznamu. Děkuji

Jarmila:
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"... :-)

Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný;-(

radiator:Jé moc děkuji za fotečku:yes:Je to dobrý nápad s tím česnekem:yes:

Jani, dnes jsem dělala lilek podle tvého receptu;-), jen jsem ho ještě po vypocení potřela lehce z obou stran propasírovaným česnekem a pak obalila v trojobalu. Přidávám foto.

Rebeko,opožděně Vám musím poděkovat.:-K:-8

Co se týče vyhledávání, tak používat by se mělo. Na druhou stranu uznávám, že někdy není 100% funkční a zejména noví návštěvníci s ním mají problémy.

Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.

A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat :-!. Děkuji za pochopení.

zizala: Přiznám se, že když jsem ho poprvé dělala já, tak jsem také nenechala potit, ale to proto, že jsem si na to vzpomněla pozdě, až se smažil :-D:-D A byl výborný. Ale byl také pevný, tak asi to bylo tím.

pipre: Opravdu čerstvý, hodně pevný lilek vypotit nenechávám. Unavenější kusy by se asi měly, ale ty nekupuju ;-)

Smažený lilek jsem dělala a chutnal mi :yes: Jenže já poslední dobou smažená jídla nejím, což je ovšem jen můj problém;-)
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?:-):yes:+

spagetka: Laďka, u nás som baklažány v obchode prezreté fakt nevidela, sú pekné mladé plody...

tejaja: teri, třeba máte lepší kontrolu v obchodech, já naštěstí starý lilek poznám - poklep, slupka apod., ale fakt se to míchá, bohužel....

tejaja:TERI ani já né..je vždy moc dobrý:yes::yes:

Horké môťu byť občas staré prezreté plody, čo sa teraz nestáva, v obchode sú vždy mladé plody, ešte nikdy som baklažán horký namala.;-)

Já nevím, na vypocení jsou různé názory, ale je fakt, že teď už "nevypocuju" a hořké jsem to nikdy neměla.

Nadja: tiež nikdy nenechávam potiť, žiadnu zeleninu, príde mi škoda vyhadzovať uvoľnené minerály, ja ich radšej spapám :-D;-)

Toto jídlo známe, je opravdu moc dobré:-p,

Tématické fráze:
baklažán recepty, co uvařit z lilku, lilek recept, top recepty lilek, jak uvařit lilek, dobrý recept na smažený lilek, dobrý recept na lilek, recept z lilku, lilek recepty, jak použít lilek, lílek, recepty na lilek, recepty lilek, co uvařit z baklažánu, čerstvý lilek, lilek jinak, top.recepty-lilek, uvařit lilek, lilek recepty s kus kusem, lilek top recepty

Suroviny:
lilek, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, sůl, olej,

Přidat fotografie receptu