Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí s povidlovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 966 kJ /
2 382 kcal
Bílkoviny209,11 g
Tuky161,50 g
Vláknina5,07 g
Cholesterol 850 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,80 g
Sacharidy20,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahňacie mäso prešpikujeme slaninou, okoreníme a osolíme. Krok 2: Uložíme do pekáčika, posypeme rozmarínom, polejeme olejom. Krok 3: Priložíme bobkový list, nové korenie, borievky a horčičné semienka, podlejeme vodou a prikryté dusíme v rúre cca 1,5 hodiny ( skontrolujeme, či je mäso mäkké ). Krok 4: Potom odkryjeme, ak treba, podlejeme horúcu vodu ( tak, aby sme mali dostatok šťavy, ale aby v konečnom výsledku nebola príliš riedka ako voda ) a odkryté pečieme ešte 20 minút. Krok 5: Mäso vyberieme, udržiavame ho v teple. Krok 6: Šťavu precedíme, vmiešame do nej lekvár, ochutíme štipkou škorice a rozvaríme. Ak treba, šťavu dosolíme. Nakoniec pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy. Krok 7: Mäso podávame preliate šťavou. Ako príloha môže byť ryža, tarhoňa, kuskus, podľa chuti.

Zveřejněno 29. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí s povidlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjBJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí s povidlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjBJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

dala bych si hned:-K;-)

jaja: jalovec, ďakujem Veronika za odpoveď :-8 Dopíšem to do receptu.;-)

Hm, tak to by mi určitě chutnalo:-p

spagetka: Já do povidlové omáčky také nedávám hřebíček, dělám ji stejně jak Terezka. Ale jinak je jasné, že každý si tam asi dá koření podle své chuti;-):yes:+5

Veronika.Hrozna 30. 4. 2013 05:11
jaja:Jalovec !

Prosím, co jsou to borievky?

spagetka: Nojo, Špagulka aby nebyla všude první :-D:-)):-D:yes: Než jsem to stihla napsat, už mě předběhla :-8

danielle72:keckáš druhej :-D:-D:-D:-D
Teri, ty do té omáčky nedáváš hřebíček? Já jo , ale to jen na okraj

Hmmm, povidlí s masem je skvělá záležitost, a když je to maso jehěnčí, tak to je teprv něco:-! První bodík za pěknou kombinaci :-)

Omáčku znám velmi dobře, a k jehněčímu jsem ji ještě nedělala, vše je jednou poprvé, ukládám k realizaci :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jehneci lopatka, jehněčí maso povidlova omacka, vepřové maso s povidlovou omáčkou, maso s povidlovou omáčkou, jehněčí s omáčkou, jehněčí omáčka recept, jehněčí recept, jehneci omacka, jehneci lopatka recept, vepřové s povidlovou omáčkou, omáčka z jehněčího, omačka s povidly, recepty na jehněčí, jehněčí lopatka nejlepší recept, omáčka k pecenemu jehnecimu, jehněčí hřbet s kostí recept, kureci maso s povidlovou omáčkou, co z jehněčího s omáčkou, kuřecí řízky z povidlovou omáčkou, omacka ze skopoveho

Suroviny:
maso jehněčí, slanina uzená, sůl, pepř, olej olivový, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření, jalovec, semínka hořčičná, povidla švestková, skořice, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu