Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 508 kJ /
1 317 kcal
Bílkoviny206,76 g
Tuky49,89 g
Vláknina3,21 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 520 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy9,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem utřeným se solí, bohatě obalíme v drceném kmínu a opepříme. Krok 2: Do pekáče si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme okořeněné maso. Všechny kousky opečeme postupně ze všech stran, tak aby se maso tzv. „zatáhlo“ a zůstalo i po upečení hezky šťavnaté. Poté podlijeme cca ½ litrem vývaru (pokud nemáme, použijeme jednu kostku Masoxu). Krok 3: Přidáme na poloviny překrájené šalotky a zakryté pečeme zcela do měkka. Dle stáří „pašíka“ pečeme 60–90 minut. Jakmile zjistíme, že je maso upečené, tak jej již odkryté pečeme ještě 10-15 minut, aby nám chytlo pěknou barvu. Krok 4: Po upečení maso vyjmeme, výpek scedíme a propasírujeme přes sítko – jde to dobře, jelikož je tam pouze rozvařená šalotka. Výpek po scezení přelijeme do hrnce a dolijeme dle potřeby zbytkem vývaru. Šťávu dochutíme solí a pepřem. Dle přílohy můžeme zahustit máslovou jíškou. Krok 5: Maso krájíme přes vlákna na silnější plátky. Přílohu zvolíme podle naší chuti – vařené brambory, rýži nebo houskový knedlík.

Zveřejněno 1. 5. 2013

Poznámka autora Colombo65

Je to tak jednoduchá a obyčejná úprava vepřového masa, že se nám to vrátí v přirozené chuti pašíka. Absence některých druhů koření (nové koření, bobkový list, celý pepř) je v tom, že již bylo použito při výrobě vývaru z kostí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxL5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxL5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes::yes::-K

Není nad klasickou a jednoduchou přípravou vepřového pečeného masa:yes::yes:

jednoduché a velmi jedlé:yes::-D

Mňam:yes::yes::yes:

super špica:yes::yes:;-):-p

:yes::-p

:-p:yes:

Mňam :yes::yes::yes:,vypadá to náramně :-p:-p:-p

danielle72:
.... ani "kóóósek":-D:-D:-D

Krása, Colombo:yes:, nezbylo?;-) +1

Tématické fráze:
pečená vepřová plec, veprova plec pecena, pečená vepřová plec recepty, pečené vepřové plecko, vepřová plec bez kosti recepty, veprova plec bez kosti recept, vepřova plec bez kosti, pecena vepřová plec recept, pečená plec, pečená vepřová plec bez kosti, pečené plecko, vepřová plec bez kosti pečená, pečená plec recept, vepřové plecko pečené, vepřová plec s kostí recept, vepřová plec, vepřové plecko bez kosti recepty, recepty na pečené vepřové plecko, vepřová plec s kostí, pečene maso vepřova plec video

Suroviny:
plec vepřová, vývar, cibule šalotka, kmín drcený, česnek, máslo, sůl, pepř, sádlo vepřové

Přidat fotografie receptu