Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 508 kJ / 1 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,76 g |
Tuky | 49,89 g |
Vláknina | 3,21 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 9,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem utřeným se solí, bohatě obalíme v drceném kmínu a opepříme.
Krok 2: Do pekáče si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme okořeněné maso. Všechny kousky opečeme postupně ze všech stran, tak aby se maso tzv. „zatáhlo“ a zůstalo i po upečení hezky šťavnaté. Poté podlijeme cca ½ litrem vývaru (pokud nemáme, použijeme jednu kostku Masoxu).
Krok 3: Přidáme na poloviny překrájené šalotky a zakryté pečeme zcela do měkka. Dle stáří „pašíka“ pečeme 60–90 minut. Jakmile zjistíme, že je maso upečené, tak jej již odkryté pečeme ještě 10-15 minut, aby nám chytlo pěknou barvu.
Krok 4: Po upečení maso vyjmeme, výpek scedíme a propasírujeme přes sítko – jde to dobře, jelikož je tam pouze rozvařená šalotka. Výpek po scezení přelijeme do hrnce a dolijeme dle potřeby zbytkem vývaru. Šťávu dochutíme solí a pepřem. Dle přílohy můžeme zahustit máslovou jíškou.
Krok 5: Maso krájíme přes vlákna na silnější plátky. Přílohu zvolíme podle naší chuti – vařené brambory, rýži nebo houskový knedlík.
Zveřejněno 1. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxL5
Moje poznámka
Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxL5
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 3 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 8 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 22 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vídeňské brambory
Nadja před 43 minutami
Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Sahula před 53 minutami
Jogurtová bábovka II
Diesel před 1 hodinou
Melounová zmrzlina s vanilkovým jogurtem
babykocis před 2 hodinami
Koláčky ze sýru
Dycky před 2 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Ctibor67 před 3 hodinami
Sedlácké brambory
hifiklub před 4 hodinami
Špagety s medvědím česnekem na způsob carbonara
TerezaD před 4 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečená vepřová plec,
veprova plec pecena,
pečená vepřová plec recepty,
pečené vepřové plecko,
vepřová plec bez kosti recepty,
veprova plec bez kosti recept,
vepřova plec bez kosti,
pecena vepřová plec recept,
pečená plec,
pečená vepřová plec bez kosti,
pečené plecko,
vepřová plec bez kosti pečená,
pečená plec recept,
vepřové plecko pečené,
vepřová plec s kostí recept,
vepřová plec,
vepřové plecko bez kosti recepty,
recepty na pečené vepřové plecko,
vepřová plec s kostí,
pečene maso vepřova plec video
Suroviny:
plec vepřová,
vývar,
cibule šalotka,
kmín drcený,
česnek,
máslo,
sůl,
pepř,
sádlo vepřové
Komentáře (10)