Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechová remuláda

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 370 kJ /
1 522 kcal
Bílkoviny19,82 g
Tuky150,53 g
Vláknina6,98 g
Cholesterol 148 mg
Sodík 821 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy19,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme a necháme 10 minut odležet. Podáváme k rybám, grilovaným masům, grilované zelenině, smaženému sýru apod.

Zveřejněno 1. 5. 2013

Poznámka autorky danielle72

Majonézu můžeme vynechat a zcela nahradit zakysanou smetanou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechová remuláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DZWK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechová remuláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DZWK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

To mi taky uniklo a už mi to chutná, jen čtu ingredience :-p:-p:yes::yes:

hmmmm,to musí být Danielko dobrota,to si ukládám a hned při další grilovačce vyzkouším;-):yes:

Tak toto jo:yes::yes::-))

Už jsem si uložila, podle ingrediencí to bude dobré :-p

:yes::yes::yes+3

maris: Jo, a ty bych si taky dala:-p:-8;-):-D

danielle72: no to asi jo:-), já znám asi jen ty rybičky v remuládě a ty jsou s majonézou;-):-)

maris: Tak jsi mi, Marisko, nasadila brouka :-))a začala jsem se pídit pm tom slůvku. Zjistila jsem, že: remuláda = druh omáčky.
Studená omáčka z jemné majonézy, sardinek, okurek, koření a hořčice. Recepty jsou dost různé, ale v podstatě se vždy jedná o ochucenou majonézu: http://slovnik.vareni.cz/remulada/

Určitě výborné:-p:-):yes:
myslím, že rozdíl mezi remuládou a dipem je ten, že v remuládě jsou suroviny naložené / např. ryby v remuládě / a do dipu se namáčí třeba slané tyčky nebo nakrájená zelenina / sousta /. Nevím, jestli to tak je, ale já to tak vidím:-)

rebeka: Asi ne;-). I když, jak o tom přemýšlím: dip je na tři a remuláda na osm :-D:-p

ta bude dobrá..:-p;-):yes: je nějaký rozdíl mezi remuládou a dipem:-?

mimosa: Děkuji:-K Tak dej pak vědět, co na to říkali hosté;-) Je o moc dobré i na chlebíčky, na "pomazánku" nakrájet plátky hermelínu a kdo má rád, doplní hroznovým vínem nebo brusinkami :-)

To zní zajímavě,že bych letos obměnila sestavu "majd" na opíkačku?:-p

Tématické fráze:
okurková remuláda, remuláda na chlebicky, pomerančová remuláda, jak udělat remuládu, citronová remuláda, remuláda ze zakysané smetany, vošatky na chleba, co je remuláda, remuláda pomerancova, dip k rybě ze zakysané smetany, remuláda mouka, ořechová hořčice, remuláda, remuláda s majonézou, vajecna remulada, kotlety v remuládě, rybičky v remuládě, remuláda na grilované maso, recept remuláda, dip se zakysanou smetanou k rybe

Suroviny:
ořechy vlašské, česnek, sůl, pepř bílý, šťáva citronová, majonéza, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu