Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře marinované a pak pečené

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 398 kJ /
812 kcal
Bílkoviny28,26 g
Tuky5,25 g
Vláknina85,03 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,62 g
Sůl3,50 g
Sacharidy123,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme med, olej, feferonkový krém, nasekané bylinky. Krok 2: Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Řapík omyjeme, nakrájíme na špalíky, rajčátka překrojíme napůl. Krok 3: Maso omyjeme, osušíme potřeme marinádou a necháme v chladu marinovat, můžeme i přes noc. Nakrájenou zeleninu a snítky Smilu italského dáme do pekáče. Na zeleninu dáme marinované maso, které osolíme a okořeníme kořením Andělská křídla. Krok 4: Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 220°C pečeme asi 15 min, pak stahneme na 180°C. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou, ke konci přidáme máslo. Když je maso měkké vyndáme ho a uchováme v teple. Zeleninu a vypečenou šťávu nalijeme do mísy a ponorným mixérem rozmixujeme. Podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 1. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře marinované a pak pečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXWJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře marinované a pak pečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXWJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Krásná a chutná marináda:-*a výsledek je mňamkový:-p:yes::yes:

senky:děkuji za foto a jsem moc ráda, že jste si pochutnali;-)

senky:a veeeeľmi vydarené...

Hanči, dnes u nás k obědu a musím Ti vyřídit pochvalu a dělám to moc ráda:yes::yes: Mám rozmarýnový med, Harissu origoš z Tuniska, takže: sladce-pikantní chuť s vůní rozmarýnu:-8:-8 takže boduji:yes: a foto dodám, dobíjí se baterka:-):-)
Dnes 15.30....dodala jsem foto;-):-)

Moc lákavé:yes: zítra bude na pořadu dne;-)

Zmátlo mne, že v surovinách je "zelené maggi". Rostlinka, která voní jako kari, roste mamce na zahradě, v létě jí na ni chodím. :-p:-)

:yes::-p u nás kuřecí na jakkoliv a vždy je úspěch zaručen:yes:

Po tom smilu se začnu pídit :yes:;-)

magdalenka:tak to přesně on

Jitkas: Mne sa vybavuje ten suchý horúci vzduch, vietor, čo privieval tú karí vôňu...každé poobedie okolo 13. - 14. hod, začalo fúkať a vyrazili surfy. A v tej suchej skalnatej pôde rástli také do striebra zelené tvrdé rastliny a žlté kvety. Kamarátka si to trhala, že jej to každý rok vonia v kuchyni.

magdalenka: to je ono, voni po kari a kvete zlute.

magdalenka:přes léto ho mám venku a na zimu ho dám do květináče a beru domu

Ty si ten Smil pestuješ - vonku, alebo v črepkníku? Nie som si istá, ale mám dojem, že v Chorvátsku to rastie divoko, taká opojná karí vôňa ide z toho...také niečo rástlo okolo nás na Pelješaci.
A tvoj receptík je pekný, voňavý...:yes:

Tématické fráze:
marinované kuře, marinované pečené kuře, pečené marinované kuře, jak marinovat kuře, marinovaní kuřete, pečené kuře, kuře marinované, marinované kuřecí špalíčky recept, marinované kuřecí špalíčky, pečené kuře marinované, marinované maso pečené v troubě, jak dlouho marinovat kuře, jak dlouho marinovat maso, marinované kuře na medu, marinování kure, marinování kuřat, marinované kuře pečené, pečené kuře recepty, marinovane špaličky, kuře marinované v medu

Suroviny:
kuře čtvrtky, celer, cibule, česnek, sůl, smil italský, rajče cherry, máslo, med, krém feferonkový, majoránka, tymián citronový, rozmarýn, koření andělská křídla, olej olivový

Přidat fotografie receptu