Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyjevské kotlety

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

andy.333

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 325 kJ /
317 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky22,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsa a stehna z kuřete vykostíme, maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Krok 2: Do středu plátků dáme kousek tuhého másla, plátky zabalíme, aby z nich během smažení máslo nemohlo vytéct. Krok 3: Obalíme v trojobalu a smažíme v dobře rozehřátém oleji. Krok 4: Přidané máslo způsobuje jemnou chuť a šťavnatost masa. Jako přílohu podáváme brambory.

Zveřejněno 2. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyjevské kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vKx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyjevské kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vKx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

casino:Tak já to sem přepíšu z knihy receptů od Julie Child. Cit: " V tradiční francouzské kuchyni se prsíčkům bez kůže a bez kostí ( z jedné strany kuřete ) říká supreme. Z každého kusu kuřete získáme dva kousky supreme. Jestliže na prsíčkách necháme část křidélka, místo supreme získáme cotelette. Prsíčka vařeného kuřete se neoznačují slovem supreme, ale používá se spojení blanc de poulet neboli bílé kuřecí maso. Čistá prsíčka z jedné strany kuřete - supreme - můžeme připravovat v otevřeném hrnci na másle ve stylu á blanc a můžeme je také opékat a grilovat na másle á brun. Prsíčka supreme se připravují velmi snadno, pouze se musí hlídat správná doba přípravy.... "
Knížka je skvělá, vřele doporučuji;-)

1974andrea:
To "Suprême" mě zajímá:-)
Před časem jsem zavrhl nápad, dát sem rcp na Kuře Suprême (neptejte se proč;-) ale prošel jsem i fr. stránky...
Myslím, že: "...bez kůže a kosti je prso "supreme" to není až tak jednoznačné...
Prošel jsem onehdy hafo rcp a většinou to bylo i s kůží. Nedávno jsem měl, říkali tomu francouzké kukuřičné kuřátko Suprême a 1 porce byla 1/2 kuřete i s kožuchem...:-D No, nutno dodat, že to byla česká restaurace...;-)

Že se tady ještě vracím k tomu názvu " kotlet ". Zřejmě to bude z francouzského názvu " cotelette ", což, jak psal Casino, je kuřecí prso s částí křidélka. Jinak bez kůže a kosti je prso " supreme ". Omlouvám se, ale nejdou mi psát ty " stříšky " nad O a E, takže to není zcela francouzsky:-8

casino: V posledných dňoch som si na pani Forrestovú spomenula tiež...:-D A tiež pri TOP receptoch.(A nevravím, že v súvislosti s autorom predchádzajúceho príspevku.)

neregi
Jen jsem chtěl trošku uvést do obrazu tazatele viz níže, a pro větší názornost jsem přidal i obrázek, když už jsem to měl i nafocíííno :-)
A že jsou to blbosti?
No, jak myslíte, pokud vůbec...
Dovolím si parafrázovat Forrest Gumpovu maminku: Pro blba jsou to blbosti!

casino:nemslíš že komentář je uplně mimo?toprecepty jsou od toho aby tady dali lide recept tak jak ho dělají oni sami..ne podle kuchařk;-)když se ti to nelíbí běž si vařit svoji svetovou kuchyni nebo vař podle kuchařky a nepiš sem takové blbosti:-)

Ptáte se proč kotlety?
Protože ač z ptáka, tak když se dělá jak se dělat má, tedy z částečně vykostěných kuřecích prsou, kde se ponechá pažní kůstka a po obalení to vypadá jako smažená kotleta ze savců ze dvora:-))
...a ze stehen se nepřipravuje! Hmmm, tedy v lepších podnicích neééé:-))

Jinak velice pěkný recept tady má Eliza.

http://www.toprecepty.cz/recept/19417-stavnate-kur...

V originálu se nechává kousek kosti, pak to vypadá jako kotletka. ;-)

Kyjevský kotlet je mezinárodně známý a uznávaný recept. Co se tam jí nyní bohužel nevím,věděl jsem, ale rád si nechám poradit.:-!

Třeba má to kuře "licousy"....(kotlety):-D:-D:-))a víte vy co se v tom Kyjevě všechno jí?:-)):-D

protože to je množné číslo od rcp. kyjevský kotlet.:-D:-))

skutečně, proč kotlety v názvu a v receptu kuře? Ale může to být dobroučké:-):-):-)

Znám a dělávám, je to moc dobré :yes::-p

Hmm, zajímavé..Proč kotlety??

Tématické fráze:
kyjevský kotlet, kyjevská roštěná, kyjevská pečeně, kyjevské kuře, kyjevská kotleta, kijevský kotlet, kyjevská hovězí pečeně, recept kyjevský kotlet, kyjevská omáčka, kyjevský kotlet recept, kyjevské kotlety, kuřecí prso supreme, kuře kyjev, hovězí kotleta, kijevská kotleta, kotleta bez kosti recepty, kuřecí prsíčka supreme, kotlety bez kosti recepty, kuřecí supréme, kijevsky kotleta

Suroviny:
prsa kuřecí, stehno kuřecí, máslo, vejce, mouka, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu