Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva v alobalu

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie749 kJ /
179 kcal
Bílkoviny11,70 g
Tuky0,90 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy19,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na čtverce alobalu potřené olejem klademe plátky anglické slaniny, na širší nudle nakrájenou omytou a okapanou hlívu. Osolíme, opepříme a zakryjeme cibulí nakrájenou na půlkolečka. Krok 2: Dobře uzavřeme a pečeme v troubě při 180 - 200°C asi 15-20 minut. Krok 3: Poté se osvědčilo balíčky rozevřít a dát ještě na chvíli do trouby, aby se vše opeklo hezky dočervena.

TIP: Hlíva ústřičná: Jak tuto houbu nejlépe zpracovat v kuchyni. Jaké jsou oblíbené pokrmy z hlívy

Zveřejněno 29. 12. 2008

Poznámka autorky zizala

Nám to nejvíc chutná s čerstvým chlebem ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrNM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrNM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (31)

Janajob: Třeně hlivy jsou tuhé
Můžete je usušit a rozemlít na houbové koření. Dik za pochvalu

Recept od Žížaly byl výborný. Pochutnali jsme si, ale z hlívy se nechal jíst jen okraj kloboučků, jinak vše bylo tvrdé. Hlíva se mi ještě nikdy nepodařila upravit tak, aby byla měkká. Máte paní Žížalko jinou zkušenost?

Dnes jsme měli na večeři, "vylepšeno" kořením Himalájský medvěd a chutnalo nám :yes: Byla to moje první zkušenost s hlivou.

misula29: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že recept nezklamal :-).

Děkuji systému za náhodné recepty - tohle mi uniklo, ale už mám uloženo - super:yes:

Dneska premiéra a bylo to fantastický. Díky moc za recept zízalko;-)

Myspulin74: Díky mám radost, že chutnalo :-K

savlinka: :-):-K Děkuju za vyzkoušení receptu a pěknou fotku:yes: vidím, že jsi vše vyřešila k vaší spokojenosti. My máme jemnější chuťové buňky, dokážeme si vychutnat přírodní chuť :-))

Tak dnes jsem dělala,ale musela jsem si tam přidat koření dle svého ;-)tak to to bylo pro nás bez chuti...dala jsem si tam ..aztécký poklad,mletou papriku a sušený medvědí česnek:yes:

Zdena z JM: To jsi vymyslela moc dobře:yes:, já mám hlívu taky většinou spíš dušenou, Evička zřejmě udělala totéž jako Ty (soudím podle její krásné fotky - taky proto jsem si ji dala jako hlavní;-)). Jsem ráda, že vám chutnalo :-K

Tak jsem Jaruš vyzkoušela Tvůj recept.Když jsem balíčky rozbalila,tak to bylo spíš udušené než upečené.Na fotkách to vypadá krásně do hněda opečené.Tak jsem ty rozbalené balíčky šoupla ještě na 15 min.do trouby a pak to byla mňamka:-p.Rychlá a výborná večeře.

:-p:-p:-p uvařím jak jen to půjde

magdalenka:, 1974andrea: :-8 Děkuju:-K

aj toto mi uniklo...receptík nádherný!:yes:

To nevypadá věru zle, zizalko;-), a kde je slanina, tam jsem já:-D:-)). Určitě zkusím:-p:yes:

savlinka:BILKOVAI: Díky, budu ráda, když vyzkoušíte :-K

eva hubova: jsi zlatá, moc děkuju a mám velkou radost, že Tě můj recept zaujal natolik, že se k němu vracíš :-K:-K Je to pro mne čest :-8:-8:yes:

:-p:-*:yes:...+8 Houby máme rádi. Hlíva je vynikající, není potřeba masa:-):yes:

tak to je supr nápad,který určitě brzo udělám:yes::yes::yes:

Jaruš, tak jsem si dnes udělala opět tuhle skvělou pochoutku:-p:-ppřidala jsem Ti pár foteček a +100:yes:

Vladis: Omlouvám se za pozdější odpověď, nebyla jsem na příjmu:-8 Peču na 180 - 200°C, doplním to do receptu :-)

Prosím, na kolik stupňů nastavujete troubu?
Díky

Evičko, mám velikou radost, že vám chutnalo a ještě větší z Tvých krásných fotek :yes::yes::-K:-K
A až nyní jsem si všimla komentáře a fotky od Ivanky79. Taky moc děkuju a omlouvám se:-8:-K

Jaruš,bylo to skvělé:-p:-ppřidala jsem Ti foto:yes:+6

Pridala som papriku,bolo to dobré:yes:A výborná šťavička:-*

Tak takové balíčky máme u nás rádi.:-pDělám je s masem,zeleninou a s hlívou mi to ještě nenapadlo,to vyzkouším:yes:+1;-)

Dobrota k pohledání....:-)):yes:

Já si k tomu umím představit rýži i nějaké těstoviny.I když manžel jí brambory taky ke všemu:-p;-)

:-D

A k čemu se to tak podává???brambory?

Hele,děvčata,nepřehánějte to s těmi dobrotami :-p:-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
recepty z hlívy, hlíva recepty, recepty hlíva, hlíva recept, op recepty, hlíva plicní recepty, hlíva ústřičná v alobalu, recept hliva, zapékaná hlíva, hlíva se slaninou, hlíva na slanině, hlíva ústřičná na slanině, houby v alobalu, recepty hlíva plicní, hlivarecept, top recepty hlíva ústřičná se anglickou slaninou v alobalu, recepty hlíva plicní, hlíva ústřična v alobalu, op recept, hliva valobalu se slaninou

Suroviny:
hlíva ústřičná, olej, slanina anglická, cibule, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu