Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky s pudingovým krémem

Věnečky - to jsou česká klasika. Nejsou náročné na přípravu a velice dobře se jedí! Pokud nemusíte cukr a můžete si odpustit sladkou fondánovou polevu a stačí věnečky jen lehce pocukrovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Claire2113 Claire2113

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Podle velikosti asi 28 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 818 kJ /
3 542 kcal
Bílkoviny83,31 g
Tuky218,64 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 2,01 g
Sodík 762 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy307,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do katrůlku dáme vařit vodu a tuk, až se rozpustí, přidáme mouku, mícháme dokud se těsto "neodpálí" tzn. nelepí se. Krok 2: Zapneme troubu na 180 °C. Připravíme plechy na pečení. Krok 3: Necháme vychladnout a poté postupně zašleháme celá vejce.
Cukrářskou stříkačkou tvoříme na pomazaný plech věnečky. Krok 4: Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Vlažné překrojíme. Krok 5: Krém připravíme takto: Ve vodní lázni dáme vařit , 3/4 množství mléka a cukr.
Vedle rozmícháme zbytek mléka, pudingový prášek, žloutky, vanilkový cukr a mouku (případně aroma). Přilijeme a mícháme do zhoustnutí. Pak přidáme na kousky pokrájené máslo a necháme vychladit. Chladnou hmotu vyšleháme do krému. Krok 6: Krémem naplníme věnečky a pocukrované podáváme.

TIP: Rady a vychytávky na odpalované těsto

Zveřejněno 5. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky s pudingovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpp0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky s pudingovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpp0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dělala jsem hodně podobné...:-) přidala jsem foto..:-)

jana bendikova 28. 2. 2014 17:02
Ahoj..:) Mně se nepovedly vůbec ,těsto jsem měla řidké a nedrželo vůbec tvar takže jsem asi někde udělala chybu:::(:-( přístě skusím znovu ,není možné aby se nepovedly..:)

Děkuji mnohokrát za tipy :):-)

Dám radu na vylepšení vzhledu,na kterém také záleží.Těsto bylo řídké z důvodu vyššího podílu vajec,proto poslední vajíčko nedávám celé,aůe přidávám postupně tak,aby těsto drželo kontury,tvar po řezané trubičce.No pro zmohutnění kroužku použijeme širší trubičku.Krém je OK

Ne ne recept na věnečky je super a krém ten pravý jak má být,dělám je už dlouho a zkouším kde co,ale tento je ten dlouholetý a dobrý,také málokdy dávám na vrch polevu jak jsme zvyklí,protože je to pak moc sladké!:yes::-D:yes:

No tak to nejsou věnečky, ale plněné kroužky. No a co:-? Když je to dobrý, tak to může být i čtverec:yes:

Máš to doooobrý. Moje ségra je dělá taky (náš táta byl cukrářský mistr) a myslím, že je dělá stejně. Jen je dělá takové mini - v prostřed nemají snad ani dírku a cukr navrchu je jako rozpuštěný. Když k ní jednou za rok zajedu, vyfasuju jich plnou dortovou krabici:-p:-D. Přeji ti ať se ti dílo daří:yes::yes::yes:.
PS: Nenech si od ňákýho ucintanýho blba kazit náladu:-((:-D.

náhodou mě se líbí,dělala jsem věnečky minulý víkend a vůbec se mi nepovedly tvarem,neregistrovaný abonent ať nerejpe a ukáže se co on umí.za mě určitě bod:yes:

Jé, děkuji moc za typ na lepší tvary, :-):-):-)

Ten krém je dost zajímávý, tak nějak ho dělávala jedna stará cukrářka, které už nemám možnost se poptat, tak zkusím.:-)) A z tvaru věnečků si nic nedělej, poprvé jsme je neměli ideální nikdo. Jestli ti můžu poradit, příště udělej stříkačkou dva kroužky na sobě, jsou pak vyšší a vypadají líp:yes:

Teda je fakt zajímavé,že nesmyslnou kritiku píše vždycky hlavně nějaký anonymní všeuměl co??:no:

Náhodou, jde vidět, že je to ruční práce a ne vše jako podle stroje..A hlavní je, když chutná ;-)

No krém je jiný, je dobrý i na krémeše... proto ho sem také dávám, stejné recepty jsou tu asi k ničemu ne?

No tvarem se snad povedou příště lépe, první pokus přeci jen... ale chutnaly...

Věnečky vypadají děsně, zřejmě se nepodařily tak jak měly. I ten recept na krém je trošku zvláštní, no vlastně i na těsto. Raději to nezkoušet, škoda těch surovin. :-((:no:

Tématické fráze:
pudinkový krém do věnečku, pudinkovy krem na venecky, věnečky s pudinkovym krémem, krém do věnečků podle cukrářky, lehký krém do věnečků, dobry krem do venecku, krém do venecku, věnečky s kremem, venecky plnene, venecky plnene kremem, kdy plnit věnečky, venecky pudinkovy krem, plnene venecky, věneček s krémem, pudinkove venecky, řezaná trubička, mini venecky plnene, plneni venecku, věnečky s tvarohovým krémem, věnečku s pudinkovým krémem

Suroviny:
tuk, voda, vejce, mouka hladká, mléko, cukr, máslo, pudink vanilkový, rumové aroma, žloutek, mouka hladká, cukr vanilkový, tuk

Přidat fotografie receptu