Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa "nadivoko" s brusinkovou salsou a šťouchaným bramborem

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 119 kJ /
746 kcal
Bílkoviny118,53 g
Tuky8,48 g
Vláknina2,19 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 993 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy24,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na silnější plátky a lehce poklepeme rukou.
Prsíčka potřeme směsí z hořčice, sojové omáčky, soli, pepře a koření na divočinu.
V této směsi necháme prsíčka v chladu asi 2 hodiny. Krok 2: Kuřecí prsa vyndaná z marinády, zprudka orestujeme na pánvi z obou stran pěkně dozlatova.
Vyjmeme z pánve a dál udržujeme v teple. Krok 3: Výpek lehce zaprášíme solamylem, přidáme marinádu z prsíček, malinko vývaru, divoké brusinky, červené víno a zamícháme.
Salsu pak zredukujeme do krémové a lesklé konzistence.

Podáváme na ohřátém talíři se šťouchaným bramborem.

Zveřejněno 6. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa "nadivoko" s brusinkovou salsou a šťouchaným bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGgw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa "nadivoko" s brusinkovou salsou a šťouchaným bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGgw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dajda: Děkuji za informaci

zujali: Autorka možná neodpoví. Řekla bych, že Solamyl je tam místo mouky na zahuštění. ;-)

Mohu se zeptat na co nebo proč je tam ten Solamyl?

Nadja: Nadji, již jsem Aničce psala na SZ, vše k nim, u nás se prodávají jen brusinky divoké, pod tímto názvem, kupuje je právě do omáček, jinak je neznám, jsou ve skleničce, ale jsou i jiné v sáčku sušené, Canadské apod, já mám od dcery z USA zase jiné, ale někdy je nafotím, ty , co dávám do omáček, teď jsme je zblajzli;-)

Anna Kocikova: Aničko, :-O výraz divoké brusinky také vidím poprvé, :-S domnívám se ale, že tím "divoké" jsou myšleny brusinky volně rostoucí, na rozdíl od těch pěstovaných na zahrádce, podobně jako kanadské borůvky.
;-) Myško, oprav mne, jestli se mýlím.

díky všem milým komentářům:-K

Anna Kocikova: Aničko, já neznám moc ty druhé, do omáček dávám jen tyto, zkus někdy:-K

Anna Kocikova: :-D:-D:-D já zase znám jenom divoké, jinak souhlasím ;-);-)

Divoké brusinky neznám:-8ale jinak parádní suroviny:-pa krása na talíří:-K:yes::yes:

úúúžasnéééé:yes::-D hned bych si dala;-)

Ivo, ce.ek vypadá parádně:-D:yes:

;-):-O Já si nejdřív myslela, že je to veliká cibule. Dala bych si.:-p

danielle72::-)):-D to víš, že že jo:-D

spagetka: přesně tak, brambory šťouchané a jak píši;-)

Kluk má takový trychtýřek, tak se to šóplo tam, jinak prý to vypadá jako cec..y:-D:-))

Tématické fráze:
kuřecí maso se šťouchanými brambory, mail azpbud-rem.com.pl loc:cz, omáčka z divokych brusinek, kuřecí plátky jako divočina recept, kachni prsa se stouchanymi brambory, kuřecí prsíčka se štouchanými brambory recept, kruti prsa nadivoko, kureci maso na brusinkach recept, co.k stouchanym bramborum, krútí prsa s štouchanými brambory recept, kureci prsa v bramboraku, kuřecí z stuchanýma bramborama, salsa brava marinovani, kuřecí maso nadivoko recept, kuřecí prsa s brambory v sáčku, prirodni platek se stouchanymi brambory, minutky se stouchanyma bramborama, kuřecí řízek se štouchanými brambory, kuřecí řízky se stouchanym bramborem, kureci rizky nadivoko

Suroviny:
prsa kuřecí, brusinky, víno červené, koření na divočinu, sůl, pepř, olej, hořčice, solamyl, omáčka sojová, vývar

Přidat fotografie receptu