Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlo, tofu, zelo - vegan

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Amy.Stoker7

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 235 kJ /
295 kcal
Bílkoviny26,18 g
Tuky15,47 g
Vláknina8,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 726 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy9,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu si na troše oleje osmahneme cibulku, na to hodíme nakrájené zelí se špetkou kmínu a špetkou soli, dusíme, dokud zelí nezměkne. Případně podlijeme trošičku vodou. Krok 2: Přidáme cukr, podle Vaší chuti, já mám raději sladko-kyselé zelí. Když je zelí hotové, zaprášíme hladkou moukou, kdo má raději nezahuštěné, mouku nepřidává. Krok 3: Tofu vyjmeme z obalu a na nepřilnavé pánvi opečeme bez oleje z obou stran. Kdo chce, může si přidat různé koření, třeba adžiku nebo na mletá masa, ale není to vůbec potřeba. Krok 4: Polentový knedlík si nakrájíme na kolečka a ohřejeme v mikrovlnce nebo v pařáčku.

Zveřejněno 7. 5. 2013

Poznámka autora Amy.Stoker7

Takto připravené jídlo je nejen veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr), ale i velmi lehké, dá se použít při redukční dietě.

Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo, tofu, zelo - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDyG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo, tofu, zelo - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDyG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

tejaja:Kdo si to muže dovolit,jíst a stráví to je O.K.mě to netráví žaludek a nemohu si pomoct.Domluvy nepomáhají.Když mu řeknu,že to je zdravé,tak mě neposlouchá a chce masíčko. Asi nejsem býložravec ani trošku.:-D

Pravda je opäť niekde uprostred. ;-) Tofu je jednoznačne veľmi ľahko stráviteľná potravina. A aj tie nestráviteľné časti sú pre nás dôležité, kto ich prijíma málo, koleduje si o rakovinu hrubého čreva. Každú potravu pošle žalúdok ďalej, podstatné je, po akom čase. A potrava sa trávi a výživné látky vstrebávajú ďalej v tenkom aj hrubom čreve.:-) Veľmi zle je, ak potrava v žalúdku "stojí" alebo tam je pridlho.
Tofu je zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, ale aj horčíka, vápnika, železa a vitamínov B, E...nebudem rozpisovať, to si každý vie nájsť.
Na druhej strane veganstvo nie je plnohodnotné stravovanie, to je dokázané, pretože niektoré živiny, napr. B12, sú obsiahnuté len v živočíšnej potravine.
Dospelý človek by ale nemal jesť mäso častejšie ako 2x týždenne. Predišiel by tak mnohým problémom a chorobám ( viem, o čom hovorím, otecko bol kedysi hospitalizovaný pre vysoký nadbytok živočíšnych bielkovín, odvtedy sa neprekrmoval mäsom ).
Človek sa vyvinul ako všežravec, tak by mal jesť všetko, pestro, ale s mierou. Každý extrém nie je dobrý. ;-)
Chuťové poháriky si ničíme používaním kadejakých dochucovadiel, prílišným solením a prekoreňovania potravy, nerozoznajú nám potom čisté chute. A tak zelenina je pre vysoké percento ľudí nechutná, ak to človek neprekorení alebo neplácne kus mäsa, tak je to mdlé, nechutné. Škoda, ochudobňujeme sa sami o krásne ňuansy chutí. ;-)

Biovirus:To že je to sprosté ,tak to odpouštím,ale nadávat na vepřové, tak to ne! Vegánská strava je podle mne zločin páchaný na vlastním těle a vražda chuťových pohárku.
Tofu mi žaludek nestráví,ať délám co dělám. Jednoduše ho pošle dál.:-D

snazilka: To je proto, ze o tom nic nevis. Spravne vyvazena veganaska strave je daleko lepsi nes si zasirat telo spatne odbouratelnymi zivocisnymi tuky.

Oveska: Děkuji, určitě to zkusím :-)

Bessynka 8. 5. 2013 09:44
:-Dkarel: nevíte, co je dobrý - o moc přicházíte -

Tak to může být fakt výborný, miluju tofu, to zelí bych si udělala ale z kedlubny, mín´nadýmá, jen ten knedlík, nevím, zda seženu, díky za inspiraci, vyzkouším a těším se n TO
:yes::-p

Jana Remkova: Můžete si ho naložit libovolně, tofu výborně přejímá chutě. Zrovna předevčírem jsem ho nakrájené na špalíčky naložila do směsi sojovky, medu, česneku, strouhaného zázvoru a oleje, opekla na suché pánvi ze všech stran a bylo to vynikající ;-)

Jana Remkova:Jani,marinované tofu seženeš v obchodě se zdravou výživou a nebo jsem ho kupovala i v Albertu :-)

Mi se takové recepty fakt líbí. Ne proto, že neobsahují maso, ale proto, že je to změna a ta neuškodí nikomu. Jenže naložené tofu jsem nikde neviděla. Nebo by to šlo si je naložit i sama??

Mňam, to bude dobrota. Jsem masožrout, ale tofu mám ráda a tohle vypadá jako dobrý nápad. Děkuji :yes:

zizala: Mě masíčko !:-p

Jitkas: :-) To je pravda, sosík tam chybí.

zizala: tak ja osobne tofu mam rada a na fotu vypada dobre udelane. Ovsem pro milovniky "knedla, zela, vepra", tato kombinace vyvolava urcitou depresi. Alespon to "zele" mohlo byt trochu stavnatejsi. Proste to chtelo trochu sosiku.

Oveska:tofu jsem bohužel jedl několikrát a stálo to zaprd.pokaždé

Tématické fráze:
veganské knedlíky, vegan recepty, tofu recepty zdravá výživa, vegetariánské knedlo zelo, veganské vepřo knedlo zelo, recepty z tofu, vegan knedlik, veganske knedlo vepro zelo, veganske knedlo zelo, nadýmá tofu, vegan knedlíky, knedlo zelo pro vegetariány, knedlo zelo vegetarianske, vegetariánské knedlo zelo vepřo, vegetariánské vepřo knedlo zelo, tofu recepty vegan, knedlik vegan, vege vepro knedlo zelo, knedlo zelo vepro vegan, recept knedliky zdravá výživa

Suroviny:
tofu marinované, zelí sterilované, knedlík polentový, cibule, olej, mouka hladká, kmín celý, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu