Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné listy plněné pohankovou náplní

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 302 kJ /
311 kcal
Bílkoviny15,18 g
Tuky8,50 g
Vláknina18,78 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy37,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustové listy sparíme vo vriacej vode, zlejeme a necháme dobre odkvapkať. Krok 2: Pohánku zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad ňu, zakryjeme a zabalíme na 20 min do perín ( paplóna, deky, atd ). Krok 3: Do mäkkej pohánky primiešame zeleninu, narezanú cibuľu a vňať, vajce, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Krok 4: Túto zmes rozdelíme na listy a zabalíme. Krok 5: Do vymazaného pekáčiku uložíme balíčky, zalejeme 1 krabičkou pyré, zakryjeme a 25 min dusíme v rúre. Krok 6: Druhú krabičku pyré vylejeme do kastrólika, pridáme prelisovaný cesnak, biele korenie a podľa potreby dosolíme. Povaríme na jemnom plameni 10 minút. Krok 7: Kapustné listy podávame preliate omáčkou.
Ako príloha rôzne upravené zemiaky.

Zveřejněno 9. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné listy plněné pohankovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXw5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné listy plněné pohankovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXw5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Mně tady ve spíži pohanka pořád zahálí, ani moli se do ní nepouští, tak nevím, čím to je:-D Ale jednou na ni dojde, možná i takhle;-)

tejaja: Vyzkouším, pohanku občas vařím :-)

zizala:V jednej krabičke pyré sa pečú, dosť sa ho vsiakne do závitkov. Čerstvá omáčka na to je potom lepšie dochutenie. Robila som to aj tak aj tak. Myslím, že 1 kastrólik naviac nie je taká námaha ;-)

Teri, zkoušela jsi dusit nebo péct ty závitky rovnou v ochucené omáčce? Mně se moc nechce mazat další kastrol ;-):-8

:-p:yes:

To je vitamínů :yes::yes::yes:,pohanku jako přílohu nemusím,ale do polévky je dobrá...Tvůj recept je zajímavý:yes::yes::yes::-8

krásný recept :yes::-p:-K

magdalenka: spomínam, len ja mám tú výhodu, že surovú mrkvu jem vo veľkom množstve, len varenú nie:-D S pohánkou je to pravdaže iné ;-)

Terezka, ja viem, si zlatá a myslíš to dobre s osvetou. Mňa tak raz za štvrť roka napadne spraviť si pohánku, donútim sa ju zjesť. Ale fakt mi nechutí, v polievke bola len raz. Momentálne ju nemám v špajzi, snáď sa polepším a budem uvedomelejší stravník...
Spomeň si na mrkvu, poznáš to... A v poslednej dobe mi zase vadí hrach, ako kedysi v detstve. Asi mladnem. :-D

Já mám radšej pohanku, prehnatú cez prasca:-)):-)):-)) ale bod dávám:yes:

magdalenka: Magduška, pohánka je úžasná, skús ju nájsť v obchode, teraz je dosť rozšírená. Ja mám to šťastie, že u nás na sídlisku do ktorého obchodu vojdem, tam ju bežne majú. Kupujem pohánku termicky lúpanú. Sama o sebe je chuťovo neutrálna, takže chuť jej dodjú ďalšie prímesi. Plním aj inou náplňou, tiež je výborná : http://www.toprecepty.cz/recept/3769-zelne--listy-...
Pohánku prihadzujem do väčšiny polievok. Skutočne vyskúšaj, je výborná na cievy.;-)

U nás dostať len lámanku...zaujímavé, neviem prečo.
Ale ty si dnes kreatívne tvorila, to musím uznať. :yes: Zaujímal by ma výsledok, až budem fit, vyskúšam. Treba niečo zdravé na tanieri, pohánka to spĺňa, len ja s ňou stále nie som veľká kamarátka.

spagetka: Laďka myslíš lámanku ? Ta by sa použiť dala, ale ja mám radšej celé zrná, lámanka mi pripadá ako "odpad" pri lúpaní pohánky, ako polámáné zrnká :-8

Tuhle náplň neznám, ukládám. Teri, mám doma pohankovou krupici, šla by? Jinak :-p:yes:

Tématické fráze:
zelné pyré, pohanka v zelném listě, pohanka v zelnem listu, plněné zelné listy, plneny zelny list zeleninou, zelny list plneny se zeleninou, poznas listy v testiku, plněné zelné listy recept, recepty na plněné zelné listy, kapustove listy plnene pohankou, plněný zelný list bezmasa, zelne listy s pohankou, plněné zelné listy s tofu, recept na plněný zelný list s tofu, holubce s pohankou, zdravé recepty - plněný zelný list, pečené plněné zelné listy zdravě, plněný zelný list recept, ladka skrobakova, zelný list plněný dýní

Suroviny:
listy zelné, pyré rajčatové, česnek, koření oregáno, sůl, pepř bílý, pohanka, směs zeleninová mražená, vejce, cibule, česnek, petrželka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu