Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 119 kJ /
3 853 kcal
Bílkoviny369,20 g
Tuky189,46 g
Vláknina51,40 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,22 g
Sůl2,80 g
Sacharidy161,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchaného kapra očistíme, rozpůlíme,opláchneme a osušíme. Nařežeme porce, které případně můžeme i vyfiletovat. Porce kapra poskládáme do větší, uzavíratelné nádoby. Krok 2: S kefíru, zázvoru a česneku si připravíme marinádu, nalijeme na kapra, uzavřeme víkem a dáme nejlépe přes noc odpočinout do lednice. Marinovat můžeme i dva dny. Krok 3: Maso z marinády osušíme, lehce osolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Krok 4: Porce prudce opečeme na pánvi na rozehřátém tuku. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 3/4 výkon. Pečeme do zlatavé barvy přibližně 10-15 minut, podle síly ukrojených plátků. Krok 5: Takto marinovaný kapr je také velice chutný, když se po osušení marinády obalí pouze v hladké mouce promíchané s trochou mleté červené papriky a pozvolna se osmaží na pánvi s olejem a máslem. Podáváme s různými bramborovými saláty nebo bramborovou kaší. Ale je výborný i po studenu.

TIP: Jak snadno odstranit šupiny z kapra

Zveřejněno 9. 5. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nejen kapr, ale i drůbeží a vepřové maso v kefírové marinádě krásně zkřehne. Je chutné a šťavnaté.

Pro zajímavost přidávám odkaz na přípravu vykostění kapra. Já jsem silným ostrým nožem odstranila hřbetní kost a poté vyřízla žeberní kosti. Odřezky jsem použila na vývar.

Doufám, že mě zde přítomní“rybáři-rybářky“za tento experiment nevypískají:-)ale nám tahle naložená úprava moc chutná.

http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rvO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rvO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

spagetka:Špagetko,jen ten kefír nepoužij na žádnou křehkou rybku;-)Ono to maso v kefíru krásně zkřehne,tak aby to pak po usmažení nebylo jako blátíčko:-)Jsem ráda,že"kefíruješ";-)Já už mám zase také povoleno:-D
Všem díky za zájem,milé komentíky i hodnocení:-K:-K

Kapra kupuji několikrát do roka:-p:-p, s tou tvojí marinádou vyzkouším, určitě to je dobrůtka:yes::yes:

:-O skvěle, kapra mám, takže vyzkouším :-p;-):yes:

Take bych se nedala dvakrat pobizet k ochutnani..fajn receptik..:yes::yes:

Tak to bych si dala zítra k obědu, děláš mi chutě Aničko;-):-p:yes:

To musí být fantazie...:-p:yes:

Ani, to mě zaujalo, u nás kapřík sice nejdede, ale děkuju za nápad, zkusím jinou rybku (houbičky jedou jak draci ;-):-D), vyzkouším :-p:-p:yes::yes:

Také mám ráda maso naložené v kefírové marinádě a mooooooc ráda. To bude určitě delikatesa:-p:-p Aničko ani nevíš jakou mám na to chuť. Moc fajn receptík :yes::yes::-K + bodík

Tématické fráze:
jak vyfiletovat kapra, marinada na kapra, kapr se zazvorem, kapr s česnekem, marinády se zázvorem, kapr na na zázvoru, recepty kapr s česnekem, naloženy kapr, smažený kapr s cesnekem, marináda se zázvorem, pečený kapr v kefíru, kapr se se zázvorem, kapr na česneku a zázvoru, smažený kapr marináda, kapr na zázvoru, marinada kapr, kapr na sadle a marinada, kapr naložený přes noc, jak vyfelotovat kapra, bezlepkový trojobal na kapra

Suroviny:
kapr, kefír, zázvor čerstvý, zázvor mletý, česnek, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu