Suroviny
Porce: Plech cca 27 x 37 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 800 kJ / 1 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,73 g |
Tuky | 90,19 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 420 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 239,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 140°C, vymažeme plech olejem a vyložíme pečicím papírem, který taktéž lehce naolejujeme.
Krok 2: Bílky se špetkou soli vyšleháme do dvojnásobného objemu, přidáme lžíci krystalového cukru, šleháme dál, až se na metlách budou tvořit jemné špičky. Postupně, po lžících, zašleháme zbylý cukr a nakonec škrob. Musí nákm vzniknout pevná a hladká hmota :-).
Krok 3: Rovnoměrně rozprostřeme do připraveného plechu a pečeme cca 45 minut. Respektujeme vlastnosti trouby!!
Krok 4: Upečený korpus necháme vychladnout. Větší pečicí papír než plech, ve kterém jsme pekli lehce poprášíme moučkovým cukrem a převrátíme na něj upečený korpus tak, aby byl "hore nohy" :-)). Opatrně stáhneme původní pečicí papír a máme připraveno k plnění.
Krok 5: Takto připravený korpus potřeme citronovým krémem, na který rovnoměrně rozprostřeme vyšlehanou smetanu s moučkovým cukrem.
Krok 6: Podél delší strany roládu zarolujeme, zabalíme do papíru a necháme alespoň dvě hodiny vychladit. Lemon curd doporučuji připravit předem, ale dobře ukrýt, aby stihl dostatečně vychladnout!!
Zveřejněno 11. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhová citronová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAOP
Moje poznámka
Sněhová citronová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAOP
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 18 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
citronová roláda,
sněhová roláda se šlehačkou,
sněhová roláda s citronovým krémem,
citronová roláda recept,
recept na snehovou roladu,
sněhovaroláda,
sněhová roláda z bílků,
citronová roláda se šlehačkou,
roláda,
recept na citronova roláda,
rolada s citronovým krémem a šlehackou,
roláda z bílků,
plnění rolády,
krehka rolada,
citronová roláda,
křehka rolada kremem z tvarohu,
citronová roláda z bílků,
jak upéci křehkou roládu,
rolada s lemon curd,
lemon curd na co lze použít
Suroviny:
bílek,
cukr krystal,
škrob kukuřičný,
sůl,
olej,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
Komentáře (21)