Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu

Jednoduchý ovocný moučník nevšedního vzhledu, který vám jistě zachutná. Příjemnou chuť jablek či hrušek doladí skořice a také podmáslí, které těsto zjemní a zvláční. Jeho příprava je nenáročná a zvládne ji i začátečník.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 793 kJ /
5 687 kcal
Bílkoviny122,38 g
Tuky186,04 g
Vláknina58,50 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 580 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy851,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Dvě jablka nebo hrušky oloupeme a nahrubo nasekáme nebo nastrouháme. Další dvě jablka nebo hrušky necháme prozatím stranou. Krok 3: Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme a přidáme 2 nastrouhaná jablka nebo hrušky a zamícháme. 2/3 těsta bez kakaa, nalijeme na plech s pečicím papírem. Krok 4: Až nakonec, do zbylé 1/3 těsta vsypeme kakao, zamícháme a nalijeme na světlé těsto na plechu. Krok 5: Pomocí špejle propojíme obě těsta tak, aby těsto vypadalo jako žíhané. Poklademe oloupaným a pokrájeným ovocem (jablka nebo hrušky) a posypeme skořicí. Krok 6: Dáme péci na 35-40 minut na 170 °C do předehřáté trouby. Krok 7: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 8: Po upečení necháme moučník vychladnout a pokrájíme na větší kostky. Moučník moc pěkně vyběhně a je hezky nadýchaný.

TIP: Varianty kypření k dosažení nadýchaného těsta

Zveřejněno 11. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1lA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1lA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Zkusila jsem, ale vůbec mi nechutnala.;-(

Kamila: tato buchta je sice šťavnatá, ale rozhodně nemůže být nadýchaná, není tam nic našlehaného, pouze smíchané těsto, takže je pouze trochu "vyskočená" od prášku do pečiva, je to takové hutnější těsto, čili nic neděláš špatně :yes:

Zkoušela jsem tuhle buchtu 2x a ani jednou se mi nepovedla, nevyběhla a rozhodně nebyla nadýchaná...nevíte, kde může být chyba?

Díky.

Teta Kateřina 20. 1. 2014 16:04
Neporadí mi někdo, proč buchta nevyběhla? Dala jsem tedy prdopeč až na konec před jablky, protože jsem na to zapomněla. :-8

mekkejla: děkuji, to jsem ráda:-K

Výborná a hlavně nádherně vláčná buchtička! :yes: Moc děkuju za super rychlý a jednoduchý recept, určitě jsem nepekla naposledy ;-)

Anna Kocikova: díky Aničko, patří mezi vláčně a nadýchané buchty, zkusím ještě z jiným ovocem:-K;-)

Dělávám podobnou z kefíru,ale přidávám pár lžic rozpuštěného másla;-)Protože vím,že to není žádná"dusivka":-Dtak zaokrouhluji;-):-K:yes:

aisha:;-)

varilamyskakasicku: Jsou to jablka, pridala jsem k nim trochu javoroveho sirupu, takze lehce zkaramelizovala. Diky za dalsi tip, mrknu na to..;-)

aisha: asihi, máš ji moc krásnou, máš tam jablíčka nebo meruňky? Je moc pěkná;-):-p, máš ji moc krásnou, jak si na ní zvykneš, budeš dělat z různým ovocem, podívej se ještě na kávový perník s ovocem, můžeš tam dát Karo, místo kávy. O tu buchtu se zajímá denně čím dál více lidí, ale zmizela zeshora a tak ji všem popisuji na SZ, díky moc:-K

www.toprecepty.cz/recept/21758-kavovy-pernik-s--rumem-a-ovocem/

Dnes jsem pekla Tvuj moucnik a musim rict, ze je opravdu vynikajici :yes::yes:. A to jsem musela pouzit hladkou mouku, polohruba uz mi dosla. Buchta je krasne vlacna a vonava. Pridavam foto..;-)

Dana61: tak hlavně, že chutnalo;-)

vyzkoušeno - mňam:yes: jak píšeš, moučníček krásně vyběhl, ale bohužel po necelých dvou hodinách zmizel z pekáče;-) ten velký plech byl najednou pro rodinku malý:-D

Děkuji Jaruško a děkuji všem za milé větičky, moučník je vláčný, rychlý a dobrý, vyzkoušejte:-K

Tématické fráze:
buchta z jablek, buchta z podmáslí s ovocem, buchta z podmasli, buchta z nastrouhaných jablek, nadychana buchta, nadýchaná buchta na plech, buchta na plech z podmáslí, buchta z podmáslí a ovocem, recept na buchtu z jablek, buchta s podmaslim, perník z podmáslí, recepty na buchty z jablek, buchty z jablek, buchta z letních jablek, moucnik z podmasli, jablka recepty buchty, buchta s jablek, buchta podmáslí, buchta z podmáslí s jablky, vlačna buchta z jablek

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, olej, vejce, podmáslí, kakao, kypřící prášek do pečiva, kokos strouhaný, jablko, skořice

Přidat fotografie receptu