Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaný baklažán (lilek)

Zapékaný baklažán je pokrm, který vás zaujme svou bohatou chutí a jemnou konzistencí. Plátky baklažánu pečené do měkka se snoubí s chutí rajčat a vůní sýru, což vytváří harmonický a lahodný zážitek pro vaše chuťové buňky. Jednoduchá a lehká večeře nebo oběd.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ledova_Kralovna Ledova_Kralovna

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 378 kJ /
329 kcal
Bílkoviny24,66 g
Tuky15,48 g
Vláknina3,84 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,42 g
Sůl3,50 g
Sacharidy20,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažán omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme ho vypotit. Osušíme ubrouskem. Připravíme si pekáček, který vymažeme olivovým olejem. Krok 2: Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáčku vrstvíme baklažán a nakrájená rajčata. Okořeníme bazalkou a oreganem. Krok 3: Jako poslední vrstvu dáme mozzarellu s plátkovým sýrem. Zapékáme půl hodiny v troubě rozehřáté na 200 °C.

TIP: Top 7: Zapečené pokrmy - oblíbené recepty

Zveřejněno 13. 5. 2013

Poznámka autorky Ledova_Kralovna

Jako příloha se hodí bramborové pyré nebo celozrnné pečivo. Já použila sýr gouda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný baklažán (lilek)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjVE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný baklažán (lilek)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjVE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Výborná věc! Dnes jsme si na tom pochutnali.:yes:

Luxusní, já si přidala ještě česnek na plátky a jinak fakt megadobrota.....Dávám velkou 1 s hvězdičkou.

Ja som pridala pod syr ešte plátok šunky a zapekala som spolu s baklažánom aj oranžovú dyňu :-) Bolo to lepšie ako akékoľvek mäso,aj "mäsožravci" si pridávali a chválili,čo ma prekvapilo a moc potešilo :-))Pridávam fotku :-K

Děkuji:-K:-K:-K

Mooc líbí!!!:-p:yes:

:yes::-p:-K

Znám moc dobře, dělávám i s cuketou. Je to dobrota ;-) +1:yes:

Me neznas! 13. 5. 2013 11:08
Mnam, to musi byt dobrota:-K

Tématické fráze:
baklažán, příprava baklažánu, baklažán recepty, lilek recepty, baklažán recept, zapékaný lilek, recepty s zapečeným lilkem, jak vypadá baklažán, zapečeny lilek, baklažány, recepty na baklažán, baklažán připrava, zapeceny baklazan, recept na baklažán, recepty baklazan, recept z baklažanu, baglazan, babicovy dobroty lilek, zapeceny lilek gril rajcata, lilek baklažán recepty

Suroviny:
baklažán, rajče, sýr mozzarella, sýr plátkový, koření oregáno, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu