Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Nugátovo-marcipánové pralinky"

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 45

45

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 079 kJ /
2 648 kcal
Bílkoviny34,00 g
Tuky140,30 g
Vláknina19,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy302,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlavní složku pralinek, lahodný vnitřek, připravíte opravdu snadno. Větší tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a vložte do ní všechen nugát i marcipán natrhaný na menší kousky. Krok 2: Po chvilce se vám nugát rozpustí a i marcipán teplem změkne, takže vše jednoduše vymícháte obyčejnou lžičkou nebo vařečkou do jednolité směsi. Krok 3: Jakmile mísu sundáte z vodní lázně, přilijte do „těsta“ ještě 2 lžíce ořechového likéru, který výsledek vystřelí do nebeských výšin chuťové extáze. Krok 4: Směs přesuňte na podložku vyloženou potravinovou fólií a přes druhý plát fólie ji rozválejte do obdélníku o výšce minimálně 0,5 centimetru. Krok 5: Takto uložte do lednice ztuhnout tak na 40 minut (nebo do mrazničky na třetinovou dobu). Krok 6: Pomocí rádýlka nebo ostrého nože nakrájejte plát na přibližně stejné obdélníčky, přesuňte je na nepřilnavou podložku (třeba plastovou krabičku, nebo cokoli vystlaného potravinovou fólií) a vložte tak na 20 minut do mrazničky. Krok 7: Mezitím si ve stejné vodní lázni (na velmi mírném plameni) rozpusťte 2/3 čokolády s 1 a ½ lžičkou kakaového másla. Jakmile se směs rozpustí, odstavte ji z ohně a přidejte zbylou třetinu čokolády. Míchejte tak dlouho, až se dokonale rozpustí a poleva zchladne přibližně na teplotu lidského těla (sáhnete do ní a nebude vás pálit). Krok 8: Pralinky vyndané z mrazničky polijte čokoládou, případně ozdobte podle vlastní fantazie. Nemusíte nechávat ztuhnout, protože poleva na studených pralinkách tuhne prakticky okamžitě. Krok 9: Podávejte v papírových košíčcích.

TIP: Rady a tipy k využití nejedlých košíčků

Zveřejněno 14. 5. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na:http://www.foodstyle.cz/products/nugatovo-marcipan...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Nugátovo-marcipánové pralinky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yADP

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Nugátovo-marcipánové pralinky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yADP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:yes::yes:

Prosím kde jste koupila ten marcipán? :D

:-p:-p

Krásné pralinky, receptík vyzkouším, děkuji;-)

Tématické fráze:
marcipánový oheň, nebeské pralinky, nebeské pralinky, falešný nugát, pralinky s marcipánem, domácí marcipánové pralinky, mátové tolárky, marcipanove vlocky, kakaova marcipanová poleva recept, domácí nugátová na pralinky, domaci nugatove pralinky, nugátové pralinky-recept, domácí pralinky s marcipánem, marcipanova poleva recept, kloboučky z pralinek recepty, poleva z pralinek, čokoládové pralinky s marcipánem, jak změkne marcipán, marzipanovy nugat, pralinky plnene marcipanem recept

Suroviny:
marcipán, oříškový nugát, likér ořechový, čokoláda 70%, máslo kakaové

Přidat fotografie receptu