Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky v pikantní marinádě

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba tepelné úpravy: 180 min

180 min (180 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 817 kJ /
1 151 kcal
Bílkoviny19,66 g
Tuky32,81 g
Vláknina44,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,15 g
Sacharidy132,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Krok 2: Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací mísy, zalijeme marinádou se shora umíchaných surovin a dáme přikryté (nejlépe přes noc) uležet do lednice. Krok 3: Poté si na pánvi rozehřejeme olej s máslem a ocásky, ze kterých jsme nožem marinádu setřeli, prudce ze všech stran opečeme. Krok 4: Ocásky poskládáme nazpět do zapékací mísy k marinádě a mírně osolíme. Krok 5: Výpek na pánvi zalijeme 250ml červeného vína, vše nalijeme na opečené ocásky a přikryté druhým dílem zapékací mísy nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby. Krok 6: Pečeme na středním stupni doměkka (já jsem pekla v plynové troubě přibližně 2,5hodiny). Pokud se nám bude zdát, že se tekutina hodně vypéká, můžeme malinko podlít horkou vodou. Hotová, vypečená šťáva je ale chutnější bez podlití. Krok 7: Hotové ocásky podáváme přelité výpekem. Jako příloha se hodí buď na suché pánvi opečené kanápky z bílého pečiva, ale velice chutné jsou stejným způsobem opečené plátky bramborového knedlíku.

Zveřejněno 15. 5. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Na vepřové ocásky jsem narazila čistě náhodou a hned u pultu mi začalo šrotit v hlavě, co by se z nich dalo připravit a jaké suroviny mám doma.

Na finančně nenáročném jídle jsme si moc pochutnali a protože jsem zde nenašla nic až tak moc podobného, tak Vám přidávám pro inspiraci podobné dobrůtky a i tu mou:-)

Pro ty z Vás, kterí nejsou nějací cimprlichové, co se stolování týče, přidávám jednu“čuňárníčku“. Teplé maso z ocásků nožíkem oberte od kosti, vložte do výpeku, malinko prohřejte a baštěte jen tak přímo ze zapékací mísy. Rohlíkem, který v tomto případě nemusí být ani osmahnutý nabírejte socík a vychutnávejte-vřele doporučuji:-) My jsme si takto pochutnali na druhém kole.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky v pikantní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pnP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky v pikantní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pnP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

V ledničce mám pěkné 3 kousky, krásně masitých ocásků .. zítra jdu pro víno :-) .. díky za tip: yes:

danielle72::-D:-K

Přiznávám se, přidala jsem ho i bez dovolení:-D:-D:-D

danielle72::-Da když Ti napíšu,že smíš,pak mi ho přidáš:-?;-):-D:-DAle nemusíš,mě stačí hezký komentík:-*Dani,děkuji:-K:-K

:-K:-K:-K Jak to, že mi tahle krása utekla? :-O Sedím tu poslední dobou každou chvilku... Smím přidat 14. bod?;-)

Děvčata,veké díky:-*:-K:-K

To bude veliká dobrota, já bych si tak s chutí nabrala Aničko, máš to super jako vždy

ivulinka: súhlasím.

Opět pohádka na talíři v podání naší Aničky:yes:

A jeje, tohle mi nějak uniklo :-8 Podle ingrediencí dobrota :-p:-p

spagetka:Ladi,ale bylo to v pátek:-)Jestli je neseženeš,tak neplakej;-)Taková flákota z krkovičky v této marinádě bude určitě ještě lepší:-p:-DMňam:-pJinak díky:-K

Anna Kocikova: no cooo, jsou tam vocásky tak do vepřového nacpem vepřové :-D:-D:-D:-D, teď vážně. Říkáš v Lídlu? Hm, mrknu, líbí :yes::yes::yes::yes:

Děkuji za bodíky a hlavně za milé komentáře,které mě vždy moc potěší:-K:yes:
Na ocásky jsem narazila v Lidlu a to čistě náhodou:-)Dokud jsem neznala Toprecepty,je docela možné,že jsem je v obchodě míjela bez povšimnutí:-8Protože vím,že tady mají děvčata recepty z nich,tak mě ťukla do oka cedulka s názvem a přijatelnou cenou 35,-/kg;-)
Andrejko,já už to raději ani neřeším;-)Přidala jsem dva,kde byl zázvor a o ostatní se už postarali jiní:-D:-D

Aničko, jéjej ocásky, taková ňamka, hned bych si je dala, ale kde je sehnat, to musí být fakt štěstí. Máš krásně lákavý sosík s pěknou barvou. Dávám ti krásný 10.bod:yes:

úžasné, to je zase nářez:yes::-D

Tématické fráze:
vepřové ocasky recept, veprove ocasky, vepřový ocásek, recepty vepřové ocásky, vepřový ocásek recepty, vepřové ocásky recepty, recept na vepřové ocásky, vepřový ocásek recept, recept na vepřový ocásek, recept vepřové ocasky, vepřové ocásky vařené, vepřové ocásky-recepty, marinované vepřové ocásky, recepty - vepřové ocásky, příprava vepřových ocásků, jak připravit vepřové ocásky, recept z vepřových ocásků, recepty vepřový ocásek, recepty z vepřového ocasku, vepřové ocásky cena

Suroviny:
ocas vepřový, víno červené, zázvor čerstvý, česnek, omáčka chilli sladká, marmeláda rybízová, hořčice kremžská, rozmarýn, olej, máslo, víno červené, sůl

Přidat fotografie receptu