Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Peruánské česnekové kuře

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 367 kJ /
1 522 kcal
Bílkoviny54,29 g
Tuky72,63 g
Vláknina71,65 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 966 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy151,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji ve velkém hrnci zpěníme cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Krok 2: Přidáme kuřecí stehna, chilli, skořici, kmín, bazalku, arašídy a parmazán. Dobře promícháme a dusíme, dokud kuře nezměkne. Pokud je to zapotřebí, podléváme zlehka bílým vínem. Krok 3: Dvě minuty před podáváním přidáme jogurt a dobře promícháme. Krok 4: Kuře jsem podával se šťouchanými bramborami s hráškem.

Zveřejněno 17. 5. 2013

Poznámka autora evosheek

Stejným způsobem si můžeme připravit i morče, které je v Peru velmi oblíbeným pokrmem. Peruánci konzumují odhadem 65 miliónů těchto hlodavců ročně. Toto jídlo má vysoký obsah bílkovin, velmi málo cholesterolu a je neuvěřitelně lahodné.

V oblibě však Peruánci mají také maso hovězí, maso lam či právě kuřecí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Peruánské česnekové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgPR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Peruánské česnekové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgPR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

A kde seženu maso z morčete? Maximálně tak živé morče ve zverexu, ale kdo mně ho zabije? Stáhnout už bych ho snad dokázal. Od dětství jsem uměl zabít a stáhnout králíka, ale morčata byla v kleci s králíky a s těma jsme si hráli, to byli miláčci.:-))

:yes:Jídlo bude skvělé, hned to udělám zítra k obědu. Mají peruánci olivový olej?:yes:

Nadja: To se nedivím, jak má domácí mazlík jméno, tak se nedá nic dělat. Proto naši nám zakazovali pojmenovávat králíčky, kůzlata nebo slepice :-D:-D:-D:-D
Já si ale od malinka s králíčky hrála a pro sebe si je pojmenovala, můj starší brácha o tom věděl, když jsme jednou měli králíka k obědu, tak pravil: ségra pochutnáváš si na Jankovi. To byl ode mě řev a od táty dostal za uši :-D:-D

Naše Bláňa (vnučka) má doma morčátka a všechna mají jméno. ;-) Problém je v tom, že mi odmítá alespoň jedno dát na průbu. :-D Ale myslím, že v Peru mají nějakou jinou rasu, mnohem větší než jsou ty naše.

tak morče, to nevím.. to asi neklapne:-8:-D:-D ale kuřátko se mi mooc líbí;-):-p:-):yes::yes:

Moc peruanske mi to nepripada (viz suroviny). Peruanska kuchyne je o necem jinem i kdyz, diky pristehovalcum - mozna. Tim nerikam, ze to nebude vyborne, naopak.

Morčatá sa kedysi chovali a konzumovali aj u nás. Babička spomínala, že gróf, u ktorého pracovala, choval morčatá vo veľkom. Ich mäso je diétne a vraj veľmi dobré na reumu.

Tématické fráze:
peruánské morce, morče recept, peruánská kuchyně recepty, peruanske recepty, morče peruanske na maso, peruánské slepice, stahnout kuře, peru recepty, jak pripravit k obedu morce, morce recepty, peruanska slepice, peru jídlo recepty, kuře na česneku, peruánské kuřecí kuřecí stehno, jidlo v peru recepty, peruánské jidlo recepty, peruánský top recepty, peruánská omáčka na maso, recept na kuře, kuře v peru

Suroviny:
olej olivový, cibule, česnek, paprička jalapeňos, skořice, kmín celý, bazalka čerstvá, arašídy, parmazán, stehno kuřecí, jogurt nízkotučný, sůl, pepř, víno bílé

Přidat fotografie receptu