Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farmářské kuře

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 948 kJ /
705 kcal
Bílkoviny11,45 g
Tuky46,48 g
Vláknina4,30 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 633 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy57,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naporcované kuře dobře osolíme a každou porci pod kůží, kde si prstem uděláme kapsu, kterou naplníme nádivkou, vyrobenou jednoduše tak, že na malé kostičky nakrájené rohlíky smícháme s asi 1 dl smetany, strouhaným muškátovým oříškem, nasekanou snítkou čerstvého rozmarýnu a hrstí nasekané petrželové natě. Krok 2: Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a vzniklým prostorem plníme pod kůži každou porci kuřete. Krok 3: Po naplnění mírným tlakem nádivku rozprostřeme v tenké vrstvě po celé porci kuřete. Krok 4: Nádivka tam plní funkci další zpestřující chutě. Krok 5: Porce kuřete vložíme do pekáče Krok 6: . Povrch porcí osolíme, opepříme a na každou porci položíme plátek másla. Krok 7: Podlijeme drůbežím vývarem ze skeletu, pařátů a drobů. Krok 8: Vložíme do trouby, kde pečeme přiklopené, dokud kuře není krásně měkké. Při střední teplotě je doba pečení 60 - 90 minut. Na posledních 15 minut pečeme odkryté a poléváme v krátkých intervalech výpekem, aby kuře nevyschlo a mělo naši tak oblíbenou zlatou barvu. Krok 9: Výpek zpravidla již jen scedíme a případně nastavíme vývarem, a kdo chce, může zahustit máslovou jíškou.

Vhodnou přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce a sypané čerstvě sekanou pažitkou.

Zveřejněno 19. 5. 2013

Poznámka autora Colombo65

Tentokrát se peklo farmářské kuře z Maďarska - prodávají ho již naporcované, ale zpět poskládané do původního tvaru včetně krásně očištěných pařátů a drobů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farmářské kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RK7q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farmářské kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RK7q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-8:-K:yes::yes:

Než to zaokrouhlím,co k tomu dodat;-)snad jen to jediné,že bych se nechala pozvat:-*:-))
Otti,jako vždy:-p:-K:yes:

jarda Kadic:
... stačí ty poklony :-D:-D:-D Mě to jen baví a je to pro mě skvělý relax:-*

Co je od Colomba,to nezklame:yes:

Majka8:
... no to snad néééé ;-);-);-) ale děkuji za poklonu:yes::yes::yes:

Určitě vyzkouším,vše od Colomba je na 1*** mňam:yes:

Výstavní - kuřátko i foto:yes:

krásné, jednoduché a výborné:yes::-D

Kvalitní suroviny, jednoduchost a krása.. a je to.. jak prosté, milý Watsone.. a jak krásné:-8;-):-):yes::yes:

V jednoduchosti je krása :-)):-p:yes:

;-):-p:-K krásné foto, stejně jako krásný recept:-p:yes:

krásný recept:yes::yes::yes:

Jako vždycky :yes::yes::yes::-D:-p

Parádička, jak jinak :-p;-):-K:-K:-K

Tématické fráze:
farmařske brambory, farmářské brambory recept, recept na farmařske brambory, farmářská směs, farmářská kuřecí směs, farmářské recepty, farmářská kuřata, pečené farmářské kuře, brambory colomba, brambory colomba, farmářské brambory - recept, malé kuře chlazené, drubezi paraty, drůbeží pařáty recepty, kuřecí pařáty recept, kuřecí pařáty recepty, kuřata farmařska, farmarske kure pecene, sedlácké kuře, recept na drubeží pařáty

Suroviny:
kuře, vývar kuřecí, máslo, sůl, pepř, rohlík, šlehačka, ořech muškátový, pažitka, nať petrželová, rozmarýn

Přidat fotografie receptu