Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pistáciovo - roládový srnčí hřbet

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 098 kJ /
1 219 kcal
Bílkoviny53,82 g
Tuky39,68 g
Vláknina6,82 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 521 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy158,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Roláda - Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Šlehač přepnu na nejnižší výkon a vmícháme mouku s kakaem. Na pečící papír, který si dáme na plech rozetřeme vyšlehané těsto. Pečeme v rozehřáté troubě asi 10 minut - můžete vyzkoušet špejlí, zda je roláda hotová. Krok 2: Upečenou roládu i s pečicím papírem přesunu na utěrku, roládu jemně popráším hladkou moukou a sroluji - i s pečícím papírem i s utěrkou. Krok 3: Vychladlou roládu rozbalím, sundám pečicí papír, potřu marmeládou a znovu zaroluji z obou stran v polovině přeříznu, takže vzniknou dvě miniroládky. Krok 4: Uvařím si pistáciový pudink z výše uvedených surovin. Do formy srnčího hřbetu nalijeme půlku pudinku, do něj dáme hotovou roládu a zalijeme zbytkem pudinku. Necháme ztuhnout v lednici - nejlépe přes noc. A pak už jen mlsáme.

Zveřejněno 19. 5. 2013

Poznámka autorky hanahcotton

Pudinková zálivka nesahá až k okraji formy srnčího hřbetu, ale jen tence zakryje roládku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciovo - roládový srnčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGRJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciovo - roládový srnčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGRJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Milly5:Milly5:Milly když se dobře podíváš, tak roláda není klasická, veliká, ale je jen na pár otáček;-)- miniroládka:-K a pudink taky není nalitý až po okraj formy - už jsem to v receptu doplnila v poznámkách;-)

Pudinku je tak málo, že to absolutně nestačí na takovou vrstvu.

:yes::yes::-p krása

No to je báječný nápad, jsi borec:yes::yes::yes:

opravdu krásné:yes::-D o chuti nebudu vůbec polemizovat:-p

Vše už bylo řečeno - velmi pěkné!:yes::-K

Napadite a jiste velmi chutne..:yes::yes:

Moc krásný recept, nápaditý a ojedinělý, Hani, kdybych mohla, dala bych Ti bodů, co to jde, taková krása zde ještě nebyla;-):-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Opravdu napadite, moc hezke.

krása.. pistácie miluju v jakékoliv podobě:-p;-):yes::yes:
a šlohlas mi talířek.. :-S:-S:-D:-D:-D:-D

Nádhera;-):-p:yes:

:yes::yes::yes::-p:-K

Jééj :-O to je moc pekné :-K:yes::yes:

Aj mne sa to zdá veľmi vydarené! :yes:

Super nápad a také krásně provedeno ;-);-);-)

Tématické fráze:
roláda s celozrné mouky do hřbetu, kavovy roladovy dort, pistaciovo malinový dort, srnčí roláda recepty vyzkoušené, sladké miniroládky, srnčí hřbet přirodní recept, top recepty-srnčí hřbet, roládový dort s nugátem, pudinkovy srnci hrbet

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, kakao, marmeláda brusinková, mléko, pudink pistáciový, cukr

Přidat fotografie receptu