Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 098 kJ / 1 219 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,82 g |
Tuky | 39,68 g |
Vláknina | 6,82 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 521 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 158,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roláda - Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Šlehač přepnu na nejnižší výkon a vmícháme mouku s kakaem. Na pečící papír, který si dáme na plech rozetřeme vyšlehané těsto. Pečeme v rozehřáté troubě asi 10 minut - můžete vyzkoušet špejlí, zda je roláda hotová.
Krok 2: Upečenou roládu i s pečicím papírem přesunu na utěrku, roládu jemně popráším hladkou moukou a sroluji - i s pečícím papírem i s utěrkou.
Krok 3: Vychladlou roládu rozbalím, sundám pečicí papír, potřu marmeládou a znovu zaroluji z obou stran v polovině přeříznu, takže vzniknou dvě miniroládky.
Krok 4: Uvařím si pistáciový pudink z výše uvedených surovin. Do formy srnčího hřbetu nalijeme půlku pudinku, do něj dáme hotovou roládu a zalijeme zbytkem pudinku. Necháme ztuhnout v lednici - nejlépe přes noc. A pak už jen mlsáme.
Zveřejněno 19. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciovo - roládový srnčí hřbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGRJ
Moje poznámka
Pistáciovo - roládový srnčí hřbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGRJ
Nejnovější recepty
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 6 minutami
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 16 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno 3. 12. 2024 10:01
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 16 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Tématické fráze:
roláda s celozrné mouky do hřbetu,
kavovy roladovy dort,
pistaciovo malinový dort,
srnčí roláda recepty vyzkoušené,
sladké miniroládky,
srnčí hřbet přirodní recept,
top recepty-srnčí hřbet,
roládový dort s nugátem,
pudinkovy srnci hrbet
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
kakao,
marmeláda brusinková,
mléko,
pudink pistáciový,
cukr
Komentáře (17)