Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkoví vrabci

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 686 kJ /
881 kcal
Bílkoviny111,08 g
Tuky23,64 g
Vláknina14,55 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 333 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy42,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bylinky posekáme, 3 stroužky česneku prolisujeme, přidáme k bylinkám a osolíme. Vše chvilku dohromady třeme, aby bylinky a česnek pustily šťávu a všechny vůně. Krok 2: Maso nakrájíme na větší kousky, prořízneme a potřeme bylinkovou směsí. Krok 3: Zvenku osolíme a opepříme. Krok 4: Cibuli se zbylým česnekem nakrájíme a poklademe na dno pekáčku. Krok 5: Na to položíme maso a můžeme rovnou přidat i brambory. Krok 6: Posypeme drceným kmínem, potřeme rozmíchaným osoleným jogurtem, podlijeme pivem, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 180°C. Krok 7: Pozvolna pečeme cca hodinu a poté odklopíme a dopečeme do hezké barvičky. Krok 8: Během pečení přeléváme výpekem.

Zveřejněno 20. 5. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Je to upravený recept Petra Stupky, ten pivem nepodléval, ale mě se zdál výpek díky jogurtu dost kyselý a pivo to velmi vylepšilo :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkoví vrabci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pol2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkoví vrabci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pol2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Ivana79:Ivanko já děkuju za fotky a hlavně za uvaření pokrmu. Děkuju:-K

Andrejka,veľká vďaka za tento skvelý recept :-K:-K To čierne pivo som nakoniec vynechala a upiekla som s mäsom aj jablká :-p Moc nám chutilo,z byliniek som použila šalviu,petržlen a oregano a k jogurtu som pridala trošku horčice a citrón.šťavy :-) Bodujem :yes::yes:

Tento skvost mi unikl:-O Andri, jako vždy:yes::yes:

IUCI: Není nad jídlo takto "normální";-)

Také mám ráda"normální"jídlo,které se dá připravit z dostupných surovin za přijatelnou cenu;-):-))
Andri,podařená dobrota:-p:yes::-K

Pámbu zaplať za takovýhle "normální" recepty:-D:yes:

IUCI: Ja osobne takova "normalni" jidla zboznuji a vitam.

K autorovi/-ce/lUCI (neregistrovaný/á):
Doporučuji Vám udělat si plněná komáří stehýnka s hadími jikrami:-p
Jinak pro Andreu::yes:
Jídlo vypadá výborně,zajímavý nápad,vyzkouším

Tak tohle je úplně normální jídlo, nic moc to tentokráte není, bývají tu zajímavější jídla:-((:-(

Bylinky se v žádném dobrém jídle neztratí,na naopak,dají tomu správný šmak:-p A safra,ono se mě to rýmuje:-)):-)):-)):-))

Opravdu dobrý recept, vše, co je psáno tam určitě patří, takže paní Andrejko, posílám:yes::-p

... "čimčarara", krásná "vrabčákovská" dobrota;-);-);-)

Tož to bych taky ochutnala - ukládám;-) + 3
Mátu už cpu pomalu i do karbanátků a svíčkové, je to mrška rozpínavá :-D:-D:-D

Krasni "brabcaci"!! S tim jogurtem dobra vychytavka. Mozna, ze misto kminu, by sel i rozmaryn (jen decentne). Moc hezky recept.

Dobrota velikánská, já když peču maso, tak jedině vrabce. Tuto alternativu určitě vyzkouším Andrejko. Krásně nafoceno a naservírováno:-!:-p :yes::yes::-K

Jééé supééér, Danielko a sem by šla i máta a meduňka, teda málo, ale šla by :-p:-p:-p:yes::yes::yes:
Moje bylinková krevní skupina ;-)
Andrejko, jméno jsem si nespletla, Danka si stěžuje, že neví, co s mátou :-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
pomalu pečení vrabci, vrabci recept, bylinkový vrabec, bucek peceny na pivu podle petra stupky, vepřová kýta podle stupky, moravský vrabec šalvěj, pomalu pečení brabci, pečený vepřový vrabec, pomalu pečený vepřový vrabec, vrabci jídlo, zapecený vrabci, bůček podle stupky, pečení vrabci, pečený bůček podle stupky, pečený bůček stupka, pomalu pečený moravský vrabec, moravsky vrabec pomalu pečený, petr stupka zapečená bramborová kaše, vrabčí polévka recept, pomalu pečený vrabec

Suroviny:
plec vepřová, petrželka, tymián, šalvěj, libeček, česnek, cibule, jogurt bílý, kmín drcený, pivo černé, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu