Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žába v díře - Toad in the Hole

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 724 kJ /
1 129 kcal
Bílkoviny67,83 g
Tuky72,07 g
Vláknina5,84 g
Cholesterol 764 mg
Sodík 3,13 g
Sůl7,24 g
Sacharidy50,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka rozšleháme v mléce s hořčicí, přidáme mouku, promícháme, přidáme sodovku a osolíme. Směs má mít řidší konzistenci, asi jako na palačinky. Krok 2: Vsypeme pokrájenou petrželovou nať a necháme 10 minut odležet. Krok 3: Cibuli nakrájíme na klínky, klobásu na menší kousky a na hřbetu uděláme několik mělkých zářezů (já měla tenčí, tak jsem je po délce rozpůlila a pak měly cca 8 cm na délku). Krok 4: Do pekáčku nebo zapékací misky nalijeme olej, naklademe cibuli, kterou osolíme, a nakrájené klobásky. Krok 5: Dáme do trouby rozpálené na 180°C (horkovzduch) a pečeme, dokud klobása nezezlátne. Krok 6: Pak zalijeme vaječnou směsí a pečeme asi 20 minut, dokud není propečené. Krok 7: Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, brambory atd.

Zveřejněno 22. 5. 2013

Poznámka autorky danielle72

Jedná se o tradiční anglický recept, proto "Toad in the Hole". Jsou tu už dva trochu podobné, ale tento je přece jen malinko jiný .-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žába v díře - Toad in the Hole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wywR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žába v díře - Toad in the Hole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wywR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jana Remkova: Není sice ode mě, ale taky se mi líbil:yes:;-)

Jak originální název!!:-D:yes:

Anna Kocikova: jdu hledat recept:yes::-D
Štíři nebo netopýři - už se na pánvičce škvíří;-)

danielle72:Neboj;-)brzy dolezou a některý ten jedovatý ocásek vytáhne:-D:-D

Anna Kocikova: :yes::yes::yes: Hadi a žáby, jen štíři ještě nedolezli:-D:-D:-D

Nepohrdla bych:-p:-K:yes:A ta"hadí"bramborkaše nemá chybu;-)hračičko:-D:yes:

:yes::yes::-K super ;-)

Ja som na tento recept už zabudla, ale kedysi u nás frčal, deti to mali radi.

Bezva nápad Danuš, moc se mi líbí, hned v sobotu to prubnu, dělávám zase kuřecí prsa nebo celé kuře, dám ho do tětsíčka, krásně vyběhne, do těstíčka dám trochu sody, ale tento recept si ukládám:-O;-):-p:yes:

To se mi líbí,to vyzkouším:-p;-):yes:

Je to kalorická bomba, ale určitě báječně chutná:-p:yes::yes:. Občas neuškodí zahřešit:-D

Znám, je to moc dobré:-p:yes:

Ano, takhle s neuzenými klobáskami je to správně po anglicku:yes::yes: Kdysi jsem to pekla, nebylo to špatné :-p

Tématické fráze:
inrecepty, in recepty, žába v díře, kuře ala žába, toad-in-the-hole, recepty in., na sádle.cz, žába z vajíčka, jak udelat z vajicka zabu, anglický recept žába v díře, žába z klobásek, had v díře, recepty in, pečení masa v díře, hadi ocasky recept, párky v těstíčku, prdelka zubatá, toad.in the hole recepi, žabí díra recept, recept žába v těstíčku

Suroviny:
klobása grilovací, cibule, olej, vejce, smetana na vaření, sodovka, mouka polohrubá, sůl, petržel, hořčice dijonská

Přidat fotografie receptu