Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěnky na slanině

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 487 kJ /
1 311 kcal
Bílkoviny11,52 g
Tuky130,17 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,43 g
Sůl6,00 g
Sacharidy20,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso z nízkého roštěnce nakrájíme na plátky. Po obvodu lehce nakrojíme asi na třech místech a to proto, aby se nám maso nekroutilo. Plátky osolíme, opepříme a bohatě posypeme z obou stran směsí koření na roštěnky. Necháme v chladu odležet. Krok 2: Mezitím si připravíme tlakový hrnec a dáme si do něj rozpustit dvě lžíce vepřového sádla. Krok 3: Cibule nakrájíme najemno a stejně tak nakrájíme na malé kostičky i slaninu. Společně je poté vložíme do rozpáleného sádla a promícháme. Krok 4: Opečeme do tmavší barvy a přidáme plátky roštěné, které z obou stran zlehka opečeme, jen aby se maso hezky zatáhlo a nepouštělo tolik šťávy. Krok 5: Podlijeme masovým vývarem (nemáme-li, použijeme kostku Masoxu). Krok 6: Tlakový hrnec uzavřeme a „tlakujeme“ 25 minut. Krok 7: Poté opatrně plátky masa vyjmeme a základ na omáčku lehce poprášíme lžicí hl. mouky. Krok 8: Necháme 10 minut provařit a poté omáčku rozmixujeme ponorným mixérem skoro do hladka. Rozmixovanou omáčku scedíme přes sítko a vmícháme kousek másla pro zjemnění a lesk. Krok 9: Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 10: Maso opatrně vrátíme do hotové omáčky a podáváme s vařenou rýží.

Zveřejněno 26. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěnky na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7yBA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěnky na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7yBA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Výborné, chválím :yes::yes:. Jen jsem neměl tu směs koření na roštěnky. U nás v Penny ani v Tescu to nemají. Ale zkusil jsem to nahradit. Díky za recept a inspiraci.

:-K:-p:yes:

colombo ty jsi ďábel...opět tisknu a budu vyvařovat...jen nechápu,proč jsem najednou neregistrovaná:-))

veliká krása.. není nad kus krávy, potažmo bejka:-8;-):-D:-D
máš to prďácké, Otto:-K:yes::yes:

Taky dobrý:yes:

Souhlas s Doogou :-p;-):-*

jo - maso je holt maso - a krásný:yes::-D:-D

Roštěná jako vymalovaná. Srdce zaplesá, chuťové buňky mají pohotovost.:-p:yes:

:-p;-):-K Nádhera, jako vždy:yes:

U Colombů se měli dnes dobře;-):-p:yes:

Jakmile mrknu na foto, už vím kdo je autor a jela bych ke "Colombům" na oběd hned teď:-p. Tedy kdyby mne pozvali, že? ;-):-):-p jako zálohu posílám 1. bodíček :-):yes:

:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí roštěná na slanině, roštěná z vepřového masa, roštěná na slanině, hovězí na slanině, hovězí maso na slanině, vepřové maso na slanině, rostena z tlakoveho hrnce, roštěná, rostěnky, roštěnky z hovězího masa, nízká roštěná, hovězí roštěná plátky recept, pečená roštěnka, hovězí roštěnky na slanině, hovězi roštěna, vepřové srdce na slanině, lopenicka slanina, recept rostena na slanine, recepty roštěnky, recepty hovězí maso roštěná

Suroviny:
roštěnec nízký, slanina, mouka hladká, pepř čtyř barev, koření na roštěnky, vývar masový, cibule, sůl, sádlo vepřové

Přidat fotografie receptu