Vaření v tlakovém hrnci - nejlepší recepty
Takřka každá česká rodina má svůj papiňák, neboli tlakový hrnec. Má silné stěny a je pevně uzavíratelný, takže umožňuje vařit o vyšším tlaku, než je okolní tlak atmosferický, a tedy i o vyšší teplotě (až 120 °C). Díky němu je příprava omáček či polévek nejen rychlejší, ale díky úspoře energie také levnější. A výsledné pokrmy jsou voňavější a šťavnatější.
Pokud svůj tlakový hrnec ještě nemáte, na trhu jich najdete spoustu. Jejich cena se obvykle pohybuje mezi jedním a třemi tisíci korun. Receptů na přípravu pokrmů v tlakovém hrnci je pak dost a dost. A další si můžete odvodit z obyčejných receptů na omáčky a polévky, které jen přizpůsobíte zrychlené přípravě pod vysokým tlakem. Mít tlakový hrnec je vážně fajn, věřte tomu!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Pět kroků k dokonalé houbové smaženici: Báječná je z hříbků i z lišek, houby se musí dostatečně podusit a vejce je lepší prošlehat
Přízrak ze sci-fi aneb Futuristická mikrovlnná trouba!
Sladké devadesátky a slavné porevoluční dobroty: Také jste žvýkali Hubba Bubba a míchali si Tang?