Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 115 min

115 min (115 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 750 kJ /
657 kcal
Bílkoviny26,76 g
Tuky55,20 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 137 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejte na 180°C. Krok 2: Připravte si šalvějové máslo: Krok 3: Ve velké silnostěnné pánvi roztopte na nejnižším stupni máslo a „vařte“ v něm polovinu šalvějových lístků asi tak 10 minut. Krok 4: Mezitím pomocí drátěnky odrhněte vrchní slupku brambor a pořádně je omyjte.
Každou bramboru prokrojte nožem na tenké plátky tak, že nedokrojíte až dolů.
Vznikne tak jakýsi bramborový vějíř. Krok 5: Jakmile je šalvějové máslo připravené, vyndejte z něj lístky bylinky a pokapejte jím všechny brambory tak, aby se máslo dostalo i do všech mezer. Polovinu lžíce másla si ponechte stranou na pečený česnek. Krok 6: Brambory lehce osolte (kozí sýr je poměrně slaný), sůl by se měla dostat i do zářezů. Krok 7: Kozí sýr nakrájejte na plátky o tloušťce asi tak 1 mm a vložte je do každé druhé mezery v bramboře.
Do zbylých mezer vložte plátky barevných paprik a do tří z nich ještě navíc lístek šalvěje.
Naplněné brambory rozložte do zapékací mísy, přikryjte alobalem, položte mísu na větší plech a vložte do rozpálené trouby. Krok 8: Palici česneku odřízněte vršek tak, aby se odkryly všechny stroužky, přesuňte ji na plát alobalu a pokropte zbylým šalvějovým máslem.
Zabalte do pevného balíčku a přesuňte do trouby na plech k bramborám. Krok 9: Pečte 1 hodinu a 20 minut, odkryjte alobal a ještě 20 minut nechejte v troubě zezlátnout. Krok 10: Česnek bude upečený asi po 30 – 40 minutách, takže ho nezapomeňte zavčasu vytáhnout z trouby.
Upečený česnek vymáčkněte do mísy, ve které si připravíte dip.
Pořádně ho rozmělněte vidličkou na kaši a smíchejte s polovinou kelímku zakysané smetany.
Osolte, opepřete čerstvě mletý pepřem a případně rozřeďte 1 lžící mléka. Krok 11: Podávejte horké, přelité smetanovým dipem, případně dozdobené lístky tymiánu, nebo nasekané pažitky.

Zveřejněno 28. 5. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/bramborovy-vejir-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JK9o

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JK9o

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Podobně upravené brambory podávají v Švédské restauraci Hasselback. Jak brambory upravují
www.refi-cz.cz/tipy/okouzlete-bramborami-hasselback-navstevniky-sve-restaurace/ :-))

dneska dělám,tak snad to dopadne dobře :-D

Jejda,to je chutná dobrota:-p:-K:yes:

Krásná housenka :yes::-K:-))

nádhera, díky za inspiraci:yes::yes:

Krásný recept,jen nahradím jiným sýrem...já prostě ten kozí nemusím,prostě ho ani nespolknu,jednou jsem byla ošálena příbuzným a poznala jsem,cítím kozu a konec,letím to vyplivnout do hajzlíku

:yes::-p krásné :yes::yes:

Díky všem za krásné reakce :-K:-K:-K

:-p:-p:-p:yes::yes::yes: vypadá to móóóóc - moc dobře:-p;-):yes:

Mňam, miluju kozí sýr :yes::-K

Tak toto se mi moc líbí:yes::yes:+

To musi byt dobrota..:yes::yes:

:yes:líbí:-p

rebeka: Vážně? Tak to slyším moc ráda, protože z toho mám pořád mindráky, že neumím fotit (hlavně, když tady vidím fotky ostatních).

Taky jsem milovnice kozích sýrů a tohle vypadá na náramnoiu dobrotu:yes::yes:
a mmch.. krásné foto:-K;-):-):yes:

:-p:yes:

Urcite a zarucene velka chutovka, dovedu si dobre predstavit. S tim salvejovym maslem a cesnekem, krasne!!

spagetka: Já taky, však bych jednou k našim koníkům chtěla přidat ze tři kozičky a vyrábět vlastní sýry (a tvaroh a žervé a zákys a smetanu a... ;-))

Parádní, kozí sýr milujem a tohle vypadá hezky :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recepty s kozím sýrem, bramborovy vejiř, hasselback brambory, recept s kozím sýrem, hasselback, bramborové vějířky, vějíř z brambor, brambory hasselback, brambory plněné kozím sýrem, brambory vějíř, brambory naplnene syrem, plněné brambory vejir, bramborové vějíře, bramborový vějíř recept, vejirove brambory, brambory plněné smetanou a sýrem v alobalu, pečené hasselback brambory...., haselback brambory, pecene brambory s kozim syrem, na kozím vršku

Suroviny:
brambory rané, sýr kozí, máslo, šalvěj, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, smetana kysaná, česnek, mléko, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu