Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřenky z trouby

Vepřenky jsou vlastně karbanátky z mletého masa. V tomto receptu smícháme mleté maso s kořením, vejci, trochou smetany a strouhankou a tvoříme placky. Ty poté pečeme na plechu v troubě dozlatova. Jsou tak o něco zdravější, než ty smažené.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

be.amenity be.amenity

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 410 kJ /
815 kcal
Bílkoviny110,53 g
Tuky38,64 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 607 mg
Sodík 494 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy6,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: V míse smícháme mleté maso s kořením, vejcem, hořčicí a solí. Poté přisypeme strouhanku, zakápneme smetanou a promícháme. Krok 3: Ze směsi tvoříme placičky cca 6 cm v průměru a 1,5 cm vysoké, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložku. Krok 4: Pečeme dozlatova, během pečení placičky jednou otočíme. Podáváme s cibulí nakrájenou na měsíčky a hořčicí. Příloha mohou být vařené brambory nebo chléb či bramborová kaše.

TIP: Jak na hebkou bramborovou kaši. Jak ji uvařit a vymíchat, aby měla dokonalou konzistenci

Zveřejněno 28. 5. 2013

Poznámka autorky be.amenity

Je tu již několik podobných receptů na pánvi, ale v troubě se nám osvědčily, neb nejsou tak mastné a jsou stejně dobré, už je jinak neděláme :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKVn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKVn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Taky nejradši dělám placky v troubě, ale se smetanou jsem ještě nezkoušela :-O vždycky tam vecpu spíš sýr :D ukládám a inspiruju se, díky!:-K

Anna Kocikova: :-) Děkuji :-K No, my to máme taky přesně tak, já jednu a manžel min. 5 a ještě má na druhý den :-8

Také často smažím v troubě na pečícím papíru:-)Vepřenky jsou opravdu šťavnaté a ty Tvé jsou moc hezké:-K:-p:yes:A co se týká porcí-ono je to uváděno většinou jen orientačně;-)Já například sním vepřenku jednu,někdy dvě a manžel jich spořádá 5ks:-))

To se mi líbí já nerada cokoli smažím a takhle je to senza.:yes::-K:yes:

be.amenity:
No tak to příště rovnou napiš popravdě,aby se ti blbi nedivili kolik toho umíš uvařit z pouhého půl kilča mletýho pašíka...

máme je moc rádi:yes::-D a souhlasím, že z trouby jsou velmi dobré:-p

jarda Kadic: :-) Také děláme i karbanátky a i třeba čevabčiči, ale i špízy už jen v troubě :-p ...v létě samo i na grilu ;-)

Jitkas: Děkuji :-K

Inka1: OK, přiznávám, bylo to asi 750g masa, ale recept byl jen jako příklad, všeho je tam přeci jen přiměřeně, jak kdo má rád, kolik lidí tolik gramáže.... mně šlo hlavně o to, jak to zde prezentovat, že to jde udělat i bez plování v oleji :)

jarda Kadic: Přesně tak :) je zbytečné vše smažit na tuně oleje v pánvi, když trouba odvede skvělou práci i bez tolika tuku, který se zbytečně během přípravy do masika nasákne :-) a výsledek je zrovna tak dobrý a přitom nění tak mastný ;)

Tady snad nejde o to, kolik toho kdo sni, ale o recept a jeho provedeni atd. Kazdy si muze upravit mnozsvi surovin podle sveho, kolik potrebuje, nebo ne?? Kamil, pocty nejsou tvoje silna stranka. Los Prujmos, ty naopak bys mel maso a cibuli na cas vynechat a zamerit se na lehkou stravu (napr. ryzi), uvidis, ze ti bude lepe a zmenis nick. Recept je dobry a peceni v troube je OK a foto jeste lepsi.

;-) Super, v troubě dělám i čevapčiči , není to tak nasáké olejem. ;-) Z půl kg masa bych asi 4 až 6 porcí nedokázala, dávám na 5 porcí 1 kg. :-p

Jenom 27,77g na porci syrového masa??? 500g:18KS=27,77777g

:yes::yes::-K:-p vypadají skvěle

Los Průjmos:a proč ne? Záleží na velikosti;-);-);-)

Los Průjmos 28. 5. 2013 16:48
18 ks z půl kilča masa???

Mluvíš mě z duše,já se už naučil dělat v troubě i karbanátky,je fajn,že nejsou nacucané omastkem:yes::yes::yes: + bod

Vepřenky miluju už od dob studentských, je hodně variant, takže proč ne :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
recept na vepřenky pečené v troubě, vepřenky, vepřenky na grilu, vepřenky pečené v troubě, mleté maso recepty do trouby, vepřenky s bramborem, vepřenky na gril, vepřenka, recept na vepřenky, mleté maso v troubě, jak se dělaji vepřenky na grilu, pečené vepřenky, vepřenky z mletého masa, vepřenky recept, vepřenky s cibulí, vepřenky z mletého masa na grilu, vepřenky z mletého masa v troubě, vepřenky z mletého masa na gril, smazene veprenky, vepřenky pohlreich

Suroviny:
plec vepřová, vejce, strouhanka, smetana na vaření, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, pepř mletý, kmín drcený, sůl

Přidat fotografie receptu