Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička vepřová, v mléce a šalvěji pečená

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikina Nikina

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme a vetřeme do něj sůl. Dáme do pekáče - nejlépe litinového - a zalejeme do tří čtvrtin mlékem. Krok 2: Do mléka nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z citronu, přidáme na plátky nakrájený česnek a šalvěj. Krok 3: Pečeme s mírně odkrytým víkem na 160°C minimálně dvě hodiny.

Zveřejněno 28. 5. 2013

Poznámka autorky Nikina

Zdroj: pan Cuketka

Česneku dejte kolik uznáte za vhodné, já na dvě kila masa dala 5 stroužků. Vhodnou přílohou je chléb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička vepřová, v mléce a šalvěji pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qlv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička vepřová, v mléce a šalvěji pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qlv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

:yes: Pro mě nová úprava pečeně. Narazila jsem na recept při hledání něčeho nového :) Ráda jsem vyzkoušela a výsledek je skvělý. Masíčko chutnalo naprosto výborně (dělala jsem z prorostlejšího plecka), může jen doporučit..a poděkovat autorce za tip:yes::yes:;-)

Na mléce peču kachnu.Recept mám ze Šumavy.Doporučuji vyzkoušet,nemá chybu.Jen osolit,pokmínovat a podlít do poloviny mlékem.

super recept.mám moc rád tyhle jednoduché věci, ale vždy se snažím vnést trošku vlastní invence. tak jsem krkovičku napřed dozlatova opekl na olivém oleji a místo citrónové šťávy, která mléko srazí jsem přímo do mléka k čerstvé šalvěji ještě vložil několik snítků citrónového tymiánu:-). A pečení při nízké teplotě to je kouzlo....:-*www.toprecepty.cz

Jednoduchý receptík za přijatelnou cenu a z dostupných surovin;-)Také ráda vařím z krkovice a ta Tvá na talíři vypadá velice chutně:-K:-p:yes:

:-p:yes::yes::-K

dexulka: díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo! A fotka je nádherná :yes::-K

Bibinka: děkuji za podporu :-K, reakce některých rejpalů jsou opravdu k nepochopení :-((

Ráno jsem zahlédla tenhle zajímaý recept,dopoledne jsem potkala u řezníka pěkný kousek krkovičky a ještě týž den zrealizovala.Recept je opravdu velmi snadný a chuť je vynikající,moc jsme si pochutnali :-p Určitě někdy zopakuji :yes: Posílámm zasloužený bod i foto ;-)

Nikina:Niky, ty sama víš, z čeho to je a vidíš dobře a nic tě nešálí;-) Používám krkovičku hodně, je šťavnatá a chutná. Toto JE krkovička z konce, jak píše Otík:yes: Nic si z toho nedělej, šťourové se najdou vždycky a všude, u jednoho mého rp.mě taky takoví napadali, že to není srnčí a docela nevybíravým způsobem, až jsem byla nucená vyfotit srnčí syrové......no nic, nedáme se a já ti dávám 13.bod:yes:

varilamyskakasicku: děkuju :-K já myslela, že mě snad šálí zrak, když to bylo označeno za hovězí :-D My krkovičku strašně rádi, ale ne moc prorostlou, řezník už mě zná, tak ví :-)

BILKOVAI: určitě vyzkoušej, je to nenáročné na přípravu a suroviny a výsledek ohromující :-)

Moc hezký nápad, vidím poprvé a jsem nadšená Niki, je to libová krkovička určitě:-p:-K

Nádherná 100 % krkovička, mnam :-p:-*:yes: Vyzkouším, krkovička je u nás moc oblíbená :-K

Děkuji všem za kladné ohlasy a milé komentáře. :-K Kdo nezkusil, ať určitě vyzkouší, péct vepřové v mléce jsem zvyklá, moc nám tu chutná, ale narvat tam šalvěj, citron a česnek jsem zkusila prvně a velmi příjemně mě to překvapilo :-)

... vepřová krkovice, z konce kde přechází v kotletu je takto krásně celistvá a nikoliv tolik prorostlá. O tom není pochyb:yes::yes::yes:

BarbaraP: A Spagetko,Senky,Ivulinko a i ostatní, mám radost že se nenecháme rozhodit a ukřičet a případné urážky a nařčení k zaujatosti a nadržování dokážeme rozumně řešit. Kdyby to tak bylo i v normálním životě. Bylo by FAJN a rozštvávači by neměli šanci.

Vypadá to moc dobře, šikovné paní autorce posílám bodík! :-K Já jsem v tom náhodou krásnou krkovici poznala, akorát někteří ostatní jsou možná krátkozrací ;-)

Vaclav Fronek: Vašku stopro, stačí si prohlédnout i fotky podobných receptů :yes::yes::yes:

Vaclav Fronek: Abych se zbytečně neblamoval, ještě jedenkrát jsem si pozorně prohlédl maso na obrázku a jsem si téměř jistý, že je to krkovička. Odpovídá tomu spodní část obrázku, kde tučné masíko je.

Nebyl bych tak kategorický s posuzování masa. U nás většinou vaříme vepřové z krkovice a hlavně bůček /který se asi k tomuto vaření nehodí/. Někdy je opravdu krkovice podobná dost k plecku a předpokládám, že ty tučné kousky z krkovice se pečením v mléce ztrácejí. Já to jisto-jistě vyzkouším a uvidím. Mirku věř mi, že není nutné to hrotit kvůli prkotině. Jde přece o recept a ten je dobrý a sedí. Já bez nadržování dávám +bodík 8

Recept poznám z počutia, neviem prečo som ešte nevyskúšala. Jednoduché suroviny a skvelý výsledok. Ukladám si a teším sa.
(Fotky sú tie isté, čo tu boli včera, tiež som ich videla - protesty niekoho upriamili moju pozornosť na ne.)

Mirek: To je lež, ty fotky jsou ty samé, včera jsem je viděla. Tobě se prostě nelíbí, že ti nikdo nedal za pravdu. Krkovička to samozřejmě je. A že sem nevlezeš, když jen rejpeš, bude jen dobře.

Toto jsou jiné fotky, než tam byly včera.:no: už sem nevlezu, je to tu samý kamaráčoft a podvod.:-((

nádherná krkovička:yes::-D dělala jsem v neděli, jenom místo česneku jsem dala čerstvý zázvor;-)

Určitě je to krkovička:yes::yes: a moc dobrá:yes::yes: není to dlouho, co jsem zkoušela podobný recept podle nějakého časopisu. An když se podaří krásný libový kousek jako v tomto případě, je to paráda:-K

Na první pohled jsem si též myslela, že nejde o krkovici, ale stačí se podívat líp a detailněji, opravdu je to krkovice, pečená masa v kusu jsou fajn, posílám ti bodíčka:yes:

Jana Remkova: děkuji ;-):-K

Nejsem si jistá krkovicí, ale vypadá to na libové vepřové maso. Už jsem o téhle úpravě slyšela, chutnalo by mi:-p

Mirek: tak to ti gratuluju ke korunce :-p

V tom případě jsem já královna krásy. Konzistence krkovice je nezaměnitelná, TOHLE krkovička není.:-((

Nadja: nebude to třeba tím, že je noc a v umělém osvětlení se špatně fotí? Nevařím pár dní a věřte mi, že hovězí od vepřového poznám naprosto bezpečně ;-)

:-S Souhlasím s Mirkem, maso vypadá na hovězí, nikoliv krkovičku.

Tématické fráze:
vepřova krkovice, pečená vepřová krkovička, vepřová krkovice pecena, vepřové v mléce, krkovice na mléku, pečena vepřová krkovice, vepřová krkovička, pečená krkovice, maso pečené v mléce, vepřová krkovice recepty, pečená krkovice video, pecene maso na salveji, vepřové maso v mléce, vepřová krkovička pečená, krkovice na šalvěji, pečené maso v mléce, krkovička v mléku, vepřové maso na šalvěji, krkovička na mléku, pecene kotlety salvej

Suroviny:
krkovice vepřová, mléko, citron bio, šalvěj, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu