Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízek Samson

Pokud hledáte recept pro nedělní vaření, tak tento bude tím pravým. Opečené a ještě navíc zapečené vepřové kotlety s dalšími ingrediencemi jistě uspokojí vaše chuťové pohárky a budou chutnat celé rodině. Vhodnou přílohou bude třeba šunková rýže a nebo brambory v různých úpravách.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 086 kJ /
1 216 kcal
Bílkoviny66,30 g
Tuky97,30 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 2,73 g
Sůl6,50 g
Sacharidy15,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém oleji doměkka. Krok 2: Maso vyndáme a rozložíme do pekáčku. Na výpeku osmahneme pokrájenou cibuli, uzené maso a žampiony. Krok 3: Podlijeme vývarem, zalijeme pivem a přidáme pár kapek worcesteru. Krok 4: Orestovanou směs dáme na kotlety, na směs ozložíme plátky sýra a dáme zapéct. Když je sýr rovnoměrně roztavený, servírujeme a každou porci ještě přelijeme zbylou šťávou. Krok 5: Vhodnou přílohou je např. šunková rýže.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 1. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Tuto baštu jsem jedla v restauraci v Českých Budějovicích.

Zdroj: Recept jsem získala od zaměstnance restaurace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízek Samson

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5qE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízek Samson

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5qE

Marie

Komentáře (17)

Dnes uvařeno, moc dobré , vše jsem dělala jen na pánvi,:yes::-K:-)

Koubkova: Jiřinko, díky, že jsi vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalo :yes::-K

Dnes vyzkoušeno mělo to veliký úspěch. <3 Dávám palec :yes: :yes:

klofanek1: Klofánku, mám radost, že jsi vyzkoušel a že chutnalo je radost ještě větší -děkuji :yes:

:yes::yes::yes::yes::-K

Bibinko,posílám bodík, vypadá, a jistě i chutná skvěle!:-p:-8:-D:yes:

Všem, kdo vyzkoušel děkuji;-)

Dnes jsem to zkoušela,sice místo uzeneho jsem dala sunku a nezalevala pivem a muzu rict,ze i tak to bylo vyborne!!!

Dnes jsem vyzkoušela, sice bez piva,ale nemělo to chybu. Všichni si pošmákli. Děkuji za inspiraci Hanka :-):yes:

Jani, díky za pochvalu a jsem moc ráda, že jste si pochutnali, to mě vždycky těší nejvíc. Jak je možný, že ty nemáš doma kotletky-tvé oblíbené masíčko:-? Jo, stane se, ale vcelku je jedno z kterého kusu vepřového to bude, ve výsledku je to stejná chuť viď

Bibi, super mňamka!!! Použila jsem vepřové medajlonky, kotletu jsem neměla. Měla jsem sterilizované žampiony, tak jsem je taky použila a šťávu jsem si nakonec malinko přihustila lžičkou mouky. Veliká pochvala, ale jak už jsem psala včera, recept mi ukazuje, že jsem již hodnotila, bohužel, plus žádný nevidím, tak holky, tohle jídlo si ho určitě zaslouží!;-):yes::yes:

Bibi jsi super,děkuji moc...nemysli si že jsem nějaký cimprlich,ale když vyhovíš jsem ráda...:-D:-D:-D

Jiřinko a Jani, stačí říct-no jasně, někde je to pod sebe zvykem,že je to přehlednější a tady jsem přesně nevěděla, tak je dobře, že jste se zmínili:-!Holky, já vám vyhovím a už od příštího receptu budu psát vedle sebe-slibujiiiií;-):-D

Jiřko ahááááá! Tak proto!:-)) Víš, že jsem si nikdy nevšimla, že to Bibi píše pod sebe? Ale zase je to fakt přehledné, ale no tak, Bibi, snad nebudeš Jiřce kazit šanony!:-)):-D

Já jsem už chtěla mockrát poprosit Bibi jestli by mohla psát suroviny vedle sebe,ale netroufla jsem si.Až když ses Janko zmínila ty,že potřebuješ A4,tak jsem se odhodlala.Já jsem si totiž zavedla takový šanonek na naše recepty a ten velký musím dávat jinam a potom hledám...:-D:-D.Bibi šlo by to:-?

Tak se tady směju, jak pominutá!:-)):-D Ty už jsi, jak já Jani, jenže, já nejenže si řeknu o recept, ale drze si to i vyfotím:-D Já na tvoje recepty zásadně potřebuji papír A4, na ostatní mi stačí polovina A4:-)):-D Ještě k tomu hodnocení receptů. tady mne docela zaráží, že jsem daný recept již hodnotila, takže plus nemůžu přidat, ale je tady nula. Divné:-/

Máš to za 1 Jani!!!! Vyzkouším!:yes:

Tématické fráze:
kosicky rizek, košický řízek recept, košické řízky, mail rizek-tomas.cz loc:cz, recept na řízek, zapečené kotlety se sterilizovanou zeleninou, košický mletý řízek, kuře samson, kosicky rizky, recept na řizky, moravský řízek naruby recepty, řizek recepty, kureci samson, kočiský řízek recept, kosicke řízek, vepřový řízek naruby s pivem, vepřové kotlety na žampionech sterilizovaných, řízek budějovice, košické řízky sk, plněný řízek samson

Suroviny:
kotleta vepřová, uzené moravské, sýr eidam, cibule, žampióny, omáčka worcesterová, olej, vývar masový, pivo světlé, sůl, pepř mletý, mouka hladká

Přidat fotografie receptu