Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové Himaláje

Příprava je u tohoto moučníku snadná a rychlá. Když se vám ohlásí návštěva, krásně stihnete pohoštení přichystat. Za hodinu máte hotovo, můžete řezy dát vychladit do lednice, aby byl tvaroh pěkně ztuhlý.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marketa12

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 740 kJ /
4 001 kcal
Bílkoviny51,88 g
Tuky162,86 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 720 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy571,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: První těsto: Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej a vmícháme ostatní suroviny. Vše ručním robotem zpracujeme. Krok 2: Druhé tvarohové těsto: Ručním robotem zpracujeme všechny suroviny v řídké těsto, puding v prášku zajistí, že tvaroh pečením krásně ztuhne. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj polovinu prvního těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé a poklademe hustě broskvemi. Krok 4: Zbytkem prvního těsta zalijeme broskve a tvaroh a dáme péct. Zvolna, zhruba 160 - 170 °C (podle zkušeností s vlastní troubou). Upečení zkoušíme tak, že vpíchneme špejli. Musí být suchá aby byl i tvaroh upečený. Krok 5: Hotový moučník dáme vychladit. Před servírováním poprášíme moučkovým cukrem.

TIP: Hrnková buchta s tvarohem a jak na ni

Zveřejněno 1. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové Himaláje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V2D5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové Himaláje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V2D5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Take ji peču, jen z polohrubé mouky. S broskvemi je lahodná.:-*

Buchta je výborná je tak na plech 25x35cm. Ale tvarohove náplně je tedy dost, možná příště zkusím jen z jednoho těsta. Dala jsem jahody a borůvky.:-8

Výborný koláč, dobré cesto. :yes: Viem si ho predstaviť aj s iným ovocím. Vďaka za recept.;-)

ja ty recepty mam vyzkousene ale nemam k tomu fotky

:-8

Recept znám, jen používám polohrubou mouku. :-) a dávám bod:yes:

Taky posílám bodík:-):yes:

Dejte sem prosím foto, ať vidíme, jak mňaminka vypadá.

Buchta Himaláje je u nás oblíbená a s broskvemi musí být moc dobrá, jen by bylo vhodné ty broskve a jaké /čerstvé, kompotované/ dopsat do surovin, posílám ti bodíčka:yes:

Tématické fráze:
broskvová buchta s tvarohem, broskvová buchta s pudinkem, broskvove recepty, koláč himaláje, tvarohové řezy nejlepší recepty himaláje, co s broskvemi, moučník himaláje, broskvová buchta, tvarohový moučník s broskvemi, buchta s tvarohem a broskvemi, buchta s broskvemi, tvarohový koláč himaláje, broskvová tvarohova buchta, broskvové hymaláje, řezy himaláje, broskové himaláje, himaláje s broskvemi, moučník s broskvemi, tvarohové řezy himaláje, broskvové řezy s tvarohem

Suroviny:
prášek do pečiva, mouka hladká, cukr krupice, mléko, olej, vejce, rum, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, vejce, mléko, kompot broskvový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu