Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na způsob golubců

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny pro 1

4 porce

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 928 kJ /
461 kcal
Bílkoviny68,78 g
Tuky10,37 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy18,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout. Krok 2: Poté zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a rychle restujeme. Krok 3: Podlijeme vodou max. do výše masa. Krok 4: Vmícháme rajčatový protlak, vhodíme koření, přiklopíme a dusíme pozvolna 30 minut. Krok 5: Mezitím nakrájíme zelí. Krok 6: Po půlhodině dušení k masu přidáme zelí, opět podlijeme a dusíme do změknutí masa. Nakonec vmícháme obě prohřáté smetany a dochutíme.

TIP: Golubce, plněné zelné listy - oblíbené recepty

Zveřejněno 3. 6. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Dělám tuhle omáčku ke golubcům (zelným závitkům plněným mletým masem) a i tato varianta je velmi chutná, tak třeba zkuste :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na způsob golubců

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0zp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na způsob golubců

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0zp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

Trochu jsem pozměnila pořadí postupu, orestovala jsem cibuli, přidala maso, koření, protlak, společně orestovala, přidala zelí a podlila vodou. Vařila jsem v tlakovém hrnci, takže jsem zelí i maso dala najednou. A za 20 minutek bylo hotovo. Bylo to dobré, ale že bych si recept ukládala, to asi ne.. na můj vkus je to nasládlé.. když už, tak bych volila klasický segedínský guláš, podle chuti je to tomu hodně podobné.. každopádně snědly jsme to, nevyhodilo se..

Hrabje.bas 15. 4. 2017 03:37
Proboha, co to je za DALŠÍ BLÁBOL??? Jakmile se šťáva zahustí, brambory i maso se PŘESTÁVAJÍ PROVÁŘET a zůstane z něj TVRDOLÍN. Když rajský protlak, tak ZPRUDKA ORESTOVAT, před moukou, jinak je hořký, syrový. A zahuštěný guláš s nephotovým masem prováříme půl hodiny????? Tak to je fakt asi sranda. LIDI, mějte rozum, a když tuto něco přidáváte, udělejte aspň VLASTNÍ KOREKCI SELSKÝM ROZUMEM!!!

Tomáš: Nevím, jak se vaří segedín u Vás, ale u nás se připravuje ze zelí kysaného a nepřidává se do něj rajčatový protlak ;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

:yes: :yes: :yes:

Luxusní záležitost, zkusil jsem uvařit jednou a už to vaříme pravidelně. :yes:

Locoman: To mě moc těší, díky za zprávu :-K

já dnes skouším bez zelí a s hranolkami tak uvidíme :-O

michaela svancarova: Bez zelí to bude úplně jiné jídlo s jinou chutí. Na způsob golubců ( golubek ) je to právě proto, že je tam hlávkové zelí ;-)

Výborné dnes sme sa nabumbali :-8

to je určitě dobrota:-):-p:yes:

Je to moc dobrýýý,neměla sem protlak dala sem kečup fakt vynikající dnes vařím podruhéé mnááámka:-p:-K

Přítel se většinou řídí tím, že pochvalou je prázdný talíř, ale tentokrát i hlásil, že to bylo moc dobré :yes: A já byla ráda, že jsem mu do jídla mohla vpašovat tolik "čerstvého" hlávkového zelí :-D

To nemůže být nedobré:yes::yes:

HankaCh:No vidíš Hani, k čemu může i recept s vepřovým inspirovat;-) Díky, jsem ráda, že sis pochutnala:-K

Vynikající recept, denska jsem ho vyzkoušela s uzeným tempehem místo masa a trochu jsem ubrala mouku, sádlo ;-) a bylo to skvělé. Dík za inspiraci:-K

1974andrea:Zelí je doma,ale nemám slov...musím si cestu zopakovat:-//,rajčatový protlak zmizel z lednice:-((

Moc pěkný recept :-p ... jsi šikovná a nápaditá ;-):yes::yes:

Majka8::-D Tak doufám, že se kroky vyplatí;-)

Tohle jídlo neznám,ale určitě to bude dobré:yes:,kdybych měla doma zelí,tak to hned vyzkouším,plecko jsem včera koupila a dnes ho budu dělat na paprice...no,možná si do Kaufu dojedu:-*,děláš mně chutě a taky to chce změnu...jj...už se jdu obléknout,lenost překonána

Hořínková Vlasta 4. 6. 2013 08:53
Mám na to chuť.Jdu koupit zelí !!!!!!!!!!!!!!!!!:yes:

Ja vyskúšam určite, z týchto surovín to nemôže byť nedobré. :yes: Dnes už bude cizrna, už je namočená.
Ja som robila skoro podobne http://www.toprecepty.cz/recept/23954-hovezi-se-ze...
a bolo to dobré. Smotana všetko len vylepší.

Moc všem děkuji za přečtení receptu a hodnocení, budu potěšena, pokud někdo zrealizuje a dá vědět:-K

Vandulín: obojí je správně;-)

1974andrea: co já taky:-O:-?:-D

rebeka:Ty taky jo:-S:-D

Jana Remkova:Jani, já mám recept na golubce od manželovo babi a u nich se to jedlo vždycky s bramborem. Tak neporušuju tradici:-D

skoro segoš, akorát s hlávkovým;-) moc hezká barva, děláš opět chutě;-):-p:yes::yes:

No, Láďa by k tomu asi chtěl knedlík, ale díky za inspiraci. Čím více toho člověk v životě uvaří, tím méně ví, co vařit na druhý den!:-D

I u nás by se po hezky připravené dobrotě zaprášilo:-K:-p:yes:A Matýsek(kocour),jak ho znám by vylízal talíř:-D:-*

U nás bychom si pochutnali:-p:yes::yes:

Lynxhh:příště česky napsat, že to vypadá dobře, velmi dobře, ju ;-):-D:-D:-D

Looks good, really good...

hosta: snad to dotyčný pochopí a nebudem to řeši na 20 stránkách:yes::yes: :-D:-D
maris::yes::yes::-D:-D:-D

Vandulín: krátká informace pro vás: z jazykového hlediska jde o proces, při kterém se nahrazuje pojmenování dvojslovné (několikaslovné) jednoslovným — tzv. univerbizace, takže segedínský guláš nebo segedýn - oboje je správně.
Tady ale snad jde o vepřové na způsob golubců a já se jménem lidí hlásím, že tomu rozumím a že by mi to chutnalo:-D:-D:yes:

Vandulín: vážený Vandulíne, moji známí jsou taky lidé - takže ano - vařím pro lidi:-)
V některých oblastech je velký rozdíl mezi měkkým a tvrdým, ale můžu Vás ubezpečit, že na kvalitu guláše to nemá vliv;-):-)). Někdo zkrátka píše i, někdo y:-)

Vandulín 3. 6. 2013 14:06
maris: co já? To Vy se domluvte, vaříte pro sebe a známé anebo pro lidi:-?

1974andrea::-)):-)):yes:

Vandulín:Já psala Y, Maris I, tak si vyberte;-)

Jelikoz golubce znam a delam ( tak jednou za rok, neb je to dost piplacka), toto bude fantasticke, rychlejsi a prekticke. Chut zeli a rajskeho protlaku je vynikajici!! Smetanu ci ne, kazdy jak ma rad. Ja ano, mam moc rad.

1974andrea: K zavitkum bych to mohla vyzkouset, delam je casto..;-)..aspon bude zmena.

Vandulín 3. 6. 2013 13:30
1974andrea: segedín" se píše s měkkým " í" jednou píšete tvrdé "y" a podruhé měkké "í":- tak jak:-?

Budu moc ráda, když vyzkoušíte i třeba k těm závitkům;-)

1974andrea: ne, do segedínu nedávám, ale někdo ano,;-) já taky jsem dala segedín do uvozovek, jen mi ho to připomnělo, ale určitě si nemyslím, že to chutná stejně, moc se mi to líbí a brzy udělám podle Tebe. Už mám recept uložený, abych na to nezapomněla:-))

oopět úžasné, vyzkouším to :yes::yes::yes::-p:-p:-p

Jednoznačně bod :yes::-p- golubce dělala moje pratchyně a byly úžasné. A Ty jsi je krásně vytunila:-D Smetanu si můžeme dát i zvlášť a přimíchat pak do hotového pokrmu ale mně to taky chutná takhle, protože se pak chutě krásně propojí ;-)

maris:A i tam dáváš rajčatový protlak?

1974andrea: no ono chuťově to určitě jiný bude, kysané zelí udělá své:-)), já právě segedín dělám se smetanou, proto mi ho to připomnělo;-):-)

maris:Maruško, já segedýn dělám bez smetan. Máme ho rádi říznej:-D Chuť segedýnu mi to nepřipomíná, je to úplně jiné:-))

Peroutka Jan:Každý je zvyklý na jinou smetanu, nebudu nikoho omezovat;-) Přeji hezký den:-K

Peroutka Jan: Pak ho tam nedávejte a nevidím v tom problém. Improvizovat se musí umět, taky všechny recepty nedodržuju bezhlavě ;-);-)

Peroutka Jan 3. 6. 2013 13:08
Tak rostlinnou Ramu Cremfine:-? Tak tam ale pořádně piště,jaká smetana a kolik má procent:-((

Takže takový " segedín " z hlávkového zelí:-p, vypadá výborně;-):-):yes:

Peroutka Jan:Protože je to jemnější;-). Je dobré se občas pročistit:-D

Peroutka Jan 3. 6. 2013 13:03
spagetka: smetana na vaření mne prohání,:-S tak si myslím,přece zakysanka stačí,tak proč ještě smetana na vaření, tady se to stalo módou:-//

Peroutka Jan:Pane Peroutko, smetanu na vaření používám rostlinnou Ramu Cremfine, ta je 15% a zakysanou Yoplai light 8%. Takže žaludek opravdu " nezaplácnou" ;-)

krásný recept jako vždy, foto úžasné. To by mi jistě chutnalo, +5 :yes::-K

Peroutka Jan: zakysanka ani smetana na vaření rozhodně žaludek nezatíží, navíc, autorka tam má půl kelímku.
Jo Andri doplň ještě gramáž kelímků, jo?

Krasna barva..:yes::yes:

Peroutka Jan 3. 6. 2013 12:55
Až na ty smetany:-S:-* by to šlo, ale smetany, to teda nemusím, to je pak zatěžkaný žaludek, co takhle kdyby smetany nebyly, co pak...:-//

Škoda že nemám doma hlávkové zelí, hned bych měla zítra co vařit, u vietnamců ho nemají, musím počkat až pojedu v sobotu nakupovat. Plněné zelné listy máme moc rádi, nejradši je dělám z mladého zelí. A tohle bude taky mooc dobrý.

Hm, to by šlo :-D;-):-p:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
vepřový segedýn, vepřové maso na kostičky recept, segedyn, veprovy zaludek plneny, vepřové maso na zpusob golubců, golubce s vepřovým masem, plněný vepřový žaludek, segedýn bez smetany, vepřové žaludky na asijský zpusob recept, veprove zaludky v zelí, vepřové na, segedyn se smetanou, veprove, zeli segedyn, veprove plecko na spusob golubcu, omáčka k zelným závitkům, recept plecko zelí smetana, omáčka k vepřovým závitkům, golubek, veprove zaludky na zelí, vepřový žaludek jako segedin

Suroviny:
maso vepřové, zelí bílé hlávkové, cibule, protlak rajčatový, smetana zakysaná, smetana na vaření, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, sádlo, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu