Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešný zajíc

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marketa12

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 696 kJ /
1 361 kcal
Bílkoviny144,22 g
Tuky74,13 g
Vláknina11,12 g
Cholesterol 935 mg
Sodík 805 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy26,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housku namočíme zhruba na 10 minut do vody a pak ji dobře vymačkáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, vejci, petrželkou, hořčicí a dobře prohněteme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Krok 2: Ze směsi vytvarujeme podélný bochník. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na pánvi rozpálíme olej a bochník sekané na něm ze všech stran dobře opečeme. Vložíme do pekáče a dáme zhruba na hodinu péct do horké trouby. Krok 3: Rajče omyjeme, okolí stopky vykrojíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokrájené rajče smícháme s masovým vývarem a během pečení maso poléváme. Hotovou pečeni nakrájíme na plátky. Omáčku smícháme se zakysanou smetanou,osolíme,opepříme. Jako příloha se hodí bramborová kaše a čerstvý salát.

Zveřejněno 3. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešný zajíc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onBz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešný zajíc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onBz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

casino: Neopékala, casínečko, neopékala, přijde mi to zbytečné, když to udělá trouba. :-D:-D:-D
Ale všechno ostatní je autentické. :-D:-D:-D

"...bochník sekané ze všech stran na oleji dobře opečeme..."
tejaja: A opékala bochník sekané ze všech stran na oleji, opékala?:-))
Možná proto to hanes24: zatím nedělal...
Já bych to tak taky nedělal...
Leda bych z toho falešníka dělal karbanátky:-D

Keď tu bol vložený tento recept, aj ja som sa divila, prečo zajac. A čo sa nestalo...minulý týždeň som pozerala svoje staré zošity s receptami a v zošite č.6 na mňa vykukol...správne, "Falošný zajac". Presne tento recept s týmto názvom tam mám napísaný, a vzhľadom k číslu zošita už dobrých 20 rokov. :-D:-D:-D Tak zajac je tu :-D;-)

udělám:yes::yes::yes:

:-S Také nevidím žádnou souvislost mezi obyčejnou sekanou na smetaně a zajícem na smetaně, i když falešným. :-(

:-O Proč zrovna zajíc :-?:-D

Tématické fráze:
recep na zajíce, sekaná ze zajíce, recep na pečeni zajice, falešný zajíc na smetaně, zajíc na smetaně videorecept, top recepty zajíc, recept falešný zajíc na smetaně, zajíc na smetaně, falešný zajíc na černo, falosny zajac recept, jednoduchy zajic recep

Suroviny:
houska, cibule, maso mleté mix, vejce, petrželka, hořčice pikantní, sůl, pepř, paprika sušená sladká, olej, rajče, vývar masový, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu