Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ako na pizzu?

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

demi chef demi chef

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie71 380 kJ /
17 060 kcal
Bílkoviny329,75 g
Tuky56,52 g
Vláknina94,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 394 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3 760,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vlejte vodu do mixeru, rozpustitre v nej kvasnice, pridajte sol, olej a 2/3 muky. Krok 2: Mieste a pridavajte muku az pokial sa uz nepriliepa na steny mixeru, je makke na dotyk a trosku sa lepi na prsty, no nezanechava na nich zbytky. Krok 3: Rozdelte na kusky, ktore vam vojdu do dlane a rolujte ich pod dlanou az kym nedostanete hladke a pravidelne gule. Vlozte do kontajnera na jedlo a prikryte vekom. Nechajte kvasit zo dve hodinky. Krok 4: Cesto trosku narastie, bude makke a lahko tvarovatelne. Vezmite jednu gulu, udierajte po nej pastou aby ste vytlacili vzduch, no zachovajte kruhovy charakter. Krok 5: Splastene cesto vezmite do ruk a palcami postupne roztahujte zvnutra von. Krok 6: Polozte cesto spat na pracovnu plochu a dlanami vo opatrne otvorte, kruzivymi pohybmi. Nezabudnite pomucit pracovnu plochu. Krok 7: Vlozte cesto na pekac a naneste omacku, syr a bylinky. Krok 8: Pecte az kym nieje prepecene podla potreby.

TIP: Nejoblíbenější recepty na domácí pizzu

Zveřejněno 2. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ako na pizzu?

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpDM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ako na pizzu?

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpDM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Ahoj, nejsem v kuchyni ještě uplně zručná.:-( Mohl by sem někdo dát recept na jednu pizzu? Jednotky mi vždycky dělaly problém :-8 Děkuju moc moc :-)

geo: :yes: Ono to těsto - upečené taky podle toho vypadá - jako papírek, někdo to takhle má rád, já pizzu nemusím vůbec, jen jsem tak nakoukla ;-)

Klobouk dolů :yes: :-) , opravdu pěkně provedený popis práce (psaný i fotografie). Zatím mám jen těsto,ale opravdu měkkoučké :-8 doufám, že se vyvede.

+bod :-8

Nejlepší pizza těsto, jaké jsem kdy dělala ;-). S těstem se krásně pracovalo a chutnalo ještě lépe, byly z něj pizzy jako z pizzošky ;-). Jen i těch 10 kousků bylo pro nás moc, tak jsem neupečené pizzy zamrazila. Super recept, díky za něj ;-).

...
4.7kg Muky Farina tipo 00
1/2 kavovej lyzicky susenych kvasnic
hrst soli...

Opravdu na 5kg mouky půl lžičky kvasnic?

Tzn. na půl kila mouky 1/18 lžičky kvasnic ... trochu málo, ne?

Ohromný, Ricky, jsi borec !!! ;-) :yes: +1

Vypadá moc dobře:yes:, zítra vyzkouším:-p.

To je dobra otazka jak na pizzu , koupite si letenku do Italie a tam mate opravdovou pizzu.

a pekl jsem to v elektricke troube na 250° asi 15min

Paradni recept, skvele testo :-)
pouzil jsem pomery co psala Nova 2009 jen jsem to upravil na polovic vysli ztoho 4 strdni pizzy takze pro rodinku akorat;-)(jen tedy sem pridal vice olej testo bylo moc tvrde ale s vic olejem se to zlepsilo)
0,3l vlažné vody, 1/8 kostky droždí, 1 kávové lžičky soli, 0,5 kg mouky 00 , aspon 2 polévková lžíce olivového ale lepsi budou 3 :-).
A rajcatovou omacku doporucuji delat si vlasni je lepsi jak kecup:-)
ja ji delal ze sparenych nakrajenych rajcat pridanych na panvicku s orestovanym cesnekem na olivovem oleji a ke konci vareni sem pridal spetku oregana

jinak tady je vysledek :-8

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs378....

protože se pořád pídím po nějakým receptu na pizzu,který by splnil moje představy vyzkoušela jsem i tenhle recept.Díky moc!!!Tohle je přesně ONO :D:yes::yes::yes:

moc dobrá pizza... opravdu tenoučká :-)

Pavle, já peču úplně na max. 275°C asi 10-15 minut. Z půl kila mouky mám 2 plechy, těsto vytahuji hodně do tenka

Pavle určitě se dá, já peču krátce cca 15min na 180-200stupňů.Musíš mít ale těsto rozválené opravdu do tenka, silnější pizzu peč na 175st asi 25- 30 minut.

Ahoj. Dá se upéct i v normální troubě místo v peci? Jestli ano, na kolik stupňů?

Tématické fráze:
těsto na picu, recept na pizzu, recept na picu, recepty na picu, výroba pizzy, výroba pizzi, pizza recept, pica recept, jak udelat picu, recepty pica, pizza recept video, cesto na picu, jak upéct picu, recept na těsto na picu, recept pica, mouka na pizzu, výroba těsta na pizzu, pica recepty, ako na pizzu, výroba pizzy video

Suroviny:
voda, mouka farina, kvasnice sušené, sůl, olej olivový, protlak rajčatový, sýr strouhaný, bylinky

Přidat fotografie receptu