Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 142 kJ /
1 468 kcal
Bílkoviny27,50 g
Tuky4,93 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 305 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy315,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut. Krok 3: Pak slijeme a necháme vychladnout. Krok 4: Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou. Krok 5: Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C).

Zveřejněno 6. 6. 2013

Poznámka autorky danielle72

Náplň mžeme libovolně obměňovat, těsto je univerzální (naslano i nasladko).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qPJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qPJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Krááása-všechno:-*:-KTaké dělávám zelovou,někdy cibulovou náplň do slaného štrůdlíku,mňam:-p:yes:

Krásné, mne se líbí i ty hrušky;-):yes:

Taky pěkný a fotky luxusní, ty hrušky jsou věru krásný;-) proto 9.bod:yes:

... no taky dobrota ;-);-);-)... já jsem "hruškař", takže bych si dal ty hrušky v tom krásně aranžovaném pozadí:-D:-D:-D

Moc pěkné jak závin tak fotečky:yes::yes:+8

Luxusní štrůdlík:yes::yes::yes:

Danielko máš to luxusní všechno :-!:yes::yes::-K

Úžasná tloušťka těsta.Myslím tím,že je nádherně tenké:-8 Nemám ráda záviny ala buchta. Takže:yes:

Zelný závin jsem dělala nedávno a také nasladko podle Tejaji, ale těsto s pivem ještě ne, může to být zajímavé:yes:

Zajímavý recept a fotky jako ze žurnálu;-):-):yes::yes:+

Ááá, Danielka se rozhodla, že dnes bude "vinout" +1 :yes::-p:-):-K

Tématické fráze:
pivní závin, závin s hlávkovým zelím, skořicový závin, skořicový závin recepty, pivni buchta, buchty se zelím nasladko, pivni zavin recepty, závin se zelím, hlavkove zeli jako náplň do buchet, hlávkové zelí recepty, pivni,závin, hlávkové zelí na sladko do buchet, závin hruška, buchty se zelim na sladko, polévka z hlávkového zelí s jablky, pivní závin těsto, pivní těsto na závin, zavin se zelim na sladko, flíčky se zelím nasladko, strudl z hlavkoveho zeli

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, pivo světlé, tuk hera, zelí hlávkové, rozinky, cukr, skořice, šťáva citronová, vejce, strouhanka

Přidat fotografie receptu