Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé brambory s tymiánem

I jednoduché a snadné pokrmy mají své kouzlo. Takové dokřupava upečené brambory, vonící po česneku a tymiánu, můžete připravit jako přílohu k masu, nebo jako samotné jídlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 porce

1 větší porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 068 kJ /
494 kcal
Bílkoviny7,24 g
Tuky28,09 g
Vláknina9,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory očistíme a nakrájíme na 2-3 mm široká kolečka. Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Krok 2: Dáme je do misky, zasypeme paprikou, moukou, tymiánem a kmínem. Krok 3: Nakonec přidáme olej a promícháme. Pokud máme čas, necháme brambory aspoň hodinu uležet a pak, těsně před přípravou je osolíme. Krok 4: Na pekáč dáme pečící papír a na něj brambory. Krok 5: Vložíme do dobře předehřáté trouby a pečeme dorůžova. Během pečení je opatrně sem tam promíchneme. Krok 6: Nakonec přimícháme utřený česnek a pečeme už jen asi 4 minuty.

TIP: Jak využít zbylé brambory?

Zveřejněno 6. 6. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Všechny ingredience si upravíme podle množství brambor a vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé brambory s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjkx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé brambory s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjkx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Moc dobré brambory <3

Moc dobréééé :-)<3:yes::yes::yes: jako všechny recepty od Jany :-8 vyzkoušela jsem, dávám bodík a řadím mezi oblíbené.

Danny668: Moc děkuji! :-)

Jana Remkova:jojo, to máš pravdu :-)

Irule: Já taky jsem dělávala nasucho, ale tyhle jsou fakt skvělé a nerozpadají se tak;-)

Dělala jsem je jako přílohu, byly výborné :-p:yes:
Jinak jsem je dělávala jen na sucho s troškou muškátového oříšku a solila až na talířku. Taky nám takto moc chutnají:-p. Teď to budu střídat ;-):-K:-)

magdalenka: To jsem moc ráda, Magdi:-)

Jana Remkova: Ja som robila v piatok, k zapekaným plneným šampiňónom, síce bez tymiánu, ale boli aj tak naozaj skvelé! Dík!:-K

dzungila: Díky a spáchej!!;-)

Jani, ty se mi moooc líbí!:-p Jistě brzy spáchám...;-):-8 A bod!:yes:

:-p:yes:

Nadja: Nadi moc děkuji. Jak tak vidím, pořád se učím. Já vím, že už jsou vymakané mikrovlnky, tak až mi dojde tato, určitě pouvažuji;-)

Jana Remkova, varilamyskakasicku:
Crisp je jedna z funkcí multifunkční trouby, používaná na pečení na speciálním "crisp talíři" - vypadá jak obyč. teflonová forma - viz poslední fotky u koláče:
http://www.toprecepty.cz/recept/26794-kolac-lineck...
Funkce crisp umožní upečení do křupava seshora i zespodu jako při tradičním pečení, ale za podstatně kratší čas.
http://www.nejlepsiceny.cz/nadobi-do-mikrovlne-tro...

Jana Remkova:Jani, taky dělávám a jsou dobrý, máš krásný 10.bod:yes:

Jana Remkova:já si pochutnám určitě ;-):-p:yes:

Irule::-D díky. Ono někdy fakt člověk neví, co na večeři a na tom by si málokdo nepochutnal;-)

Tématické fráze:
brambory s tymiánem, pečene brambory s tymianem, tymiánové brambory, křupavé brambory, brambory s timiánem, recepty s tymiánem, křupavé brambory z trouby, zapečené brambory s tymiánem, brambory s tymiánu, křupavé pečené brambory, křupavé pečené brambory, pečené krupave brambory, brambory na tymiánu, pečené brambory v troubě s tymiánem, brambory v troube s tymianem, brambory crisp, recepty brambory s tymianem, jak upéct křupavé brambory, crisp brambory, křupavé brambory v trobě

Suroviny:
brambory, paprika čerstvá červená, mouka hladká, sůl, tymián, kmín celý, olej, česnek

Přidat fotografie receptu