Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový bůček na cibuli

Pečený vepřový bůček patří k české klasice. Tento je pečený na cibuli a česneku, která mu dodá tu správnou českou chuť. Takto upravený zachutná hlavně mužům. Můžeme ho podávat jako hlavní chod, nebo pikantní studenou večeři.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iunka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 730 kJ /
2 804 kcal
Bílkoviny119,48 g
Tuky224,10 g
Vláknina32,66 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 907 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy71,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Krok 4: Kečup promícháme se šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou. Krok 5: Maso osolíme, posypeme kmínem a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Krok 6: Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Krok 7: Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Krok 8: Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka. Krok 9: Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Krok 10: Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, když bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.

TIP: Jak připravit bramborové knedlíky

Zveřejněno 17. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový bůček na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NKwm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový bůček na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NKwm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Skvělý recept 🍖🍻

Výborný,díky.

Recept je super, ale 750g na 6 porcí? Taková dobrota - max. 3 porce

Zdravim,kamarádi se olizuji ještě teď!!! Nemá chybu!:-)

dnes jsem vyskousel recept a muzu rict ale ne jenom ja ale dalsich pet lidi se jen oblizovalo paradni recept diky diky:-K :-K :-D

Recept je vynikající ... už masíčko peču ... :-K:-K:-K:-K:-K ... fotky e špenátem jsou nádherné a hned jak sem je viděla, sbíhaly se mi sliny. :-p:-p:-p
ale ta fotka se zelím je děsná ... podle této fotky bych to nevařila

maris: Maruško, máš pravdu, já si nevšimla, že recept není Bibinky ;-)Na co já myslím? :-8 A děkuju za pochvalu ;-)

Petra Ku.: Péťo, fotku máš krásnou:-), určitě by ji nikdo nechtěl smazat a Bibinka i kdyby chtěla / určitě by nechtěla:-) / ani nemůže, není autorkou receptu;-):-)

Bibi, dělala jsem dneska velmi podobně (bez kečupu) žebírka a bůček, je to mňamka :-p Dovolila jsem si přidat foto, kdyby vadila,tak klidně smaž ;-)

iunka:iunko, já jsem pekla v troubě a celou dobu přikryté, jen jsem jednou přidala vývar, jinak jak je psáno podle tebe;-)

Ten vypadá pěkně :-) Já jsem ho udělala se zelím a brambory, na přání mého přítele. Taky to bylo samozřejmě dobré. Ale přeci jen koukám, že ten tvůj je opravdu pěknější, cibulka propečenější... :-) Kde jsi ho pekla? Já v konvektomatu, tak to bude asi tím :-)

Iunko,tak abys věděla, dneska jsem tvůj bůček upekla a je moc dobrý;-)podávala jsem ho s čerstvým špenátem a brambory.
Bod jsem ti dala, tak ti posílám aspoň 2 fotky:yes:;-)

Již delší dobu používám k podlévání bůčků různého typu (např. i nadívaný) pivo. Ono pivo je vlastně také "vývar". Já používám řezák Starobrno, je to takový mix světlého a tmavého. Jedna lahev je akorát. Vodou podlévat se musí (na začátek asi 0,3l). Pokud se někomu zdá, že plave, tak tekutiny se vyvaří.
Cibule není nikdy dost, dávám ji i do zářezů. Jako koření používám koření na steaky.

Iunko, bůček je doma, tak ráda brzy vyzkouším;-) Pokud kopíruješ recept, je lepší se zeptat autora, tady Jarka-P, zda ho můžeš uveřejnit-mohlo by jít o porušení autorských práv.
Dávám ti 2.bod:yes:

Takto připravovaná masínka jsou vždy lahůdka :-p:yes:. Oceňuju, žes uvedla zdroj a i autora, já jen web upřesním - http://recepty.vareni.cz/peceny-veprovy-bucek-na-c..., ale vyhneme se (doufám teda;-)) nepříjemným komentíkům, že jen kopíruješ neuvádíš zdroj, atd :yes::yes::yes:
Recept se mi líbí :-p:yes:

Tématické fráze:
nejlepší recept na vepřový bůček, nejlepsi peceny bucek, pečený vepřový bok s kostí, pečený bůček s kostí, recepty pečený vepřový bůček na česneku, pečený bůček, peceme bucek, pečený bůček se špenátem, pečený bůček na česneku, pečený vepřový bůček, bůček na cibuli, vepřový bůček na česneku, veprovy bucek, vepřový buček s kosti recepty, buček bez kosti, vepřový bůček recepty, pečený bůček plátky, vepřový bůček s kostí, pečený bůček na plátky, pečený vepřový bok

Suroviny:
bůček vepřový, paprika sušená sladká, česnek, cibule, šalvěj sušená, sůl, kmín drcený, kečup sladký, vývar masový

Přidat fotografie receptu