Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy dlouho

dlouho

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 753 kJ /
2 809 kcal
Bílkoviny238,80 g
Tuky174,32 g
Vláknina28,10 g
Cholesterol 602 mg
Sodík 3,09 g
Sůl7,45 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme. Řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí. Krok 2: Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka orestujeme z každé strany cca 5 min, aby se pěkně zatáhlo. Odložíme stranou. Krok 3: V téže pánvi pak osmahneme špíček nakrájený na kostičky, přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout. Krok 4: Přidáme hořčici a zalijeme pivem. Krok 5: Přidáme trochu vývaru, případně dáme bujon, osolíme, opepříme, necháme krátce projít varem. Krok 6: Maso osolíme a dáme do nádoby, ve které budeme následující den připravovat. Zalijeme marinádou, klidně teplou. Krok 7: Po vychladnutí přiklopíme a dáme do lednice marinovat. Dáme si dvojku vínka a jdeme odpočívat k televizi. Krok 8: Už je ráno... troubu předehřejeme na 200 st. (dolní + spodní ohřev) a za občasného podlévání a obracení masa dusíme - pečeme cca 1,5 hod. Krok 9: Pak teplotu snížíme na 150 st., přidáme hříbky a nasekanou šalvěj. Podle stáří Milky necháme dodělat doměkka. Krok 10: Štávu dle potřeby zredukujeme nebo můžeme zahustit. Já nechala jen zredukovat. Jako příloha se hodí např. rýže, ale jistě by byl dobrý i knédl... nebo co chcete.

Zveřejněno 23. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj3K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj3K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (40)

Líčka bych nahradil hovězím gulášem, ale na mém sporáku s oblibou peču horkovzduchem nebo infrapečením ale jak nastavit dolní + spodní ohřev jsem nenašel ;-(

Zdena z JM: děkuju moc za odzkoušení rcp, jsem ráda, že nezklamal, a že chutnalo;-):-) jo, líčka:-// tady taky nedostatkové zboží:-(, ale my si poradíme;-):-D

V sobotu naloženo,včera upečeno a snědeno.Výborný recept,akorát ta líčka u nás nejsou.Ale z roštěnce taky výborné.Dnes budou na oběd "zbytky".Už se na ně těším.

Dooga: moc děkuju za krásné foto a ještě víc mě těší, že chutnalo;-):-):-K

Tak Naděnko, hotovo - uděláno. Mňamka veliká. Jen jsem dělal celá líčka v PH a místo hříbků žampiónky. Ale bašta veliká.:-p Přidávám foto. ;-)
A vám ostatním - VŘELE DOPORUČUJI. ;-):-p:yes:

clupmi: za to něžné oslovení:-8 děkuji:-K i za komentík:-K
přeju hezký sváteční den;-):-):-K

Naděnko, tak plusového bodíka jsem udělil už jen proto, že se jedná o hovězí maso, které mám ze všech mas nejraději. Jen jsem ty líčka nikde u nás neviděl. Přesto ukládám do oblíbených, co kdyby náhodou ...:-K
http://clupmi.blog.cz

Hmm, koukám, že ten sloupek zde vlevo vytvořili pro tebe!:-D. Ale právem a ode mne máš další bod:-p

Ještě jednou děkuji všem za shlédnutí receptu a hezké komentíky, děkuji:-K:-)

Páni,tak toto mi uteklo:-O:-*
Rebi,tomu říkám lahodná krása,mňam:-K:-p:yes:
U nás jsou k dostání pouze mražená líčka cca 85,-kč/kg(hov. i vepř.)v prodejně Inpost:-)Ale tuším,že mají provozovny pouze na Moravě:-/

:-)+18:yes:

Tak to je opravdu nádhera. Nešel mi internet, tak se koukám až nyní. To není nádhera. To je luxus. Nyní je to na mně. Já už mám objednaný pajšl a k tomu líčka. Co baštit dřív. A to mám ještě v pácu Berlínské řízky. Pro někoho hnus. Ale mně to chutná jako mým klukům. Kdo to nechce, tak mu to nenutím. Ale v Německu ví taky co je dobré. Jinak chtěl jsem dát za líčka 100 bodů. To nejde , tak aspoň +16

No co říct, nic jen si vzít příbor a pustit se do jídla;-):-p:yes:+15

Radost začíst se do tvých receptů a krása na obrázcích, chuť jistě výtečná:yes::-K

yanull: není za co se omlouvat;-) hezký den, Janinko:-K

Tématické fráze:
hovězí na houbách, hovězí líčka na černém pivu, hovězí líčka na černém pivě, hovězí líčka, hovězí líčka cena za kg, hovězí líčka na houbách, hovězí líčka recept, líčka na černém pivě, hovězí líčka recepty, recept hovězí líčka na černém pivu, hovězí líčka cena, líčka na černém pivu, hovězí líčka kde koupit, vepřová líčka na černém pivu, hovězí maso na houbách, hovězí na šalvěji, hovezi krk na cernem pivu, hovězí na černém pivu, recepty z hovězích platku, recept na hovězí líčka

Suroviny:
líčka hovězí, pivo černé, šalvěj sušená, šalvěj čerstvá, špek, houba hřib, cibule, hořčice, sádlo, pepř drcený, sůl, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu