Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory dušené na másle

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 727 kJ /
1 369 kcal
Bílkoviny16,70 g
Tuky82,80 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy130,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na plátky, promícháme se solí a nadrobno nakrájenou petrželkou. Vkládáme do kastrolu po vrstvách a každou vrstvu pokapeme rozehřátým máslem. Krok 2: Brambory nepatrně podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme doměkka. Podáváme jako přílohu. Krok 3: Obměna: brambory můžeme podlít i mlékem nebo vývarem, pak přidáme menší množství másla.

Zveřejněno 23. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory dušené na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lk3V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory dušené na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lk3V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dělávám nové brambory podobně, jen osmahnu cibulku a na ni brambůrky, podlít jen malinko. Jsou skvělé :-p

Take delavam, podlevam mlekem, je to pochoutka..;-):-p

Brambory nikdy nezklamou, také je dělám, tento způsob mne naučila kdysi tchýňka +5 :-p;-):-K:yes:

Stašenka:Jestli umíš takovou jakou mně dělala moje babička,tak se předveď...mně se to nepodařilo a zeptat se nemůžu,už tu není;-(

Stašenka: i krupicovou kaši tu najdeš. I ta patří k vaření a myslíš si, že každej umí uvařit krupičku bez hrudek a tak akorát? Ani omylem

Stašenka 23. 6. 2013 17:57
Proč sem dávat "recepty"? Co takhle na krupicovou kaši?

varilamyskakasicku: to co jsem psala já pod Klárkou - drcený kmín ;-);-)

Klara: Klaro, co je to "drvená rasca", jak se to řekne počesku prosím, díky:-K

Evka, robím dlhé roky podobne. Ničím nepodlievam. Na oleji osmahnem petržlenovú vňaťku, dám zemiaky,/oni pustia toľko šťavy /premiešam, potom solím a dávam drvenú rascu. Znova premiešam, prykrijem, 5- 7 minút nechám na silnom plamení, pár krát premiešam, potom stiahnem plameň na najnižší a nechám dôjsť. Je to vynikajúce a nie je na škodu, ak sa trochu chytía /trochu prismahnú/ zemiaky na spodku. dávam bod:yes: U nás boli dnes takéto na obed z bravčovými a kuracími rezňami, s uhorkovým šalátom:-p:-p

Já dávám ještě drcený kmín, moc nám s bramborami chutná. Jinak jednoduché a dobré :-p:-p:yes::yes: a stačí hrnek mléka nebo kefíru a je to.

Evi, tak teď jsi mi připomněla zase mou babičku, když jsem jezdila k nim na chatu od malička, dělávala mi to často, vím, jak je to dobré, dávám bodíka:-K:-K:-K;-):-p:yes:

Tématické fráze:
brambory na másle, dušené nové brambory, dusene brambory, dusene brambory na cibulce, nové brambory na másle, brambory varene v masle, nové brambory dušené, máslové brambory, dusene nove brambory s petrzelkou, brambory na masle, dušené brambory recept, brambory 100 krat trochu jinak, máslové brambory recept, jak se dělaj brambůrky, jak se dělaj brambůrky solené, recept brambory na másle, dušené máslové brambory, vaření brambor v másle, varene brambory na masle recept, vařené brambory na másle

Suroviny:
brambory, sůl, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu